Išči
Generic filters
foto pexels.com

Naučite se izjemne metode opuščanja neprijetnih čustev in čustvenih navezav

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.

Ali že poznate metodo opuščanja?

To je praktični sistem odstranjevanja ovir in navezav, ki mu lahko rečemo tudi metoda predaje. Raziskave so pokazale, da je ta metoda bolj učinkovita pri lajšanju fizičnih odzivov na stres kot veliko drugih pristopov, ki so na voljo, izstopa pa predvsem zaradi svoje preprostosti, učinkovitosti, klinične uspešnosti, odsotnosti spornih pojmov in zaradi hitro opaznih rezultatov. Povedano preprosto, metoda nas osvobodi čustvenih navezav in potrjuje spoznanja slehernega modreca, da so navezave primarni vzrok trpljenja.

Kaj se zgodi, ko uporabite metodo opuščanja?

Ste sredi intenzivnega prepira; ste jezni in prizadeti, ko vas nenadoma prešine, da je vse skupaj neumno in smešno. Začnete se smejati. Pritisk popusti. Opomorete si od jeze, strahu in občutka, da so vas napadli, in nenadoma se počutite svobodno in srečno.

Pomislite, kako čudovito bi bilo, če bi to lahko storili kadar koli, kjer koli, ne glede na to, kaj bi se vam zgodilo. Vselej bi se počutili svobodno in srečno in vaši občutki vas nikoli več ne bi spravili v kot.

To je smisel metode: da se zavestno in po svoji lastni volji ne obremenjujete z neprijetnimi čustvi. Vi ste tisti, ki odločate, kako se boste počutili, in nič več niste na milost in nemilost prepuščeni svetu ter svojim odzivom nanj.

Kako metoda opuščanja deluje?

Da bi lahko v celoti opustili občutek, ga morate najprej ozavestiti, mu nato dopustiti, da pride na površje in ostati z njim ter mu nazadnje dovoliti, da se izteče po naravni poti, ne da bi ga želeli spremeniti ali kar koli ukreniti glede njega. Metoda opuščanja narekuje zgolj to, da dopustite občutku, da je, kjer je, in se osredotočite na opuščanje njegove energije.

Več v knjigi Pot v svobodo z metodo opuščanja >> 

Prvi korak je, da si dopustite, da občutek imate, ne da bi se mu upirali, ne da bi se ga bali, ga obsojali, o njem moralizirali ali da bi zaradi njega izbruhnili. Odvrzite vse sodbe o njem in uvidite, da gre zgolj za občutek. Tehnika metode narekuje, da občutite občutek in da opustite vse napore, da bi ga kakor koli spremenili. Opustite željo, da bi se mu uprli.

Upiranje je namreč tisto, ki poganja občutek. Ko se prenehate upirati in ko prenehate poskušati preoblikovati občutek, se bo ta prelevil v naslednje čustvo z lažjim pridihom. Negativni občutek, ki se mu ne upirate, bo izginil takoj, ko bo izpuhtela energija, nakopičena za njim.

Koristi metode opuščanja

Telesna raven

Odstranitev potlačenih čustev ima pozitiven učinek na zdravje. Zmanjša premočan pretok energije skozi telesni avtonomni živčni sistem in odblokira akupunkturni energijski sistem. Ko se oseba nenehno osvobaja negativnih občutkov, njene telesne in psihosomatske težave pogosto v celoti izginejo. Zgodi se popoln preobrat patoloških procesov v telesu in to se vrne v optimalno delovanje.

Vedenjska raven

Ker z uporabo metode opuščanja tesnoba in negativna čustva pojenjajo, je potreba po pobegu z drogami, alkoholom, zabavljaštvom in pretiranim spanjem vse manjša. Posledično se okrepijo vitalnost, energija in čuječnost, čemur sledijo dobro počutje, večja učinkovitost in lahkotnejše delovanje na vseh področjih.

Raven medosebnih odnosov

Ko so negativna čustva opuščena, sledi strm porast pozitivnih čustev, kar vodi k takojšnjemu izboljšanju vseh odnosov. Naša sposobnost ljubiti naraste. Konfliktov z drugimi je vse manj, zaradi česar smo pri delu učinkovitejši. Odstranitev negativnih čustev olajša doseganje poklicnih uspehov, prav tako pa postopoma izzveni vedenjski vzorec samokaznovanja, ki ga povzroča nakopičena krivda. Vse manj se zanašamo na intelektualne rešitve in vse bolj uporabljamo intuitivno védenje. Ko začnemo osebno rasti in se razvijati, pogosto odkrijemo neslutene ustvarjalne sposobnosti, ki so poleg potlačenih negativnih čustev zatrte v vseh ljudeh.

Raven zavesti/zavedanja/duhovnosti

To področje se nam odpre, ko začnemo metodo opuščanja uporabljati neprekinjeno in dosledno. Ko od sebe spustimo vsa negativna čustva, začnemo vse močneje izkušati srečo, zadovoljstvo, mir in radost. Sledi širitev zavesti in postopno spoznavanje ter doživljanje pravega Jaza. V najbolj intimni izkušnji se v naši notranjosti razodenejo učenja Velikih Mojstrov. Z odpadanjem vseh omejitev se končno porodi spoznanje naše resnične identitete.

Metoda opuščanja je eno izmed najmočnejših orodij, s katerim lahko uresničimo duhovne cilje. Omenjene cilje lahko z nežnostjo in čutnostjo ter tihi prepustitvi vsakodnevnemu življenju doseže vsak.

Natančna navodila za izvajanje te izjemne metode najdete v svetovni uspešnici Pot v svobodo z metodo opuščanja >> priljubljenega avtorja dr. med. Richarda Hawkinsa.

Pripravila: Kaja Regula

Ali ti je bil članek v pomoč?

Deli to s prijateljem