Velika svečenica

Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum
OGLAS
Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa
OGLAS

Po Norcu in Čarovniku se lotimo še Velike Svečenice.

Po opisu prvih dveh velikih arkan, torej simbolnih arhetipov Tarota je čas, da predstavimo simbol Velike Svečenice.

Velika Svečenica ali numerološko število 2 predstavlja splošno načelo intuicije, vpogleda, neodvisnosti in samozadostnosti.
Že samo ime Velike ali Visoke Svečenice predstavlja močno in neodvisno žensko naravo, katere bistvo je simbol ravnotežja in predvsem uravnovešenosti ženske in moške energije, torej Jina in Janga.
Mehkoba, nežnost in sprejemanje po eni strani, ter dinamika, moč in neodvisnost po drugi strani, nam sporočata, da je usklajenost obojega tisto kar v resnici šteje.

Za nežnost in mehkobo se nam ni potrebno odrekati moči in neodvisnosti, ter obratno. Plod ali sad sledečega je gotovo naše mirno morje nežnih notranjih vzgibov – INTUICIJA.

Ko človek stopi v stik s svojo najglobjo notranjo naravo se dotakne svoje duše. Notranja oaza vsakega od nas je ne samo poslušati naše bistvo, temveč se ga naučiti slišati. Ko mu brez težav in nagajanj uma prisluhnemo, smo naredili največ. Takrat se začenja delovanje čudežev.
In ravno to simbol Velike Svečenice tudi je. Usklajenost z okoljem v veliki meri neodvisnosti in samozaupanja. Z eno besedo Harmonija.

Zgodovinski pomen Velike Svečenice sega daleč v Egipt, kjer so jo egipčani povezovali z Boginjo Izido. Grki so jo kot Artemis povezovali z Boginjo narave in na vzhodu je bila Kuan Jin, Boginja usmiljenja.
Čar simbolike se gotovo skriva v tem, da se povezanost simbola samega nikoli ne konča. Pomenov je ogromno. Poseben čar je seveda ta, da Velika Svečenica kot numerološko število 2 sovpada z Mojsterskim številom 11, kar simbolizira pomen višje frekvence in najvišje duhovne ustvarjalnosti.

Prvi in najpomembnejši pomen simbola Velike Svečenice sta torej usklajenost in ravnotežje. Zaupanje intuiciji nas vodi v čustveno neodvisnost in posledično visoko obliko ustvarjanja na kateremkoli področju.

Zanimivost Kraljevskih simbolov je seveda močna kulturno zgodovinska vsebina in podlaga za razširjanje obzorij v današnjem času.

Darovi simbola Velike Svečenice: Neodvisnost, močna intuicija, usklajenost.

Izzivi: Odmik od sveta, pretirana samota in neobvladljivost prvinskih čustev in nagonov.

Avtor: Sara Germain

30
SEP
POSTANI SAM SVOJ DUŠNI MOJSTER
AKAŠKI ZAPISI, ONLINE PROGRAM – »Ključ do duše«
VEČ
3
NOV
WEBINAR
Kaj vam prinaša nepredvidljivo leto 2021?
Priznana numerologinja Lili Sorum je za leto 2020 napovedala, da nas bo vrglo.
VEČ
Naslednji članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Išči…

Search
Generic filters
Exact matches only

Promocijsko besedilo

Izbrani svetovalci

Brezplačne E-novičke