Sreča in zadovoljstvo

foto: Ana J, pixabay.com

Vsako iskanje sreče in smisla v življenju, vsako duhovno iskanje, je iskanje nečesa, kar nimamo tukaj in sedaj. Poizkušamo spremeniti stanje duha, zamenjati okolje, ustvariti novo realnost. Delamo razne tehnike, obvladamo sisteme, smo vir podatkov o tem kaj in kako. Lahko se poslužujemo raznih sredstev, ki nas omamijo tako ali drugače, da pobegnemo od nezaželene trenutne situacije. Z vsem tem bežimo pred tistim, kar imamo pred nosom oziroma iščemo boljše.

Tako upamo, da bomo enkrat, nekoč, nekje, ko postorimo dovolj, ko najdemo pravo kombinacijo, pravi napoj, našli srečo, ki bo naša sedanjost. Je to kar imamo pred nosom res drugačna sedanjost, kot ona druga?

Mar ni sedanjost vse, kar je tukaj in zdaj, vedno in povsod?

Ali ne gre samo zato, da jo bomo končno sprejeli? Če sprejmemo trenutek, kakršen je, brez naših idej o tem, kakšna naj bi bila sedanjost, ali ni to sprejemanje resnice. Vse je tako, kot je, tukaj in sedaj. Resnica obstoja ne glede na okoliščine, barvo, temperaturo. Bi bil lahko to prvi korak?

Zadihajmo ta trenutek, da nas prepoji, ga polno občutimo. To je naša realnost in je edina možna ta trenutek, saj drugače ne bi bila tu. To je naša resnica, ravno sedaj in nikoli ne bo drugje, kot tu, pred nosom. Samo sprejeti jo moramo, tako kot je. Vse ostalo je zgolj odmik, manipulacija, konflikt, trpljenje. Vdihnimo ta trenutek, ga popolnoma sprejmimo. In ko izdihnemo, smo olajšani, ker se ne borimo proti resnici, ampak jo živimo. Edina resnična svoboda je tista, ki ni pogojena z okoliščinami, našimi idejami. Je zgolj čisto zavedanje ZDAJ!

Avtor: Dejan Biščevič
www.misogi.si

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: