Moški so z Marsa, ženske z Venere

foto:Petra,pixabay.com

Moško in žensko telo sta dve popolnoma različni vrsti življenja. Poleg očitnih razlik v zgradbi fizičnega telesa se še posebej očitno razlikujemo v zgradbi subtilnega telesa. Moški smo močnejši fizično, ženske pa ste bistveno močnejše psihično. Dekleta svojo lepoto in dobre lastnosti navadno izgubljajo, fantje pa jih pridobivajo in (če sploh) dozorijo šele nekje pri 30 letih. Globoko neznanje o psihologiji spolov vodi v številne nesporazume in škandale.

Žensko telo se zaradi specifične vloge v družini in vzgoji otrok, ponaša s kar 9-krat intenzivnejšim umom – mislimi, občutki in željami. Ženska lahko tako kar 9x bolj uživa in – 9x bolj trpi kot moški; samo pomislite, kdo večkrat joče na pogrebih ali porokah … Če trpi ženska, trpi vsa okolica, zato mora biti zanjo dobro poskrbljeno, saj dom, kjer ni spoštovana in preskrbljena, ne privlači obilja in sreče. Ko mi začne bežati um, se komaj kontroliram, niti predstavljati pa si ne morem, kako težko je krotiti še 9x bolj intenziven um. Ženske tako kot moški, potrebujete nekoga, ki vam pri tem pomaga. Hitrejši um je vzrok tudi za to, da dekleta kar trikrat več govorite, kot moški. Narava vas je obdarila z neverjetno sposobnostjo inspiracije, intuicije in nasprotno – destrukcije. Največja moč žensk je v zvestobi, čistoči, prijetnem govoru in dobroti, lepota in dolžnost moških pa v odgovornosti in samokontroli.

Moška psiha ne prenese nemira, ki ga povzroči izjemno intenziven ženski um. Ker malokdo dela na sebi in pozna znanost o odnosih, večina moških ne zdrži v takem domu in pomanjkanje sreče išče v različni razvadah in deviacijah. Ženske imajo večjo kapaciteto nudenja brezpogojne ljubezni, katero vsi mi tako zelo potrebujemo.

Tako kot ženska misli o moškem, takšen postane. Če boste svoje može in fante imenovale »Piki, muci, svinja ali vitez« bodo to zagotovo tudi (p)ostali. To velja za žene, mame in sestre. Moški, ki je odvisen od ženske, ne more opravljati vloge moža in je ženski prej njena prijateljica ali otrok, kot pa njen mož. Moški s tem izgublja dobre kvalitete in moškost, ter se s tem reinkarnira v žensko. Tako imamo v zvezi ali družini dve ženski. Ob takem moškem, ki ne dela na sebi, ženske navadno postanejo histerične. Verjetno bolj kot še eno prijateljico ali hišnega ljubljenčka ženske potrebujejo nekoga, ki bo znal poskrbeti za njo. Inteligentna ženska status »poglavarja« hiše formalno prepusti moškemu, z njim se nikoli ne prepira, tako dobi vse, kar potrebuje. Moški ob zelo močni in karakterni ženski ne more funkcionirati in pogosto povsem odpove. Ženska zmaguje brez boja, je kot vrat, ki obrača glavo in se hkrati zaveda, da je ona ta, ki ustvarja ambient v družini. Ali ste že opazili, da preveč odločna in neposlušna ženska navadno dobi neodgovornega, pohlepna ženska pa lenega moža? Ne dobimo tega, kar si želimo, temveč to, kar si zaslužimo. Vse večja potreba po spolnosti je v zvezah navadno znak, da je ljubezen odšla.

Ko deluje moška inteligenca, se čuti izklopijo, ko pa delujejo čuti, inteligenca spi. Moški delujejo ali zelo razumno, ali pa popolnoma nerazumno in se ženskam tako pogosto zdijo brezčutni, trdosrčni, ženska inteligenca in čuti pa delujejo hkrati. Z ene strani je to prednost, saj se ženska inteligenca nikdar ne izklopi, z druge plati pa predstavlja problem, saj se tudi čuti nikdar ne izklopijo in tako navadno težko sprejema končne odločitve.

Pred leti me je dekle, večkrat neverjetno presenetilo, ko je moje želje in potrebe zaznala vnaprej, še predno sem se jih zavedal sam, saj je svoj fokus in trud usmerila v izražanje ljubezni. Ženske premorejo neverjetno moč intuicije in lahko postanejo prave čudodelke in zdravilke, če ves svoj fokus usmerijo v izraženje ljubezni bližnjim. Če ženska naklonjenost izraža več moškim se vsa njena izjemna psihična moč izgubi.

moski zenske

Moški, ki razume žensko, je zanjo pravi blagoslov. Želja po nakupovanju ali uživanju se v ženskem umu pojavi vedno, ko se ne počuti ljubljeno in zaželeno. Ena od ključnih razlik med moško in žensko miselnostjo je, da je moški zainteresiran le za rezultat, medtem ko ženske ne zanima toliko rezultat, ampak proces in doživljanje vedno novih emocij. Moški, ki to ve, jo vedno ljubkuje in namenja pozornost vsem njenim izzivom in skrbem, ter pozna njene potrebe. Vojska in znanost sta odkrila in razvila že marsikaj, še vedno pa se čaka na orodje, ki bo tolmačilo in razvozlalo močno zakodirano ter zapleteno žensko govorico. Vedeti je treba, da imajo ženske zelo dobro srce, da pa se včasih obnašajo kot otroci, ki potrebujejo razumevanje, potrpljenje in spoštovanje svobodne volje, moški pa rabimo zvestobo, miren dom ter čas zase.

Pretirano intimno druženje med spoloma v obdobju dozorevanja uničuje dobre lastnosti obojih ter otežuje učenje. Vsi vemo, kako težko je slediti uri, če poleg vas sedi vaša simpatija, ali če učiteljica nosi globoki dekolte in mini krilo. Nepotrebno druženje med spoloma uničuje dobre kvalitete moški in žensk.

Ženske same odločajo o tem, ali bodo imele nemoralnega in razuzdanega ali pa skrbnega fanta ali moža. Če se vede zadržano in se ne pusti ujeti, jo fantje spoštujejo in razvijajo dobre kvalitete, v nasprotnem primeru pa kmalu postanejo predrzni in nezainteresirani. Medenemu tednu kmalu sledi sladko-kislo in grenko življenje.

Pogosto se pritožujemo nad vse bolj nevzgojenimi otroki in prelagamo odgovornost na druge. O tem, katera oseba se bo pojavila v naši družini in kakšnega spola bo, odločajo naše delovanje, zavest in psihofizično stanje staršev ob spočetju. Deklice je treba vzgajati v žene, fante pa v moške. Vzgajajte in poučujte s svojim zgledom, včasih pa lahko tudi kaj rečete.

V večini naprednih civilizacij so ženske nosila dolga krila in obleke. Nošenje moških oblačil ženske podzavestno pogosto naredi bolj ostre, grobe in možate. Dolga krila, diskretni sariji, tunike in obleke žensko naredijo zelo ženstveno, skrivnostno in milo. Ko vas moški vidi kot nežno žensko, polno ljubezni in mehkobe, vam bo začel namenjati pozornost ter skrbeti za vas.

Danes v svetu prevladuje ogromno popačene ženske in popačene moške energije, primanjkuje pa izvornih ženskih lastnosti, kot so ljubezen, zvestoba in moških, kot so odgovornost in disciplina.

Ločitve, alkoholizem, depresija, hazard, droge in nasilje se bodo stopnjevale in nobena družinska psihologija ter iskanje krivca ne bo pomagala, dokler ne osmislimo življenja in prevzamemo odgovornosti za svoje delovanje. Einstein pravi, da so naključja metoda, s katero bog ostaja anonimen. Gradimo nebotičnike, pozabljamo pa na temelje. Znanost o naših dveh edinih pravih potrebah, ljubiti in biti ljubljen, se uči na materinih kolenih v izobraženi, kulturni in duhovni družini z odgovornima staršema.

Odnosi so najpomembnejša stvar v našem življenju.

Danes so družine pogosto pravi socialni zločin, v katerih je zelo težko zoreti. Z enako mero, kot se trudimo za ohranitev otrokovega življenja, se je treba potruditi za ohranitev družine. Težav ni, so le izzivi in priložnosti: potrebujemo le voljo in pravo znanje o tem, kako živeti ter pravilno in nesebično delovati – vedno in povsod. Eni so srečni – ker vedo kako.

Družite se z osebami, ki se samoizpopolnjujejo, s takimi, ki so zvesti etično-moralnim idealom ali najbolje, zavestni boga. Živeli boste mnogo bolj mirno in osrečujoče življenje, če boste imeli ob sebi ljudi, ki živijo vestno in odgovorno. Pogosto mislimo, da je ljubezen občutek, kar pa ni res. Ljubezen je način življenja. Ste opazili, da se najbolj prepiramo na dopustu, ko vsi pričakujemo uživanje in naslajanje ob drugih? Veste, naš naravni položaj je, da smo sluge drug drugega, poznati pa je treba pravila sveta, v katerem živimo.

O univ. dipl. pol. Andrej Pešec

Naravni zakoni veljajo za vse, ne glede na to, ali jih poznamo ali ne. Osveščanje o veliki zmoti sodobne družbe, neštetih izzivih in priložnostih sodobne dobe ter netenje iskre neizkoriščenega potenciala v vsakemu izmed vas, je moja glavna želja in naloga, katero vse bolj intenzivno in uspešno izvajam že nekaj let.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: