Moški pogled na žensko

Moški pogled na žensko

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

Ko je govora o spolnosti. Vas zanima, kako pojmujejo ali gledajo moški na nas dame, ko je govora o seksu, odprtosti, ne-glavobolih, tabujih?

Sem nekaj dni nazaj bila v zelo prijetni družbi samih privlačnih in inteligentnih moških, mojih znancev in dobrih prijateljev, pravih alfa samcih, ki poleg tega, da so res izvrstni ljudje, se v življenju ukvarjajo tudi z borilnimi veščinami. Zakaj sem to poudarila?

Bi človek rekel, da so to egocentrični nabiti tipi, ki se hvalijo s svojimi veščinami napada in obrambe, kontrole uma nad telesom in njegovimi reakcijami, dejansko pa so to izredno skromni ljudje, ki le s svojim pogledom in umirjenostjo izžarevajo svojo notranjo moč. No, pa tako sedim edina dama in seveda najstarejša med njimi, pa beseda nanese na moje profesionalno področje svetovanja parom. Predvsem jih je zanimalo, kaj in kako se dogajajo problemi na področju spolnosti.

No, ko jaz začnem razglabljati o kakšni tako pomembni zadevi, kot je seks, se me težko ustavi in razvila se je debata na temo, kako pa moški, ki delajo na sebi, sploh vidijo žensko. Bil je izziv in rokavico sem jim vrgla, ker sem res želela izvedeti, kakšno je njihovo mnenje o ženski spolnosti, o tem, kaj si želijo od ženske, torej informacije za nas moje dame iz tako rekoč prve roke.

Izkazalo se je skozi argumentirano podajanje besede, da prisotnim moškim najbolj ustrezajo ženske, ki se ne sramujejo tega, da si želijo spolnosti, ki znajo pokazati svojo željo ali strast, moški želijo čutiti temperament in da jih kdaj pa kdaj tudi same pograbimo in polubčkamo, ne pa da samo čakamo kot princeske na zrnu graha, kdaj bo naš princ prišel po nas. Uživajo v seksu z žensko, ki se zaveda svojih atributov, ki se ne sramuje svojega telesa, ki je odprta do novih izzivov in položajev.

Ker že poznate moj slog pisanja, veste, da pišem direktno in tako kot čutim in vem, da je prav, da vam sporočim. To med drugim pomeni tudi sporočilo, da smo ženske še vedno preveč »zakrčene«, ne sprejemamo same sebe kot seksualno bitje, ki si želi seksa, rajši manipuliramo s svojimi ženskimi čari in si ne priznamo jasno in glasno, kako poželjive smo.

Ali lahko kaj spremenimo? Seveda, se glasi odgovor. Kot so mi nakazali moji prijatelji v našem zelo zanimivem pogovoru, so za njih izjemno privlačne tiste osebe, ki izžarevajo samozavest, zavedajo se svoje notranje lepote, ki je običajno podkrepljena tudi z zunanjostjo, saj za njo skrbijo. Vem, kakšna zagrizena feministka bo sedaj vpila, da ženske pa ja ne potrebujemo moških, da nas ocenjujejo. Jaz pa pravim: brez moških k sreči ne gre, najboljše je, če slišimo kaj imajo za povedati, obenem pa tudi same znamo izraziti naše mnenje in to brez olepševanja, omahovanja ali poniževanja.

Nekatere ženske, ki so želele iz svojega moškega narediti poslušnega hlapca, ki jim ustreže v vseh kapricah, dosti krat ogorčeno ugotovijo, da to ni tisto, za kar so si prizadevale skozi svoje zahteve in naenkrat jim moški »copata« ne ustreza več. Zato prosim, da se zavedate drage moje, da moškega ne smemo čustveno in osebnostno kastrirat, ker se bo to nam nazaj maščevalo, same pa si tega ne bi nikoli priznale.

Zatorej, sprejmite sebe in svojega moškega kot nekaj najboljšega in najbolj seksi, kar lahko imate, ukvarjajte se eden z drugim, eksperimentirajte, upajte si, ponovite in širite svoje meje in obzorja, predvsem na področju zdrave spolnosti. In verjemite, uživale boste!

Avtorica prispevka sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka Melita Kuhar, ki vodim projekt Svetovalnica.
No Tab Selected
No Tab Selected
Deli to s prijateljem