Izgorelost

Izgorelost

Zakaj izgorimo, pregorimo se iztrošimo? Ali ste potencialni »kandidat« za izgorelost?

V svojih 49 let dolgem potovanju po planetu Zemlja, sem srečala mnoge zanimive ljudi.
Nekateri izjemno bogati, taki z zlato uro, drugi na robu preživetja. Eni mladi kot pomlad, drugi v obdobju jeseni.
Eni vitalni, polni volje do življenja, drugi »na tleh«… Eni srečni, drugi žalostni, depresivni, anksiozni…
Nekateri pa nekje vmes med temi.

Kot karmična diagnostičarka proučujem duše, delovanje emocionalnega in intelektualnega vidika duše, ki se izrazi na fizičnem nivoju.
S tega stališča smo lahko mladi po duši, čeprav v zrelih ali poznih letih po datumu rojstva. To imenujejo tudi gestacijsko starost, ki se pri mnogih lahko zelo razlikuje od dejanske starosti. Več kot je vitalne energije, dlje se ohranimo v dobri formi. Tako lahko srečamo vitalne 70 letnike, kot na fotografiji Marka iz Tolmina.

Izgorelost 7

Seveda velja tudi obratno: tako malo življenjske vitalne energije, kot jo vidim v nekaterih mladostnikih, da je to že resnično zaskrbljujoče.

Zakaj lahko nekateri veliko delajo, so zdravi, izpolnjeni imajo veliko obveznosti…, pa izžarevajo radost, veselje, optimizem…, medtem ko drugim predstavlja vsaka najmanjša težavica s katero se sooča »velik napor«, za katerega jih skrbi, če ga bodo premagali?
Seveda, ste uganili. Odgovor je v življenjski vitalni energiji.

ŽIVLJENJSKA VITALNA ENERGIJA

Življenjska vitalna energija je tista sila, tista kreativna moč, ki daje zagon, zalet, da lahko kreiramo. Kreiramo pa vse, kar hočemo… oz. kar je v skladu z našo dušno matrico.

Kreativna življenjska moč je darilo boga oz. je bog sam v nas, kot kreativna sila, vitalna energija.

Kako to? Preprosto… Bog ali bolje rečeno vseobsegajoča, vseprisotna božanska zavest, je sposobna kreirati velike spremembe na zemlji, v vesolju…, v celotnem brezmejnem stvarstvu. V nas ljudeh pa je, kot temu rada rečem le majhna iskra božanske prisotnosti. Zato ne moremo skreirati nove zvezde, otokov in oceanov…, lahko pa ustvarimo novo živo bitje, otroka, skreiramo topli obrok, pridelamo hrano, sešijemo obleko, prispevamo za dobrobit sebe in svojih najdražjih, opravljamo različne poklice…, vse to počnemo z gonilno silo, ki je kot gorivo v nas in to je vitalna življenjska energija ali z drugimi besedami: božanska volja.

Več življenjske energije imajo ljudje, ki živijo svoje življenje. Žal pa so mnogi žrtve tako drugih ljudi (mamini sinkoti), kot tudi žrtve lastnih zmotnih prepričanj; negativnih programov, vzorcev iz tega in prejšnjih življenj.

Običajno imamo v mladosti več vitalne energije, kot v poznih letih. Eden izmed razlogov je tudi ta, da mlad človek še ni tako zelo skrenil s poti svojega dušnega namena.

IZBIRA

Mnogi, se preveč zanašajo, da jim bo »nebo« nekaj podarilo. Mnogi sanjarijo o loterijskih zadetkih… Mnogi se premalo zavedajo moči svoje lastne kreativne sile. Mnogi se pretirano ukvarjajo z nerealnim, za kar niso niti usposobljeni, niti poklicani… Mnogi bi radi rešili amazonkine gozdove, pa z meditacijo preprečili naravne katastrofe in rešili lakoto v svetu, ne morejo pa se znebiti plevela niti na svojem. Ne zmorejo osrečiti ali čustveno zadostiti niti svojemu otroku, partnerju ali ostarelemu staršu… Mnogim duhovnost predstavlja le še ene vrste opijat, drogo, priložnost za pobeg pred konkretnim delovanjem…

PRIPOROČAM: Namenite mnogo več pozornosti konkretnemu delovanju v svoji fizični izkušnji.Izgorelost 8

Planirajte, nato delujte… Z malimi in vztrajnimi koraki do večjih ciljev. Izognite se eskapizmu…, neplodnemu sanjarjenju; kot je »kaj vse bi…, če bi…« ali pa »Kako bi bilo…, če bi bilo….« Ipd. Izognite se negativnim izbiram. Sprejmite take odločitve, ki vas navdihujejo, opogumljajo, ki so za vas dobre in za vse vpletene dobre. Skratka odločitve, ki vas bojo popeljale k izboljšanju tega, kar zmorete. Vsak je nekje dober in lahko postane še boljši, ni pa vsak za vse, kot tudi niso vsi poklici za vse, tudi ni vsak človek primerna družba vsakomur. Torej? Vsak dan sprejemamo odločitve; manj pomembne npr. kaj bomo oblekli in kaj zajtrkovali…, pa do tistih zelo pomembnih, kot je na primer ali se bomo poročili, se razšli z nekom, si sezidali hišo, ipd.

Človek ne izgublja energije takrat, ko kreira, deluje, ko vzgaja otroke, gradi hišo, se vpiše na tečaj, ki si ga res želi…
Človek izgublja energijo takrat, ko stagnira, ko je izgubljen, ko ne ve in ne pozna poti naprej.
Človek izgublja veliko vitalne energije, ko je ujetnik preteklosti (preteklih travm iz tega in prejšnjih življenj) in ko mu ni jasna njegova prihodnost, kot na primer: ali se bom postaral sam, ali bom lahko zaslužil dovolj za preživetje ipd. Take in podobne življenjske skrbi so huda stvar. Vendar verjemite: opremljeni smo z božansko zaščito, ki ji rečemo: božja iskra, bele in modre božanske luči, duhovni vodniki, ki nas usmerjajo… Mnogo božanskega orodja nam je na razpolago, le znati ga je potrebno uporabljati. Izbira je vaša.

Preteklost, sedanjost in prihodnost

Da bi se izognili izgorelosti, bodite čim več časa prisotni v sedanjosti. Uživajte v rezultatih minulega dela, kot to osrečuje vinogradnika, ko mu trta bogato obrodi. Seveda je morda trto posadil že pred mnogimi, mnogimi leti, jo okopaval, kultiviral in obrezoval, vse do tedaj, dokler ni potrgal njenih sladkih plodov. Torej? Preteklost je pomembna le toliko, kolikor nas je pripeljala, da smo v sedanjosti taki kot smo, da imamo, kar imamo. Prihodnost naj bo planirana. Bližnjo prihodnost si planiramo z »realno« dosegljivimi cilji, le tako si prihranimo zmedo – saj nam planiranje služi kot orientacijo pri delovanju. Tako bomo imeli dovolj vitalne energije, če korak za korakom sledimo svoji poti. Vedite, da je za človeka brez cilja vsaka pot napačna.

Duhovna praksa, kot začimba življenja

Nekateri se popolnoma izogibajo duhovnih praks, kot sta joga, meditacija in spoštovanje božanskih zakonov. Obstajajo pa tudi novodobni posamezniki, ki pretiravajo in dajejo prevelik pomen npr. meditiranju, mantranju, odpovedovanju od posvetnih užitkov ipd. Duhovnost naj bo začimba življenja in ne glavna jed. Najbolj duhoven človek je tisti, ki je srečen, zdrav, pomirjen in ne nazadnje (kot rezultat) poln življenjske vitalne energije.
Veliko vitalne energije pa pridobimo z lepimi mislimi in kdor hodi, se giblje, kreira…, slabo ne misli.

Izgorelost 9

Kaj pa Vam sporoča Vaša Duša? Ste za osebni kontakt? Ste za eno uro branja DUŠNEGA ZAPISA?
Bi preko mobija ali Skype?
Za več info. in morebitno naročilo, kliknite TU: https://duhovnost.si/branje-dusnega-zapisa/

Z ljubeznijo,

Karmična svetovalka
Aleksandra Winkler Drole

Karmična svetovalka in Vizionarka – Karma in Dharma…, če ne najdemo vzrokov za svoje težave v tem življenju. Razberem vaš dušni zapis, preprosto in hitro, brez hipnoze, preko Mobitela ali Skype. Katere stvari ste pustili nedokončane, katere lekcije naj bi osvojili za napredek, za blaginjo, za ljubezen… Previrim, če sledite svoji dharmi in katere karmične lekcije vas še čakajo, kako jih razvozlati… S pomočjo tehnike, in kanaliziranja gospodarjev karme, vam lahko služim kot prevodnik božanskega sporočila, iskreno, zaupno, brez dlake na jeziku. Z 22 letnimi profesionalnimi izkušnjami in mnogimi referencami, sem morda pravi naslov za Vas? 
No Tab Selected
No Tab Selected
Deli to s prijateljem