Partnerski odnosi

Kdo so to pravi moški?

Kosmati, polni testosterona ali pobriti metroseksualci?
So to mogoče tisti moški, ki pogledajo za vsako kiklo ali tisti, ki sramežljivo povejo dami, da je nekaj posebnega?
Ali pa je to tisti, ki vam zna prisluhniti, biti v podporo in ko se v njegovem objemu in poljubih kar izgubimo?

Sem ženska. Iz mesa in krvi. Obožujem moške. Tudi zato bom razmišljala o njih, pa čeprav se bo verjetno kje našel kakšen moški spol, ki bo morebiti porekel, kaj ima tam za ena ženska razmišljati o nas, dedcih. Mogoče pa prav zato. Skušam podati opis nas dam, kakšni naj bi bili idealni pravi moški, morebiti tudi idealni moški za nas, jaz tistemu gospodu Pravemu rečem kar z angleško različico »The One« moški. Ker v glavnem smo me ženske tiste, ki želimo in hočemo določenega moškega oziroma kvalitete in lastnosti, ki naj bi jih imel Gospod Pravi.

Kakšni so gabariti pravega moškega?

Danes bom razmišljala morebiti bolj o sanjskem moškemu oziroma tistemu, ki zagotovo tudi dejansko živi, pa ga mogoče katera od nas dam še ni imela časti spoznati. Torej pravi moški po mojem mnenju in mnenju prenekatere dame, s katero sem debatirala glede tega, kje najti in kakšni naj bi bil Pravi moški je tisti, ki ga lahko me spoštujemo, ki s svojimi dejanji in mogočno zaščito daje vedeti svoji dragi, da je ob njemu varna in zaščitena. On bo poskrbel za udobje svoje samičke in otročkov, boril se bo z rivali in drugimi vsakodnevnimi izzivi, da bo izboril najboljše možne opcije. Takšen moški bo žel naše iskreno občudovanje. Ker naše moške moramo dame želeti spoštovati! In da se lahko v viharnih življenjskih časih na njih naslonimo in vemo, da ne bodo oni prvi padli temveč bodo ostali trdni kot kamen, kost trdni in me ob njih. Kaj nam bo moški, ki se bo zlomil in obupal pred nami?

Pravi moški je tisti, ki ima razvito čustveno inteligenco, poleg seveda navadne. Je spreten in iznajdljiv, včasih malce pobalinski. Da ima iskrice v očeh, ko hoče presenetiti ali nekaj ušpičiti. Je prilagodljiv in seveda razgledan, sicer ni nujno da pozna vse fakte kot gospod Google ali gospa Wikipedia, vendar nekaj splošne razgledanosti nikakor ne more škoditi. Ni mu potrebno popravljati in šraufati avtomobila, dovolj je, da ga odpelje k mehaniku in dvakrat na leto k vulkanizerju. Odpelje naš avto, se razume. Moški, ki ga iščemo je, da nežen in pozoren, spoštljiv in odločen. Zna tudi kdaj zaropotati v smislu, da bo že sam za vse poskrbel in da nam ni potrebno razbijati naših damskih glavic z moškimi zadevami. Zna načrtovati. Je odličen in vzdržljiv v seksu in zna prisluhniti, kaj si želimo in kako ter tudi česar nočemo. Želi raziskovati in želi sodelovati z nami. Ni mu pod častjo kdaj priznati, da nečesa ne zna ali ne more, zna zaprositi za pomoč in razumevanje. Je nežen in strasten na polno. Skoraj istočasno kot me ve, kaj si želimo, kar pa mu moramo me dame seveda tudi ustno povedati, da ne bi po nepotrebnem prihajalo do nesporazumov. Pravi moški je kdaj tudi skrivnosten. In seveda je povsem naš. V celoti. In nam zna na primeren in spoštljiv način povedati, kdaj smo tečne, zoprne in ko iščemo dlako v jajcu. Ter nas zna nasmejati tudi takoj zjutraj, ko odpremo naše prelestne učke in smo še vse razkuštrane in pomečkane, z bolj vidnimi gubicami. In točno takšne nas ljubi in si nas želi.

Kaj bomo pa me dame naredile za to, da bo naš moški Pravi? Ker sam od sebe verjetno ne bo potrkal na naša vhodna vrata in določno rekel, da si nas želi. No, mogoče v kakšnem pocukranem holivudskem filmu. Mislim, da je prav, da tudi me, polnokrvne ženske znamo pokazati svojo žensko, nežno plat, da smo kdaj nerodno prikupne in da včasih tudi česa ne vemo, četudi bi verjetno hitreje nekaj rešile. Našim moškim je treba dati nekaj svobode in mnogo potrditev. Pa ostanejo z nami za vedno. In me z njimi.

Tagi
Pokaži več

Melita Kuhar

Avtorica prispevka sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka Melita Kuhar, ki vodim projekt Svetovalnica.

6 thoughts on “Kdo so to pravi moški?”

  1. Melta Kuhar ,zivljenje je precej vec kakor to. O danasnjih zenskah i nimam neko prelepo mnenje. Sicer so vsi ljudje premalo naredili tacas in zase in za Svet. Zenske ,razen da Bozansko poskrbijo za zarodek in znajo vec ali manj z otroci ,niso vec tiste zenske kakor so nekoc bile. Zabubile so se v tem svetu laznega blisca. )95% in vec zensk sploh ne zna zivet. Ne ispolnjuje svoj zivljenski namen. Sploh se ne zaveda cemu so. Lepo da nekek razmisljate ,a namen Zivljenja je predsvem sluzenje in dajanje. Tu pa ste pogorele. Se skuhat in zlikat ne znate ,ki pa da znate kaj zasit ,zasadit na koscku zemlje. NA podezelju je se nekaj pravih zensk ,v mestih je nekaj zvezdic ,ostalo je zaspalo. Neredile niso kaj dost iz sebe. Vsaj ce bi vedele kaj si zelijo. Zaslepljene od standarda Holliwuda. A tolko moskih “ta pravih”. VAlcek je treba zaplesat. Treba zmigati rit in vedeti kam.Pravi moski se ne bo ukvarjal z zgubljeno zensko ,razen ce je kurbir.Pravi moski ni kurbir. Pravemu moskemu je potrebna ena sama ,normalna ,jasna zenska. Odlocno premalo naredite. Skoraj bi rekel da ste upropastile ta svet. Preojstro !?!? NAjhujse je z medlim ,zgubljenim imeti posla. Moski ,ko pride v stric ,se izjasni. Ce pa je pred njim medlo ,se mu lahko spipa. In pravi moski nima casa za take hece. V jasnosti ,gre naprej. Deluje ,je dejaven. In zaspana zenska mu je vec kot odvec in se je izogiba. Ce pomislim ,v MAriboru ni 10 meni znanih zensk ,ki so sposobne zazelet komu “Precudovit dan” ! Potem se ne cudite da moskega niti ne boste najdle ,saj vas pogruntajo in enostavno nimajo casa ,pa ce se mate prekrasno rit in lepo frizuro. Dobro vemo o maskah in moski ceni iskrenost. PA ste dejavne v iskrenosti !??! Hudo malo je tudi takih. Pa ,zelim vam precudovit dan in obilo dejavnih mislih in premikov ,v spoznanju NAmena Zivljenja zensk. DAjte ze koncno nekaj za ta svet.Drugace boste krive za propast vsega. <3 <3 <3

    1. Roland, hvala za vaše mnenje. Predvsem (osebno) cenim ljudi, ki si dovolijo biti pristni in izraziti to, kar mislijo. Res je čar življenja v služenju in dajanju, a preden pridemo v odnosu do te faze, je potrebno kar nekaj spoznavanja in odkrivanja…meni se zdi pa, da je že v tej točki prisotno veliko strahu zaradi lastne ranljivosti. Morda si damo tudi premalo časa, ker nas družba uči, da je vse “instant”, hitro, takoj. In v tem času smo veliko preveč “naštelani” na določanje tega, kakšni morajo biti drugi..
      Z roko v roki lahko naredimo svet drugačen. Na svet mislim tisti mali svet, v katerem živimo z ljudmi, ki so nam blizu. Če bo kdo kriv za “propast vsega”, bomo mi sami, vsi mi, ki soustvarjamo nekaj, česar nočemo živeti/videti/sprejeti..

      1. Za to sem se oglasil ,da bi spremenili kaj. Seveda da smo vsi vpleteni in nismo izključeni. Tudi moški so spremenjeni ,zelo. Zagotovo krivdo ne moremo prevaliti samo na ženske. Ste pa zagotovo člen brez česa ni nič. Vsi smo pomembni. V dnu srca si vsi želimo spremembe, posebej v iskrenosti in ljubezni. Veliko osamljenih je zaradi illuzij Življenja. Pa dajmo spoznat kar je Pomembno in zadihajmo z polnimi pluči. Love vsem. <3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !