Išči
Generic filters
preboj m

Energijski preboji – premiki v življenju

Spremljaj objave: Magičnost Gibanja
X

Spremljaj objave: Magičnost Gibanja

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas
Vsakodnevna rutina, ponavljanje enih in istih dejanj in vzorcev ter splošno nezadovoljstvo s svojim življenjem. Včasih se ustavimo in si to priznamo, velikokrat pa smo tako vpeti v raznovrstne aktivnosti in dejavnosti, da ne najdemo časa, ko bi se sploh zazrli vase in se vprašali, kako smo zadovoljni s svojim življenjem. Občasno pa se zgodi, da se nekaj premakne, da se navzven v vsakodnevnem življenju nekaj spremeni.

V nekem trenutku občutimo olajšanje, kot da bi se znebili težkega bremena, izpelje se projekt, ki je stal že celo leto, občutno se popravi otrokovo zdravje, dobimo ponudbo za boljšo službo, nepričakovano se izboljša naše finančno stanje, popravi se odnos s partnerjem in življenje kar naenkrat dobi nove barve. Videti je, kot da se je nekaj zgodilo povsem iznenada, a vse to so le zunanji znaki energijskega preboja, ki smo ga nezavedajoč se naredili na neki drugi ravni.

KAJ SE DOGAJA V NAŠI NOTRANJOSTI?

Ko se dela na sebi lotimo zavestno, se prej ali slej začnemo zavedati različnih stadijev svojega razvoja oziroma svoje osebne in duhovne rasti. Ko se začnemo zavestno opazovati in prepoznavati kaj se dogaja v naši notranjosti, začenjamo povezovati zunanje spremembe z našimi notranjimi premiki. Lahko da se v zadnjem mesecu soočamo z občutki zamere do določene osebe ali do sebe zaradi dejanj, ki si jih ne moremo odpustiti; lahko da se soočamo z žalostjo, ki smo si jo končno začeli priznavati; s strahom pred neuspehom in idejo, da nam ne bo nikoli uspelo ali pa z izbruhi jeze, ker naši najbližji ne izpolnjujejo naša pričakovanja in za nas »zelo utemeljene« zahteve. Tisto kar se dogaja znotraj nas so procesi, ki zahtevajo svoj čas, našo energijo in pozornost. Če zavestno sledimo našim notranjim izbruhom, iščemo v našem nezavednem in poslušamo sporočila, ki nas vodijo še globlje, lahko notranje procese pospešimo. Vzamemo si več časa zase, pospešeno delamo energijsko-dihalne tehnike, ki omogočajo, da se bolj povežemo sami s sabo, s svojo podzavestjo, nerazrešenimi čustvi in strahovi, ki kipijo v nas. Bolj ko smo proti koncu nekega procesa v sebi, več energije se usmerja navzven. Energija, ki se iz nezavednega, prečiščena, dviguje proti naši zunanjosti, se začne usmerjati v naše zunanje aktivnosti. Sproščena energija, ki je bila vezana v naši notranjosti, v naši podzavesti, začne vplivati na zunanje dogodke, situacije in ljudi. Vsakodnevni dogodki se začnejo odvijati v želeno smer, v naše življenje pridejo novi ljudje, nove rešitve, ideje, finančni prilivi…

ENERGIJSKI NASKOK

Velikokrat se zgodi, da smo v sebi nekaj razrešili, nekaj se je sprostilo, ampak na zunaj pa ni rezultatov. Ni dokončnih rezultatov, je ponudba za delo, ki pa se ne izpelje do konca, odnos se je izboljšal, a še vedno je jeza in napetost v zraku, zdravje otroka se je popravilo a ne povsem; nekaj se je premaknilo, pa se ni speljalo do konca. To je bil energijski naskok, vendar ne dokončen preboj. V sebi smo nekaj spodbudili, premaknili, vendar smo se na ključni točki, ko bi morali vztrajati na svoji poti, ko bi morali stisniti do konca, ko bi morali povsem spustiti zamere, ko bi prišel trenutek, da bi videli situacijo iz vseh zornih kotov (tudi svojo negativno vlogo v določenem dogodku) – smo se premislili, ustrašili in odnehali. In isti trenutek smo energijo, ki je že začela premikati zunanje dogodke v naš prid, potegnili nazaj notri, jo ustavili in se skrili.

Skrili smo se za svojo masko, odnehali smo, preden se je tehtnica prevesila na drugo stran, preden se je zbralo dovolj energije, da bi dokončno speljali energijski preboj. Na neki točki smo obupali, se predali ali zaradi strahu mogoče zato, ker je postalo pretežko, ali pa enostavno nismo vedeli, kaj se je zgodilo. In v takšnih trenutkih je nujno ozaveščanje, da sploh sprevidimo, kje nas je zmanjkalo. Na kateri točki smo odnehali. Ali je šlo za kakšno neprijetno in travmatično spoznanje iz preteklosti, ki ga še nismo bili pripravljeni videti ali je šlo za ogromno količino nakopičenih neprijetnih čustev, ki smo se jih ustrašili, ker nas je presenetila moč tega, ali pa so se odprle globine starih želja, prepričanj, strahov. Enostavno nismo zdržali pritiska in smo popustili. Upadla nam je volja, moč in namera, energijski naskok se je končal na določeni točki, naša naslednja naloga pa je, da točno ozavestimo na čem smo padli. To zavedanje, kje nas je spodneslo, naj bo čisto konkretno in v mislih, občutkih in čustvih, da nam je povsem jasno zakaj smo spustili svojo energijo in v ključnem trenutku odnehali. Ko to ozavestimo, je čas za nov energijski naskok, ki se bo speljal v energijski preboj, tokrat nas neznano ne bo več potegnilo navzdol, saj smo ozavestili, čemu se moramo izogniti, na kaj paziti in čemu ne popuščati. Tako smo bogatejši za novo izkušnjo in še globlji vpogled v sebe; kje so skrite naše pasti v obliki notranjih samodestruktivnih konfliktov, neiskrenosti do sebe ali pa strahopetnosti. Energijski preboji zahtevajo veliko poguma in osvetlijo resnico v nas, ko iskreno pogledamo samemu sebi v oči.

VOLJA, VZTRAJNOST IN NAMERA

V tistem trenutku nam je »vse padlo dol«. Spet se ni odvilo tako kot smo si želeli, v notranjosti pa nam je jasno, da smo na eni točki odnehali, se predali, dvignili roke od svoje vizije. Sedaj sledi obdobje, ko ponovno zbiramo energijo ter iščemo naš žar, strast in voljo, da poskusimo z novim naskokom. Tokrat smo ranjeni ampak bogatejši za novo izkušnjo, z novim znanjem. Traja nekaj časa, dan ali dva, teden, mesec ali več, odvisno za kakšen preboj gre in koliko smo zavestni, da vemo, kaj se nam dogaja. Spet začnemo postopoma »nabirati zalet«, raziskovati svoje stanje, se opazujemo na kateri točki smo, koliko energije smo izgubili z razočaranjem, s krivdo, s prelaganjem odgovornosti na druge, z jezo in apatijo. Ko potegnemo črto, nam je jasno, da bo treba tokrat bolj resno in odločno in do konca vzdržat pritiske in ohranjat svoj fokus in namero na zadani cilj. Ne glede na vse, kar se bo pojavilo ob poti. V sebi se začenjamo počutit močnejše, v nas se poraja občutek, da je vse možno, ko predelujemo stare izkušnje, ki so nas zaznamovale, z lahkoto spuščamo svoja negativna čustva, zavedamo se, da tako pridobivamo na moči, zavesti in volji. Ni nam težko vzeti si časa zase in svoje procese, pa tudi na zunaj smo aktivni. Priložnosti nam hodijo nasproti, odločamo se, kaj je prav za nas. Srečamo prave ljudi, dobimo prave informacije, namige in sporočila. Vemo, da smo na pravi poti, da imamo veter v svojih jadrih. Vztrajati, vztrajati, vztrajati. In nekega dne, povsem nepričakovano in povsem spontano, brez drame in rdeče preproge, naredimo prehod. Še zavedamo se ne, da »smo šli čez«. Vse se je zgodilo naravno, kot po naključju se je vse postavilo na svoje mesto, nam pa gre vse »kot po maslu«. Dobimo ponudbo za boljšo službo, star projekt se izpelje z novo močjo, partner postane bolj ljubeč, otroku se izboljša zdravje, sosedje postanejo prijetnejši, prijatelji imajo čas za nas in najbolj siten sodelavec odide na drugo delovno mesto.

Vse se poklopi in sprašujemo se kako je to možno. Zato, ker spremembe na zunaj prihajajo iz naših notranjih energijskih prebojev. Dobro je, da vemo kaj se dogaja v nas. Tako lahko procese pospešimo in jih tudi lažje prenašamo. Poznavanje sebe in svojih notranjih stanj je največje darilo, ki so ga lahko damo.

Natalija Pavlin

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Na individualnih in skupinskih delavnicah učimo različne energijsko-gibalne, meditacijske in dihalne tehnike. Vsaka delavnica je tematsko zaokrožena in omogoča kontinuirano ozaveščanje notranjih procesov posameznika. Več informacij: www.magicnost-gibanja.si

IZPOSTAVLJENA STORITEV

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Sporočilo akaških zapisov 7. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 7. 5. 2021

Zdravljenje s spolno energijo

Zdravljenje s spolno energijo

Kaj narediti, če je partnerja strah in njegov strah blokira razvoj?

Kaj narediti, če je partnerja strah in njegov strah blokira razvoj?

Sporočilo akaških zapisov 6. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 6. 5. 2021

Numerološka napoved 6. 5. 2021

Numerološka napoved 6. 5. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem