Poti svetlobe

Poti svetlobe

Poti svetlobe 2Poti svetlobe 3Poti svetlobe 3

Glavno omrežje v fizičnem telesu je ožilje, ki transportira kri, kisik in hranila, vendar v energijskem telesu ljudi obstajajo tudi kanali, ki transportirajo prano do subtilnih teles. V starodavnem Indijskem jeziku jih poimenujemo Nadiji, kar v Sanskritu pomeni ”gibanje” ali ”tok”.

Nadiji služijo kot glavna pot prane do subtilnih teles, hkrati pa pretvarjajo prano v različne vrste energij za fizično telo.

Ko je pot po nadijih optimalna, smo povezani s seboj in s svojo Božanskostjo. Ko pa se pojavijo blokade ali ovire, pa odtavamo drugam. Ena izmed metod čiščenja nadijev je meditacija z matro ”OM”, ki nam je vsem zelo dobro poznana. Njen namen je čiščenje nadijev in čaker, da ostanemo povezani sami s seboj, s svojo Božanskostjo, ki je vir kreativne energije in sreče.

Če se tokrat osredotočimo na nadije, velja omeniti, da obstaja 72.000 nadijev, ki se razlikujejo po velikosti in dolžini. Delimo jih na tri glavne kanale, Sushumna, Ida in Pingala. Najpomembnejša je Sushumna, ki je osrednji kanal, leži na mestu, kjer se v fizičnem telesu nahaja hrbtenjača. Je glavni kanal, ki oskrbuje energijske centre in subtilna telesa s prano.

Bočno od Sushumne se nazajata Ida in Pingala, ki se med seboj večrat križata. Kvaliteta Ida nadija je ženska, medtem ko je kvaliteta Pingala nadija moška. Na točkah, kjer se ti dva kanala križata, se ustvari vrtinec energije, ki ustvarja glavne energijske centre. Imenujemo jih glavne čakre. Križišča manjših nadijev pa ustvarjajo manjše čakre vse povsod po subtilnih telesih.

Nadiji so torej omrežje, po katerem teče energija. So del našega astralnega in tudi fzičnega telesa. So kanali, po katerih teže življenska energija. Če na kratko opišemo delovanje nadijev, lahko to razdelimo na tri dele. Zbiranje, čiščenje in distribucija. V prvi fazi, fazi zbiranja, preko svojih čutil sprejemamo prano iz okolja.
V naslednji fazi, nadiji pripeljejo prano do ”skladišč”, to so žleze in srednji možgani. Tam se zbira, skladišči, filtrira in prednostno opredeli prispelo energijo in informacije. Nato nadiji pošljejo energijo do čišstilnih centrov, od katerih najčistejša energija potuje do vseh naših celic, žlez, živcev, okostja, …
( Povzeto po Pacheco, Fe: The human energy system)

 “Nikoli nas ne bi smelo zapustiti navdušenje nad delovanjem, delanjem novih stvari, plemenitostjo. Ko sem na primer spoznala Teslovo delo, sem bila še v gimnaziji. To mi je bilo namenjeno in počutila sem se, da sem odkrila svojo Biblijo. Njegov um me je popolnoma navdušil, vendar ne samo zaradi njegove genialnosti: imel je tudi močan občutek integritete in čutil je odgovornost do sveta. Potrebovali bi več takšnih ljudi. Veliko več.”( Fe Pacheco)

ScalarPrana terapevt Sara Lukan

ScalarPrana terapija je zelo močan način energetskega zdravljenja, edinstven v svetu, ki temelji na uporabi dveh univerzalnih energij, skalarni energiji in prani. Razvila ga je filipinska zdravilka Fe Pacheco, ki je diplomirala psihologijo in metafizične znanosti.
No Tab Selected
Deli to s prijateljem