Išči
Generic filters
foto:pexels.com

Naše mišljenje in čutenje ustvarja stanje duha

Spremljaj objave: Joe Dispenza
X

Spremljaj objave: Joe Dispenza

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Tako kot so misli jezik možganov, so čustva jezik telesa. Vaše mišljenje in čutenje ustvarja stanje duha. Stanje duha je odraz sodelovanja uma in telesa. Vaše trenutno stanje duha je odraz pristne povezave na ravni um – telo.Vsakič, ko vas prešine misel, se ne ustvarjajo samo živčni prenašalci. Možgani ustvarijo še eno kemično snov, in sicer majhno beljakovino, imenovano nevropeptid, ki pošlje sporočilo vašemu telesu. Telo se odzove tako, da “ustvari” čustvo.Možgani zaznajo, da telo nekaj čuti, zato ustvarijo naslednjo misel, ki se popolnoma ujema s tem čustvom, kar izzove še več enakih kemičnih sporočil, ki vam omogočajo, da razmišljate pod vplivom trenutnega čustva.Mišljenje torej ustvarja čustva, čustva pa misli, ki so jim enakovredne. Gre za povratno zanko (večina je lahko ujeta vanjo več let). In ker so možgani na čustva telesa odzivajo tako, da ustvarijo še več enakih misli, te pa enaka čustva, je jasno, da odvečne misli poskrbijo, da se v možganih ustvari fiksni vzorec nevronskih vezij.

Kaj pa se zgodi v telesu?

Občutki vplivajo na delovanje telesa. Čustva, ki jih vedno znova doživljate, temeljijo na vašem samodejnem razmišljanju. Telo si zapomni tista čustva, ki jih enači z nezavednim umom in možgani. To pomeni, da zavestni um dejansko nima nadzora. Telo je podzavestno programirano, da pravzaprav prevzame vlogo uma.Ko je ta krog mišljenja in čutenja, nato pa čutenja in mišljenja dovolj dolgo vzpostavljen, si naše telo zapomni čustva, za katera so dali možgani telesu znak, naj jih občuti.Ta čustva, ki niso nič drugega kot kemični zapisi preteklih izkušenj, povzročijo nastanek naših misli in doživljamo jih vedno znova. Dokler se to dogaja, živimo v preteklosti. Nič čudnega, da tako težko spremenimo svojo prihodnost.
Več v knjigi Placebo ste vi, sedaj 30% popust. Več: TUKAJ
Trenutno poteka akcija in so vse knjige in CD-ji avtorja Joe Dispenze do 35% ceneje. ? Več: TUKAJ>>

Ali ti je bil članek v pomoč?

Joe Dispenza, doktor kiropraktike, je prvič opozoril nase kot eden od znanstvenikov v nagrajenem filmu What the Bleep Do We Know!? Od objave filma leta 2004 poglablja in širi svoje delo v več smeri – vse odsevajo njegovo navdušenje nad ugotavljanjem, kako lahko ljudje uporabijo najnovejše izsledke s področij nevroznanosti in kvantne fizike – ne le za zdravljenje bolezni, ampak tudi za srečnejše in bolj izpolnjeno življenje. Dr. Joeja žene prepričanje, da je lahko vsakdo od nas veličasten in ima brezmejne sposobnosti.
No Tab Selected

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Triki, kako slabe navade spremeniti v dobre, ki dejansko delujejo

Triki, kako slabe navade spremeniti v dobre, ki dejansko delujejo

Mit: »Dobiš, kar si zaslužiš«

Mit: »Dobiš, kar si zaslužiš«

Umetnost razumevanja preteklih življenj

Umetnost razumevanja preteklih življenj

Vsako obolenje se najprej začne v energiji, nato pa se udejanja na telesu

Vsako obolenje se najprej začne v energiji, nato pa se udejanja na telesu

SPOROČILA VESOLJU

Deli to s prijateljem