Meditacija na reiki simbole

foto:youtube.com

Reiki meditacija na simbole poteka v dveh delih – v prvem usmerimo pozornost na določen simbol, v drugem pa občutimo – izkusimo energijo določenega simbola.

  • Najbolje, da se namestimo v sedeči položaj z zravnano hrbtenico, dihanje je enakomerno in malce počasneje. Počasi prehajamo v meditativno stanje, vendar še pred tem izrečemo prošnjo naj nam bog pri meditaciji pomaga. Nato izrišemo simbol na katerega želimo meditirati – in to v velikosti 50 cm pred seboj in trikrat izrečemo ime ali kotodamo simbole. Dlani lahko sklenemo v položaju molitve na prsih, lahko jih imamo na srčni čakri ali pa so na stegnih. Simbol poskušamo vizualizirati, nanj usmerimo vso pozornost, poskušajmo ga začutiti, razumeti način njegovega delovanja v okviru reikija na nas … Ta del naj bi trajal kakšnih 5 minut. Medtem lahko simbol večkrat prikličemo, z vizualizacijo – mentalno, izgovorjavo imena ali pa z izrisovanjem.
  • Ko imamo občutek, da smo naredili korak v razumevanju simbola, ga prikličimo v obliki frekvence – vrste energije, da preplavi naša telesa. Tukaj poskušamo začutiti, izkusiti energijo simbola in njegovega delovanja v nas. Tokrat moramo biti odprti natanko za energijo priklicanega simbola, katerega področje delovanja že poznamo. Simbol poskušajmo začutiti v srcu, skozi ljubezen, skozi del nas, del naše energije. Tudi ta del naj traja kakšnih 5 minut, več ni potrebno.
  • Po končani meditaciji se zahvalimo za pomoč vodnikom in zapečatimo proces s simbolom cho-ku-rei. Simboli na katere pa meditiramo, so odvisni od stopnje, v katero smo iniciirani.

O Matjaž Bogdan Zepan

Bil je ustanovitelj Društva Spoznanje, katero je nesebično ponujalo brezplačne terapije za tiste, ki si tega niso zmogli privoščiti. Bil je kritičen do materialnega razvoja sodobne ezoterike. Avtor številnih strokovnih člankov ter knjig.

Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: