Odlična jesenska juha

Juha je priporočljiva, ko želite očistiti svoje telo, saj čisti kri in jetra, ter povrniti moč in vitalnost. Ker čisti jetra, je juha zelo priporočljiva, kadar imate pekoče in utrujene oči. Oči namreč kažejo stanje v jetrih.

Za bolnike priporočamo, da iz sestavin odstranijo ohrovt, da bo še lažje prebavljiva. V juhi je ingver, ki ima antiseptični in antibakterijski učinek, zato bo pomagala pri hitrejšem okrevanju. Ingver naredi juho tudi lažje prebavljivo, saj ojača prebavni ogenj. Dober prebavni ogenj omogoči, da črevo lažje absorbira hranilne snovi in s tem vaše telo podpre v zdravju in vitalnosti.

Kombinacija zelenjave je še posebej dobra, kadar ste dehidrirani oziroma prihaja letni čas, ki je po svojih energijskih karakteristikah bolj suh: pozno poletje in jesen. V tem letnem času potrebujete tudi več toplote in moči za hladnejše dni. Koren zelene zgradi notranjo stabilnost in pospeši oddajanje toplote od znotraj navzeven.

SESTAVINE
Ščep mletega črnega popra
4 srednje velike korenje
400g ohrovta
30g ingverja
1 srednje velik koren petršilja
Ščep himalajske soli
1 žlica kokosovega masla
2 žlici prečiščenega masla
¼ skodelice sončničnih in sezamovih semen
Za prst pora

PRIPRAVA

Na ognju segrej vodo in vanjo stresi nasekljan por. Malo pokuhaj, da voda povre. Dodaj kokosovo olje in drobno nasekljan ingver in rahlo poeci.

Nasekljaj zelenjavo: korenje, koren petršilja, ohrovt. Vse dodaj v posodo, kjer je ingver. Malo popeci in zalij z vodo. Pusti, da zavre, potem pa zmanjšaj ogenj in kuhaj do mehkega.

Na prečiščenem maslu popeci sezamova in sončninčna semena. Vse skupaj dodaj v juho, popraj in posoli.

DOBER TEK!

O Zavod Bisernica

Poslanstvo zavoda za razvoj kreativnosti in osebno rast je uresničevanje zadovoljstva v vsakem posamezniku skozi zavedanje.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Uhani Ametist

Uhani Ametist

Ametist je kristal spirit..

6.90€

Enačba za ljubezen, Ljubezenski vodnik zanj/zanjo
Bio Chia semena (250g)

Bio Chia semena (250g)

Semena chia so vir omega ..

6.95€

PUSTI SPOROČILO:

Please enter your comment!
Please enter your name here