četrtek, 26 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Naučite se izjemne metode opuščanja neprijetnih čustev in čustvenih navezav

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Ali že poznate metodo opuščanja?

To je praktični sistem odstranjevanja ovir in navezav, ki mu lahko rečemo tudi metoda predaje. Raziskave so pokazale, da je ta metoda bolj učinkovita pri lajšanju fizičnih odzivov na stres kot veliko drugih pristopov, ki so na voljo, izstopa pa predvsem zaradi svoje preprostosti, učinkovitosti, klinične uspešnosti, odsotnosti spornih pojmov in zaradi hitro opaznih rezultatov. Povedano preprosto, metoda nas osvobodi čustvenih navezav in potrjuje spoznanja slehernega modreca, da so navezave primarni vzrok trpljenja.

Kaj se zgodi, ko uporabite metodo opuščanja?

Ste sredi intenzivnega prepira; ste jezni in prizadeti, ko vas nenadoma prešine, da je vse skupaj neumno in smešno. Začnete se smejati. Pritisk popusti. Opomorete si od jeze, strahu in občutka, da so vas napadli, in nenadoma se počutite svobodno in srečno.

Pomislite, kako čudovito bi bilo, če bi to lahko storili kadar koli, kjer koli, ne glede na to, kaj bi se vam zgodilo. Vselej bi se počutili svobodno in srečno in vaši občutki vas nikoli več ne bi spravili v kot.

To je smisel metode: da se zavestno in po svoji lastni volji ne obremenjujete z neprijetnimi čustvi. Vi ste tisti, ki odločate, kako se boste počutili, in nič več niste na milost in nemilost prepuščeni svetu ter svojim odzivom nanj.

Kako metoda opuščanja deluje?

Da bi lahko v celoti opustili občutek, ga morate najprej ozavestiti, mu nato dopustiti, da pride na površje in ostati z njim ter mu nazadnje dovoliti, da se izteče po naravni poti, ne da bi ga želeli spremeniti ali kar koli ukreniti glede njega. Metoda opuščanja narekuje zgolj to, da dopustite občutku, da je, kjer je, in se osredotočite na opuščanje njegove energije.

Več v knjigi Pot v svobodo z metodo opuščanja >> (-20%)

Prvi korak je, da si dopustite, da občutek imate, ne da bi se mu upirali, ne da bi se ga bali, ga obsojali, o njem moralizirali ali da bi zaradi njega izbruhnili. Odvrzite vse sodbe o njem in uvidite, da gre zgolj za občutek. Tehnika metode narekuje, da občutite občutek in da opustite vse napore, da bi ga kakor koli spremenili. Opustite željo, da bi se mu uprli.

Upiranje je namreč tisto, ki poganja občutek. Ko se prenehate upirati in ko prenehate poskušati preoblikovati občutek, se bo ta prelevil v naslednje čustvo z lažjim pridihom. Negativni občutek, ki se mu ne upirate, bo izginil takoj, ko bo izpuhtela energija, nakopičena za njim.

Koristi metode opuščanja

Telesna raven

Odstranitev potlačenih čustev ima pozitiven učinek na zdravje. Zmanjša premočan pretok energije skozi telesni avtonomni živčni sistem in odblokira akupunkturni energijski sistem. Ko se oseba nenehno osvobaja negativnih občutkov, njene telesne in psihosomatske težave pogosto v celoti izginejo. Zgodi se popoln preobrat patoloških procesov v telesu in to se vrne v optimalno delovanje.

Vedenjska raven

Ker z uporabo metode opuščanja tesnoba in negativna čustva pojenjajo, je potreba po pobegu z drogami, alkoholom, zabavljaštvom in pretiranim spanjem vse manjša. Posledično se okrepijo vitalnost, energija in čuječnost, čemur sledijo dobro počutje, večja učinkovitost in lahkotnejše delovanje na vseh področjih.

Raven medosebnih odnosov

Ko so negativna čustva opuščena, sledi strm porast pozitivnih čustev, kar vodi k takojšnjemu izboljšanju vseh odnosov. Naša sposobnost ljubiti naraste. Konfliktov z drugimi je vse manj, zaradi česar smo pri delu učinkovitejši. Odstranitev negativnih čustev olajša doseganje poklicnih uspehov, prav tako pa postopoma izzveni vedenjski vzorec samokaznovanja, ki ga povzroča nakopičena krivda. Vse manj se zanašamo na intelektualne rešitve in vse bolj uporabljamo intuitivno védenje. Ko začnemo osebno rasti in se razvijati, pogosto odkrijemo neslutene ustvarjalne sposobnosti, ki so poleg potlačenih negativnih čustev zatrte v vseh ljudeh.

Raven zavesti/zavedanja/duhovnosti

To področje se nam odpre, ko začnemo metodo opuščanja uporabljati neprekinjeno in dosledno. Ko od sebe spustimo vsa negativna čustva, začnemo vse močneje izkušati srečo, zadovoljstvo, mir in radost. Sledi širitev zavesti in postopno spoznavanje ter doživljanje pravega Jaza. V najbolj intimni izkušnji se v naši notranjosti razodenejo učenja Velikih Mojstrov. Z odpadanjem vseh omejitev se končno porodi spoznanje naše resnične identitete.

Metoda opuščanja je eno izmed najmočnejših orodij, s katerim lahko uresničimo duhovne cilje. Omenjene cilje lahko z nežnostjo in čutnostjo ter tihi prepustitvi vsakodnevnemu življenju doseže vsak.

Natančna navodila za izvajanje te izjemne metode najdete v svetovni uspešnici Pot v svobodo z metodo opuščanja >>sedaj 20% popust – priljubljenega avtorja dr. med. Richarda Hawkinsa.

 

Pripravila: Kaja Regula

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij