Išči
Generic filters
foto:pixabay.com

Pismo sinu: “Moški se rodimo. Možje moramo postati.”

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
MagijaMagijaMagija
OGLAS
Biti moški je del našega biološkega zapisa. Nanaša se na moč, gospodovanje, obvladovanje ozemlja, tekmovalnost in še na vse mogoče druge lastnosti, ki so bile bistvenega pomena v časih, ko je bilo prevladovanje še ključ do človekovega preživetja.Biti mož pa je nekaj drugega. Mož postaneš tako, da te moške lastnosti preoblikuješ v življenje, ki ustreza zahtevam življenja okrog tebe, medtem ko služiš potrebam drugih. To je dejavnost v služenju idealom. To pomeni, da si ozemljen v zaupanju, hkrati pa segaš po zvezdah.Zdaj so drugačni časi. Ti si se rodil v drugačen svet, svet, ki te bo obdaril z drugačnimi darovi in izzivi. Uveljavlja se novo videnje možatosti, človeškosti, ki se ne navezuje tako tesno na tiste bolj nasilne in tekmovalne poteze naše moške narave. Raziskati boš moral nove načine izražanja moči, obvladovanja, poguma – načine, ki ne zahtevajo od tebe, da se s svetom okrog sebe spopadaš kakor z nasprotnikom.Te načine boš moral v veliki meri najti kar sam. Nekdaj smo poznali iniciacijske obrede, v katerih je deček postal mož in pri katerih so mu odrasli izročili modrost in odgovornosti, ki mu jih je bilo treba podeliti. Danes takih obredov nimamo več. Nihče več nas ne popelje med odrasle, kar znajdemo se tam.Ko nam lastno telo pove, da smo prispeli, to občutimo v poželenju, hrepenenju, v občutju neizpolnjenosti in prikrajšanosti. Toda to, kar imamo za možatost, ni nič drugega kot moškost, ki se je polno razcvetela. In kadar moškost deluje prosta vsakršne moralne presoje, svetu ne prinese drugega kakor škodo.
Rad bi, da razmisliš o tej razliki, preden storiš nadaljnje korake v življenju. Biti moški še ni dovolj; postati mož pa je pravica, ki si jo prislužiš in čast, ki je vsega spoštovanja vredna.
Kako si prislužiš to pravico in pridobiš to čast, tega ti ne znam povedati; povem ti lahko le, da moraš svojo možatost oblikovati zavestno, pri tem pa naj te vodijo najvišja merila in vizije tega, kakšen človek bi rad postal.Ko boš segal po teh merilih in vizijah, te bodo nenehno spremljali odmevi moškosti. Tekmovalnost, želja po prevladi, silovita spolna sla in hrepenenje po nedosegljivem ti bodo vedno prišepetavali na uho. Toda če ti jih bo uspelo preoblikovati, bodo te moške lastnosti postale prava merila možatosti – moč in čast in moralna sila; pogum in požrtvovalnost in samozavestnost.Kent Nerburn, povzeto iz knjige Pisma sinu – Čudovita spoznanja o življenju, moškosti in zrelosti 

Ali ti je bil članek v pomoč?

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Priporočamo

Deli to s prijateljem