FeaturedOsebna rast

Svet energij

Spoznavanje pravega pomena življenja in obstoja na zemlji je spoznavanje prave človekove narave in tega kdo sploh smo. Zavedanje, da smo poleg fizičnega telesa tudi energetsko telo nas lahko popelje stopničko višje na poti duhovnega razvoja.

Razumevanje energetskega sveta pa je lahko včasih bolj zapleteno kot si lahko mislimo. Kvaliteta našega življenja je odvisna ravno od energij, ki jih ustvarjamo in so predpogoj za normalno delovanje telesa na fizični ravni. Vse tisto kar se nam plete po glavi ustvarja realnost, kot jo poznamo. Misli in čustva so velik dejavnik našega vsesplošnega počutja in dojemanja sveta. Če se oseba tega zaveda lahko zavestno vpliva na svoje počutje in tako skozi čas ustvari prihodnost, kot si jo želi.

Ne ostaja pa samo ena vrsta energije, ki skrbi za vse, ampak je tu več energij in vsaka ima svoje mesto na fizični ravni telesa, ima različno moč in vpliva na posamične dele našega življenja. Da bi lahko živeli srečno in mirno je dobro, da so vse energije uravnovešene. Takrat lahko govorimo o zdravem telesu in srečnemu posamezniku, ki se čuti izpopolnjenega in povezanega s svojim bistvom. Te energije zdravilci poimenujejo ustvarjalne energije. Poznamo štiri dimenzije ustvarjalnih energij in to so telesna raven, raven avre, raven hare in raven zvezde bistva. Samo človeško polje pa sestoji iz sedmih energetskih ravni. Vsaka od teh energij preveva telo in se širi izven njega. Vsaka sega nekaj centimetrov dlje kot prejšnja. Pa si poglejmo te ravni in kako se njihovo delovanje odraža v našem življenju.

1. energetska raven

Na tej ravni občutite vse telesne občutke, prijetne in neprijetne. Če imate radi svoje telo, skrbite zanj, imate radi spolnost, telovadite, potem je prva raven močna. Posameznik uživa v vonjih, okusih, poslušanju in gledanju. Kadar pa človek nima rad svojega telesa in ne skrbi zanj potem je ta raven šibka in ne deluje dovolj močno. Taki ljudje ne marajo fizične aktivnosti in jim niti ni pomembna. Morda radi jeste ne marate pa, da bi se vas kdo dotikal. Telo je v takem primeru šibko saj pretok energije ni dovolj močan.

2. energetska raven

Druga raven je povezana z občutki in čustvi do samega sebe. Vsak premik energije na tej ravni ustreza čustvu, ki ga gojite do sebe. Če pustite čustvom prosto pot pa naj si bodo to negativna ali pozitivna čustva, ostaja avra v ravnovesju. Če pa do sebe ne občutite ničesar, se pretok energije prekine. Kadar je ta raven močna, gojite do sebe zdrava čustva. Velika večina med nami si ne dopusti, da bi dala čustvom prosto pot in si jih ne priznava zato prihaja v sistemu do zastojev in ta raven postane šibka. Kadar je ta raven močna, gojite do sebe zdrava čustva, ste si všeč in se imate radi. Uživate sami s seboj in vas ni strah samote. Kadar pa je ta raven šibka pa je ravno nasprotno. Ne znate se sprejeti takšne kot ste, niste radi sami in se niti ne zavedate čustev, ki jih gojite do samega sebe.

3. energetska raven

Ta raven je povezana z mentalnim ali razumskim svetom. Kadar je ta raven uravnotežena in zdrava, razumski in intuitivni del duševnosti delujeta skladno. To doživljate kot jasnost, ravnovesje in občutek ustreznosti. Sami sebe sprejemamo, se počutimo varne in je moč naše osebnosti ustrezna. Imate zdrav in močan razum, ki vam dobro služi. Vaše duševno življenje je zdravo in aktivno in radi se učite. Če pa je ta raven šibka, vam primanjkuje življenjske jasnosti. Ne zanimajo vas akademski dosežki in intelektualna prizadevanja.

4. energetska raven

Na tej ravni se porajajo odnosi z drugimi (ljudmi, živalmi, rastlinami, Zemljo, soncem, zvezdami in celotnim vesoljem). To je raven odnosa jaz-ti. Tu prebivajo vsa čustva, ki jih gojimo do drugih. Energija na tej ravni lahko prek prostora dosega tudi druge ljudi. V interakciji z drugo osebo se bo energija pretakala med obema osebama. To energijo poimenujemo tekoča bioplazma. Prav od tega je odvisno kako se bomo počutili ob določenemu človeku, saj čutimo njihovo biopolje prek te ravni. Na četrti ravni je doma ljubezen in veselje pa tudi boj in trpljenje. Čim tesneje smo z nekom povezani, tem več je med njima energetskih povezav. Če je ta raven močna, potem imate dobre odnose z ljudmi. Prijatelji in družina so pomemben del vašega življenja. Radi ste v družbi in verjetno opravljate poklic v katerem imate opravka z ljudmi. Ljubezen in srce vam v življenju pomenita veliko. Kadar pa je ta raven šibka vas odnosi z drugimi ne zanimajo, ste samotar. Morda z drugimi ljudmi nikoli niste tesno povezani. Če pa do tega pride se vam zdi, da je vse skupaj preveč zahtevno in ni vredno tolikšnega truda.

5. energetska raven

To je raven božanske volje. Osebno izkušnjo na tej ravni je težko razložiti saj naš besednjak ne pozna primernih besed, ki bi to izkušnjo lahko opisale. Božja volja je v vsakem izmed nas in povsod okoli nas. S svojo svobodno voljo se uskladite z njo ali pa ne. Če živite v skladu z njo je vaša peta raven močna, polna energije. Občutite veliko moč in povezanost z vsem kar je. Poznate svoj življenjski namen. Našli ste svoje mesto v vesolju in mu sledite. Znate ohranjati red v svojem življenju (imate urejeno hišo, ne zamujate, svojo službo opravljate dobro, vaša volja deluje odlično). Usklajeni ste z božjo voljo, pa če ste slišali zanjo ali ne. Če niste v skladu z božjo voljo, je vaša peta raven šibka. V tem primeru se ne čutite povezanega z okolico, ne poznate svojega mesta v vesolju, ne veste kaj je vaš namen v tem življenju. Zdi se vam kot, da vašo pot narekujejo drugi. V vašem življenju nemara vlada nered. Red in čistoča vam nista pomembna. Z božanskim namenom niste v stiku in težko dojemate zapletene sisteme. Če vam uspe premagati negativna čustva in odpor do sveta, ste na pravi poti, da postanete soustvarjalec svojega življenja in spoznate svoj božanski namen. Človek naj se sprijazni s tem kar je in se prepusti toku življenja. Meditacija v ta namen je lahko v veliko pomoč.

6. energetska raven

Na tej ravni so doma občutenja do duhovnega sveta. To je raven naše božanske ljubezni. Prebivanje na tej zavesti ravni prebuja v človeku zdravilna, pomirjevalna občutenja. To raven doživljanja dosežemo takrat, ko znamo utišati um in prisluhniti tišini. To lahko storimo s pomočjo meditacije, zdravilne glasbe. Na tej ravni začutimo veličastno širino in povezanost z vsemi živimi bitji in bitji iz drugih dimenzij. Če je ta raven šibka potem v njej ni dovolj energije in ne boste imeli veliko duhovnih doživetij. Verjetno ne boste niti razumeli ljudi, ko bodo o tej temi govorili, kaj želijo s tem povedati in se vam bo nemara vse skupaj zdelo nesmiselno. Oseba s šibko šesto energetsko ravnjo težko na duhovnem področju občuti karkoli. Lahko, da niti ne verjame v obstoj energij in Boga. Tem ljudem lahko rečemo tudi, da so duhovno podhranjeni, saj niso v stiku s svojo veliko resnico obstoja. To raven lahko uravnate s preprosto meditacijo. Vsak dan si vzemite pet minut časa in se osredotočite na določen predmet kot je na primer plamen sveče, cvet rože ali lep sončni zahod. Drug način pa je ponavljanje mantre enega ali več glasov.

7. energetska raven

Sedma raven zlatih vlaken svetlobe preveva vse. Ta vlakna spajajo vse organe, telesa, ljudi po celem svetu. To je raven božanskega razuma. Na tej ravni razumemo in vemo, da smo del velikega življenjskega vzorca. Kadar je zdrava, občutimo v sebi božanski razum. Doživljanje resnice vesolja nas navdaja z velikim občutkom varnosti. Tukaj spoznamo popolnost v nepopolnosti. Zmožni smo ustvarjati velike ideje in nam je koncept o bivanju na svetu znan in razumljiv. Jasno se zavedamo obstoja višje sile. Če pa je ta raven šibka, potem nimate dosti ustvarjalnih idej in tudi ne občutka za širšo sliko obstoja življenja. Nemara mislite, da med stvarmi ni nobene povezave in da je narava vesolja nekaj naključnega. Ne znamo uvideti svoje popolnosti v nepopolnosti. Svojo nepopolnost tudi težko prenašamo. Zdi se, da je taka oseba osamljena in nima nič skupnega z ostalim stvarstvom.

Če si želimo ustvariti zdravo, zadovoljivo življenje je potrebno vse ravni uravnovesiti, saj so te ravni soodvisne druga od druge in imajo neposredne vpliv druga na drugo.

Če se prepoznate v katerem od opisov in lahko določite, katera energetska raven je pri vas šibka, predlagam, da posvetite temu področju življenja več pozornosti in razmislite zakaj imate določene vzorce in jih počasi korak za korakom začnite odstranjevati in nadomeščati z boljšimi, pozitivnimi vzorci, ki bodo določeno raven okrepile in tako neposredno dobro vplivale tudi na preostale energetske ravni.
Tu vam je vedno v pomoč meditacija ali pa druge vaje za um. Pomembno je, da se v svojem telesu začnete počutiti dobro, se sprejmete take kot ste, energije pa bodo temu zgledu sledile.

Za več informacij o sedmih energetskih ravneh pa priporočam knjigo Prebujajoča svetloba pisateljice Barbara Ann Brennan kjer so vse te ravni opisane še bolj podrobno.

Tagi
Pokaži več

Alja Aljančič

Učiteljica življenja in raziskovalka duhovnega sveta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !