Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Hvaležnost ob krizi

90535241_264882634532398_7724986512831414272_n
Spremljaj objave: Sariel
X

Spremljaj objave: Sariel

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas

Priznam… Za par dni me je malo odneslo vse skupaj ob tej krizi. Delam kot rečejo, v prvi bojni liniji in sem sama na svoji koži občutila ta strah, negotovost, ko greš v sobo k pacientu, ki ima sum na COVID-19, ker je bil v stiku z osebo, ki je morala v karanteno… Čeprav si še tako pogumen, ti pa ni vseeno. Vsaj nekaj časa, ker potem pa zmaga ljubezen do dela in do soljudi… In si rečeš, pazil bom nanj in nase, potem pa kar bo, bo. Na vse v življenju se ne da vplivati, kar sta ta kriza in virus še kako dobro prikazala.

Po vzoru Johna Demartinija in njegove knjige o hvaležnosti, sem se odločila, da bo tale blog posvečen in namenjen ravno tej temi – za kaj smo lahko hvaležni tej krizi, ki nastaja oziroma je prišla. V vsaki stvari se najdeta vedno dve plati in če se bi posvečali le eni, ne bi videli drugo. Pa še to. Hvaležnost je izjemno pozitivno čustvo, ki nas zdravi, osrečuje, nudi boljše počutje, pomirja… In kaj je bolj pomembno od tega v teh časih?

Izluščila sem, da…

1. Kar naenkrat smo dobili ”zastonj čas” za več stvari. Kot bi nekdo pritisnil na tipko “Stop.” Joj, kolikokrat sem si to zaželela v svojem življenju. Pa se ni nikdar naredilo. In ko sem sama sebi tolmačila, zakaj se to ni naredilo, sem kaj hitro ugotovila, da če bi se meni ustavil čas, ne bi bilo to dobro za nekoga drugega in potem sem si nehala to želeti. Ampak tokrat – ne glede na to, v kakšnem času se je zgodil “Stop”, smo ga mogli vsi sprejeti.

Mogoče te zanima  Spremenite svoje misli in spremenili boste svoje življenje

2. Ta “zastonj čas” je odličen za pomiriti se z večimi stvarmi, dokončati določene stvari, premisliti, prebrati, skuhati, popraviti, meditirati, prositi za vse ljudi (ki so doma ali ki delajo), za živeti v danem trenutku, …

3. Veliko ljudem bi narava, pomlad, enakonočje in še kaj samo zdrvela mimo… Ušla. Tokrat pa imajo čas čutiti z vsemi petimi čutili, pa čeprav se morajo zadrževati pretežno doma.4. Vsak dobi v tem času možnost zavedati se samega sebe, svojega življenja, poteka, smeri, v katero potuje, prav tako pa se lahko vpraša, ali je to to. Ali koga pogrešam, mi je res všeč v svoji službi, sem s pravim partnerjem, kako sem vzgojil svoje otroke, živali,…? Sem pripravljen za nadaljnje življenje v tem slogu? Me stvari, ki jih delam in ki jih imam samo obremenjujejo?5. Hkratno doživljanje ”realnosti” za vse ljudi, to pomeni, da čutimo iste stvari, da smo vsi v istem in to nas tudi poveže bolj kot karkoli.6. Priložnost pomagati ljudem okrog sebe na različne možne načine. Priložnost, da se pokaže človečnost.7. Prikaz negativnega delovanja človeka na naravo in obenem prikaz velike moči narave, ki nam da jasen prikaz, da smo skrenili iz poti.Mislim, da smo dobili svetovno in edinstveno in neponovljivo življenjsko izkušnjo, ki je ne bomo prejeli nikdar več. Še dolgo se bomo lahko o tem pogovarjali, diskutirali, se spraševali in se jo spominjali s toplim občutkom v srcu. To je čas, da se poglobimo vase. Da pogledamo okrog sebe. Da se vprašamo in preverimo svoje zaupanje. Kolikokrat pa smo to res naredili? Dali zaupanje na tehtnico, položili upanje v tuje roke, zadržali pozitivnost in nasmeh v srcu in verjeli, da bo vse še dobro. Da je na koncu vse dobro, torej če sedaj še ni vse dobro, še nismo na koncu?
Mogoče te zanima  Paralelna realnost
Čeprav smo doma, lahko izjemno veliko postorimo tudi od doma. Zase, za svoje, za svet, za vse nas.
Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Vsaka duša pride na Zemljo s karmičnimi dolgovi

Vsaka duša pride na Zemljo s karmičnimi dolgovi

Dinamika sestavljene družine

Dinamika sestavljene družine

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 14. - 20. 6. 2021:  Varni ste

Numerološka napoved 14. – 20. 6. 2021:  Varni ste

Angelsko sporočilo ob koncu tedna: Bodite Zavestna Prisotnost

Angelsko sporočilo ob koncu tedna: Bodite Zavestna Prisotnost

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem