Prebujeni v mesec april

Prebujeni v mesec april

Ker smo v izrednih razmerah in imamo več časa, sem se odločila za (tedenske) novice – tudi zato, da vam izkažem podporo in vam sporočim, da mislim na vas in vas pogrešam. Vsi se navajamo na novi ritem, spremljamo dnevne novice v pričakovanju umiritve stanja in seveda spoštujemo ukrepe za zajezitev širjenja okužbe. Upam in želim, da ste dobro.

Starosvetnosti – Ime meseca aprila je možno razložiti na različne načine. Nekateri sodijo, da je v zvezi s staro latinsko besedo »apricus«, ki pomeni sončen, drugi jo izvajajo iz glagola »aperio«, ki pomeni odpreti ali tudi odkriti, razodeti, razložiti. Po obeh razlagah naj bi torej ime označevalo mesec, ki je soncu in pomladi odprl vrata. Ime Mali traven, kot ga poznamo še danes je skupno več ali manj vsem slovenskim narodom, saj je povzeto iz staroslovenskega besednega zaklada. Beseda traven ponazarja čas, ko začne zeleneti trava.

Za rojstni dan sem dobila Antropozofski koledar duš Rudolfa Steinerja, ki se začne s 1. 4. in ima za vsak teden neko misel. Morda je to priložnost, da te misli podelim tudi z vami. Morda se nam skozi to premišljevanje razkrijejo velike skrivnosti življenja, če svoj brezčasni zaznavni in miselni ritem na ustrezen način povežemo z ritmom narave. Tako lahko postane leto prapodoba človekove duševne dejavnosti in s tem ploden vir spoznavanja samega sebe.

Ko sonce iz širjav svetov človekovemu smislu govori in radost iz globine duše se v gledanju s svetlobo zlije, se misli iz ovoja sebe izvijejo in v daljni prostor poletijo ter topo vežejo na bit Duha človeško bitje. -Rudolf Steiner

Zdrav življenjski slog je osnova za ohranjanje zdravja na več ravneh. In ker je pomlad čas čiščenja, nadaljujemo s prečiščevanjem telesa.

Čiščenje telesa – preprosta priporočila

V predhodnih vrsticah smo bili pozorni na uživanje hrane, tokrat pa bomo nadaljevali s tekočinami, in sicer prečiščevanje prebavnega trakta z vodo. Voda je univerzalno, a počasi delujoče topilo, ki zelo dobro čisti organizem in iz njega spira nečistoče in toksine. Te dni smo bili deležni tudi snežne odeje. Starodavne modrosti pravijo, da nam voda iz stopljenega snega podarja »drugo« življenje. Tudi Anastasija >> nam predlaga pomlajevanje z vodo, nasploh je odlično, če imamo v bližini svojega kraja možnost, da gremo po izvirsko vodo.

Voda ima spomin – vse kar ji povemo, ali pa razmišljamo v njeni prisotnosti – to bomo tudi dobili. Ponujam vam izziv, da preden popijemo požirek vode, se vodi zahvalimo in izrečemo svojo željo – npr. da bi ledvice normalno delovale, da se očisti prebavni trakt … S pomočjo čistih misli, dobrih besed, molitve ali mantre si lahko vsak posameznik okrepi zdravje. Nasploh starodavne modrosti priporočajo, da je pred uživanjem tekočin človek umirjen!

Voda se odzove tudi na zvok. Pod vplivom harmonične glasbe ali določenih zvokov sama postane harmonična in spodbuja telo k izločanju nečistoč. Pripravite si kopel in užijte blagodejnost tople vode, prižgite svečko in prisluhnite glasbi, ki bo v vas vzbujala radostna čustva.

Za jetra že od nekdaj velja, da so naš največji laboratorij, ki ohranja življenje. Od zdravja jeter je odvisno naše razpoloženje in življenjska aktivnost. Več o delovanju jeter si lahko preberete tudi na spletu, želim pa poudariti, da v minuti skozi jetra steče 1,5 litra krvi, zato je še kako pomembno, da jetra ostanejo zdrava. Jetra ne sodelujejo samo pri presnovi vseh snovi (skrbijo za izgradnjo ter razgradnjo potrebnih sestavin), temveč ščitijo organizem pred škodljivimi snovmi in pomagajo pri izločanju toksinov. Prav je, da jetra neprestano podpiramo in jim pomagamo pri regeneraciji. Ste vedeli, kajne, da pri motenem delovanju jeter prihaja do psihičnih sprememb?

Kako lahko podpremo svoja jetra?

Lahko segrejemo dlani in jih položimo na desni rebrni lok (na jetra) in si predstavljamo, da vdihujemo zeleno svetlobo. Lahko si skuhamo blag čaj iz ognjičevih cvetov, ga pijemo in se pogovarjamo s svojimi jetri, jim zaželimo zdravje ter jim namenimo tople besede hvaležnosti.

Nadaljevanje bo sledilo …

Ostanite zdravi, Helena iz Žarka

Moj pristop delovanja je celosten, zato povezujem starodavne modrosti in različne pristope, ki so pisani na kožo posameznikom. Osnovno vodilo vseh soustvarjalcev je: »Z resnico srca do svetlobe sveta« in tako postati najsvetlejši Žarek v Grosupljem ter širše pri ozaveščanju ljudi, pri iskanju samega sebe.
No Tab Selected
Deli to s prijateljem