Osebnostna rast

Komunikacija iz sebe 3.del

Če človek želi komunicirati iz sebe, mora najprej komunicirati s sabo. Najlažja pot je ta, da si preneha metati pesek v oči in sprejme sebe in druge točno takšne kot so, kar z drugimi besedami pomeni, da sprejme vse kar vznikne iz njegovega celičnega in dušnega spomina ter, da pride na plano točno takšno kot je.

Ta pot nemalokrat ni ravno lahka, saj v posamezniku rodi mnoge odpore in presežke v občutkih, zaradi katerih bi najraje storil karkoli, samo, da bi jih zadovoljil. A upiranje in rinjenje v situacije, ki nam povzročajo še večjo ujetost, nam ne služijo ravno najbolj, zato enkrat, ko se začne zavedati, da se podaja v zadovoljevanje presežkov v občutkih, da začne te dušiti.
Pri tem se ne gre za zanikanje, potlačevanje, temveč za dušenje skozi zavestno voljo, odpovedovanje ravnanju, ki mu več ne služi. Sčasoma ga bo tak način delovanja pripeljal v relativno miren svet resničnosti, kjer ne bo več presežkov in potrebe po izražanju nekoristnih in nepotrebnih stvari.

Delo na sebi

Če delo na sebi ne vodi do globlje resnice o svojem obstoju, je verjetno v tem, kar človek počne med tem, ko išče samega sebe, nekaj nedelujočega. Dobro je videti, kaj se pravzaprav dogaja, ker v nasprotnem človek le hiti in rine v neko začrtano smer samo zato, da bi bil del neke skupine oz. koncepta, ki mu ne služi.
V trenutku, ko človek to prepozna je dobro, da zamenja to svojo aktivnost za drugačno ali pa vanjo vnese nekaj svežine, ki mu bo omogočila napredovanje proti globoki resnici, ki se želi izraziti.

Na svetu obstaja mnogo tehnik in načinov, ki vam lahko omogočijo, da pridete tja, kamor si želite. Dobro je le biti pazljiv, da vas reka pelje tja, kamor ste namenjeni. In če je to globlja komunikacija s sabo, je morda dober način, da se dobesebno začnete pogovarajti s sabo.

Včasih je iskanje zunanjih orodij in načinov komunikacije, da bi okrepili komunikacijo s sabo nekoristno, ker če človek nenehno komunicira navzen, še vedno komunicira z okolico, namesto s sabo. Ne pomaga ti neskončno število iniciacij in tehnik, če ne moreš vzpostaviti pristnega stika s samim sabo. Do tega pa lahko prideš le skozi negovanje sebe in svoje višje zavesti.

In kako?
No, tu več ne gre za običajni način komunikacije. Vse kar je potrebno je to, da smo pozorni, pozorni in pozorni, predvsem pa potrpežljivi. In ko se kaj pojavi na platnu zavesti, da temu dovolimo, da se nam prikaže v vsej svoji veličini.

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !