Kaj je Reference Point Therapy

Reference Point Therapy (RPT) je nova metoda osebnega zdravljenja.

Terapija poišče prvi vzrok posamezne težave (čisto prva, izvorna travma – blokada) in se ne ukvarja s simptomi (prepričanja, strahovi, bolezni) in ostalimi čustvenimi težavami s katerimi se ubadamo vsak dan.

placebo efekta! Zdravljenje je zelo hitro, kar pa je najpomembnejše je to, da je TRAJNO.

Stres in fizična obolenja nimajo vzroka samo v zunanjih okoliščinah. Izvor gre iskati v človeku samem. Ker so skoraj vsa obolenja, psihična in fizična, psihosomatska, pomeni da so izvorno produkt naših miselnih vzorcev. Mnogokrat pa se ne zavedamo, da vzorci, ki vodijo naša prepričanja in naša delovanja, bazirajo na isti točki. Ta prva referenčna točka, ki jo s pomočjo RPT tehnike poiščemo je tista, ki drži na najglobji, nezavedni ravni, travmo na mestu. Travma se skozi dotično vibracijo (energijo), ki jo oddaja, v naših življenjih kaže kot stalno zapletanje v ponavljajoče se scenarije, ki nam jih podaja življenska izkušnja. Ko to prvo travmo poiščemo, jo z najbolj nežnim, nebolečim in enostavnim načinom očistimo.

Bistvo je v tem, da se očisti prva točka, ki veže nase travmo. Z čiščenjem prepričanj, miselnih vzorcev in z vero v pozitivno naravnanost vsekakor pripomoremo k kvalitetnejšemu življenju, vendar se nam velikokrat zgodi, da se v manjšem obsegu ali v podobnih situacijah negativne situacije vrnejo. Zato so te oblike dela na sebi kratkotrajne in nas pogosto še bolj pustijo razočarane in prazne, ko se odvrti njihov kratkotrajen učinek. Vse kar imamo je sicer pozitivnejšo naravnanost, da se s problemi manj stresno spopadamo, ampak bistveno enostavneje je, če travmo lahko popolnoma očistimo in nam njena energija sploh ne more več pritegniti ponavljajočih se problemov v vsakdanjik.

RPT izhaja iz človeka, njegovega bistva. Na nikogar in na nič se ne obračamo. Priznavamo, da je človek bitje čustev, bitje čiste energije, povezano z vsem. Ne iščimo moč, idejo, pomoč, zdravljenje zunaj nas, ker je rešitev vedno le v nas samih. Vsi smo v svojem bitju popolni, zakaj torej ne izhajamo iz tega vira, vira ki je popoln. Kar nas na videz dela nepopolne in ranljive so travme, ki nižajo našo vibracijo, nam jemljejo moč in vedenje, da vse kar smo si vedno želeli biti že smo. Odstraniti je treba plasti bolezni, duševnih pretresov, negativnih občutkov in postanemo lahko človek, popolno bitje, tisto, kar resnično smo.

Kdo od nas še ni slišal za film Skrivnost, še bolj pomembno vprašanje pa je kdo od nas potem ni ugotovil, da kreacija naše žeje ni tako enostavna kot je prikazano. Odgovora zakaj pa ni najti. Vsaj tako konkretnega ne, da bi deloval v dogledno kratkem času. V tej tehniki se po mojem mnenju najbolj približamo odgovoru zakaj. Kadar hočemo manifestirati neko željo moramo prvo vzpostaviti koherenco, ki nam omogoča, da sploh pravilno oddajamo energijo, ki pritegne željo v našo stvarnost. Sliši se komplicirano, ampak pravzaprav ni. Osebno zagovarjam mišljenje, da je najbolj preprost odgovor na zahtevno vprašanje tudi večinoma pravilen. Če človek hoče doseči koherenco med svojimi centri iz katerih ustvarja (glava, srce in trebuh, ki so glavni, ne pa edini), se mora prvo očistiti travm, ki ga ločujejo od želje. Se pravi; travma je zelo močno oddajanje negativne energije, ki povzroča, da še tako pozitivno razmišljanje o želji in še tako »prisiljen« pozitiven pogled na svet ne naredi ustreznega premika v smeri realizacije ali materializacije, če tako želite. Kar se dogaja je to, da negativna energija (signal travme) prekriva ali pa blokira oddajanje energije želje posameznika. Kar dobimo pa se vedno ujema. To ujemanje pa je lahko zmeda, kaos ali izpolnjena želja z grenkim priokusom.

RPT nam poda orodja, s katerimi najdemo blokade in jih trajno sprostimo. Deluje na podedovani travmi naših prednikov in hkrati na ključnih razvojnih dogodkih zarodka od spočetja do rojstva.

Primeri težav, kjer si lahko pomagamo z RPT:

  • Težave z zdravjem (nepregledna vrsta bolezni)
  • Težave v odnosih (družina, partner, služba,…)
  • Težave s težo
  • Psihične težave (tesnoba,depresija, strah,…)
  • Težave z obiljem
  • Čustvene travme

Koliko blokad, prepričanj in vzorcev ste že očistili… pa ste se ponovno ujeli nazaj v isti vrtinec? Najboljša novica je, da vam ni treba več obiskovati seminar za seminarjem, zdravitelja za zdraviteljem, učitelja za učiteljem, da bi končno našli odgovore na vaša vprašanja, kako biti bolje! Odgovor je enostaven. Poslušaj svoja čustva, jih priznaj in bodi z njimi!

Avtor: Alenka Kaštrun 
www.mojnamen.si

foto: Michal Marcol, www.freedigitalphotos.net

O Alenka Kaštrun

Moj namen je pomoč pri iskanju prave vrednosti, čustvenega ravnovesja in notranjega miru vsakemu, ki ima občutek, da jo to izgubil. Poslovno, v službi ali v zasebnem življenju.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: