Osebna rastPartnerski odnosi

Medsebojni odnosi so odlična odskočna deska za osebno rast

Življenje nas nenehno usmerja k temu, da vzpostavimo dober odnos sami s seboj. Te priprave in usmeritve običajno niso niti najmanj po naši volji, a ko se prebijemo skozi trnjevo pot vseh občutkov, ki nam jih potiskajo na plano naši bližnji, je vonj cveta – vonj življenja neprecenljiv.

Obstaja veliko primerov, kjer se ljudje znajdejo v nezdravih odnosih. Bolj kot si želijo umirjeno in srečno življenje, bolj v njihovo bližino silijo tisti, ki jih ne cenijo, se z njimi le čustveno poigravajo, jih jemljejo za samoumevne itd.

Za samske:

Moja stranka je v rani mladosti doživel bolečo izkušnjo v ljubezni. Bil je noro zaljubljen v žensko, za katero bi naredil vse. To na žalost ni namen našega življenja, da bi se drugim poniževali, za njih živeli in tako pozabili nase.

Ta ženska, v katero je bil noro zaljubljen, se je z njim le »poigrala«, če temu lahko tako rečemo. Ko je bila osamljena, ga je poklicala, da ji je popestril vsakdan. Seveda je on vedno komaj čakal in privihral k njej, zmeraj z upanjem, da ga bo pa tokrat noro poljubila in mu padla v naročje. Da bo želela preostanek svojega življenja preživeti v njegovi družbi, kjer bi lahko bila njegova princeska.

A življenje ima drugačno pot. Leta in leta je čakal, da bi punca končno spoznala, kako krasna oseba je on, da bi se končno zaljubila, a je le nekje vmes med čakanjem obupal, potlačil in šel naprej.

Odnos, ki mu je prekrižal življenje, je imel zanj globoko sporočilo, ki ga takrat ni bil pripravljen odpreti. Čez nekaj let je spoznal novo žensko, spomnil se je navdušenja iz preteklosti ter brez pomisleka navalil. Punca ga je dojemala zgolj kot prijatelja, nikakor ni v njem videla moškega, ki se mu ni moč upreti.

Ves razočaran je skoraj obupal nad ljubeznijo. Ko bi le pogledal, da je v njegovo življenje prišel nov odnos, ki ga želi naučiti o ljubezni, bi njegovo življenje postalo veliko enostavnejše.

Ampak ne: prebolel je punco, uporabil je vse svoje sile, nakar je srečal spet novo dekle, v katero se je ravno tako zaljubil do onemoglosti. Ko ji je zaupal svoja čustva, ga je le začudeno gledala češ; a nisva midva le prijatelja?

Vse ženske bi ga imele zgolj za prijatelja!

Podoben odnos se mu je v življenju zgodil 3x, zato je končno ugotovil, da se mu skozi te iste odnose ponuja priložnost, da se dvigne iz svojega spanja in neha biti jokica, katerega nobena ženska ne pogleda.

»Opazuj svoje občutke«, je bil moj nasvet. »Opazuj, kaj ti te ženske potiskajo ven, namesto da zabijaš čas in energijo v obupu, v igranju žrtve in jokice.«

Vsak odnos, z ljubljenimi osebami, s starši, s sosedi, s sodelavci in vsemi bližnjimi, je ustvarjen za to, da nas nekaj nauči o nas samih.

»Te punce ti le kažejo, kako nizko se ceniš«, je bistvena lekcija njegovih bolečih agonij. »Dovoli si začutiti bolečino, dovoli si začutiti jezo, bes, obup – karkoli ti pride na plano in ne izgubljaj časa s tistimi, ki so ti te občutke pokazali.«

Namen našega življenja je, da rastemo. Mnogi mislijo, da se rast zaključi pri 18-ih letih, ko dosežemo svojo fizično velikost, a taprava rast se takrat šele začne. Takrat začne rasti naša duša.

Ko je prijatelj začel dojemati te ženske kot priložnosti za svoj razvoj, se je premaknil iz jokice v junaka. Tisti, ki nas v življenju najbolj podrejo, nosijo za nas najgloblja sporočila in modrosti.

Ko je začel spuščati neprijetne občutke na plano, je začel spreminjati svojo vibracijo. Zadihal je in tako zaključil z vedno istimi razmerji, ki so ga potiskala v obup in razočaranje.

V njegovo življenje je nedolgo za tem prišla gospodična, ki ga ni dojemala le kot prijatelja, ampak je v njem videla veliko več: videla je moškega, v katerega se je zaljubila!

Za vezane:

Ker je nezadovoljstvo kar pogost pojav, se je pri meni oglasila ženska, ki je dokaj nezadovoljna v svojem zakonu. Zaupala mi je, da dela na sebi že vrsto let, a nikakor ne more doseči, da bi njen partner rastel z njo. Povabila ga je na razne terapije in delavnice, a je on za te stvari precej gluh. Vedno bolj je z njim nezadovoljna, ob sebi bi želela imeti nekoga, ki bi rastel z njo. Že več let razmišlja o ločitvi.

Če ženska »dela na sebi« in je hkrati nezadovoljna s partnerjem,
očitno nekaj ne dela pravilno!

Partner je le naš odsev. Nezadovoljstvo je tisto, ki je potrebno obdelave in ne partner! »Do not shoot the messenger«, ali kako že gre zelo priljubljen rek.

Oseba, ki išče krivca za svoje nezadovoljstvo v partnerju, ne bo nikoli zadovoljna. Potrebno si je priznati nezadovoljstvo in se z njim soočiti. Na koncu celo marsikdo ugotovi, da sploh ni bilo podlage za nezadovoljstvo, ampak smo pač tako navajeni reagirati.

Za konkretne rezultate je potrebno odnose jemati takšne kot so in pogledati z velikimi očmi, kaj nam sporočajo. Nikar menjavati odnosov kot spodnjih hlač in vedno znova kriviti drugih za svoje nezadovoljstvo ter nesrečo.

Ko se soočamo in sprejemamo občutke, ki nam jih bližnji potiskajo na plano, začnemo spreminjati tudi naš zunanji svet.

V naše življenje pride osebe, ki je dejansko sposobna začutiti, kdo smo… a smo pred tem morali začutiti same sebe. Naš partner se začne drugače obnašati do nas. Brez besed, brez očitkov ali kakršne koli prisile, ki tako ali tako nima efekta.

To je razvoj. Ko sprejmemo okolico in ljudi okoli nas, točno takšne kot so. Tisti, ki so nam v življenju namenjeni, ostanejo, tisti, ki nam niso, gredo vstran sami od sebe in na njihovo mesto pridejo novi – drugačni.

Na vsakem koraku imamo možnost za učenje, razvoj in rast. Osnova za lepo, mirno življenje je odnos s samim seboj. Nato sledijo odnosi z našimi bližnjimi: s starši, z brati in s sestrami, s šefi, s sodelavci. Za uspešno ljubezensko razmerje je zelo pomemben odnos s partnerjem. Vsi ti odnosi nas nekaj učijo, če smo le to pripravljeni sprejeti in obrniti sebi v prid.

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda te zanima

Close
Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !