Vse je točno tako, kot mora biti

foto:splet

Sprostite se, vse je točno tako, kot mora biti. Kako to vem? Zelo preprosto: če ne bi moralo biti tako, kot je, bi bilo drugače. Pa ni! Torej mora obstajati razlog za to, da so stvari prav takšne, kakršne so. Morda ta razlog poznate že danes, morda ga boste spoznali čez leta, ko se boste ozrli nazaj in se bodo koščki mozaika povezali v celoto, morda pa nikdar ne boste zares vedeli, zakaj je bilo, kar je bilo. Pa vendar še vedno v vsakem trenutku velja: vse je točno tako, kot mora biti. Kajti če bi moralo biti drugače, bi drugače tudi bilo. Pa ni!

Zakaj se vam na vaše življenje in dogodke v njem splača pogledati skozi takšna očala – s prepričanjem, da se vse dogaja z razlogom in da je vse točno tako, kot mora biti?

Po eni strani že zato, ker je logično, kajti če bi nekaj čisto zares *moralo* biti drugače, kot je, bi drugače tudi bilo. Pa ni. Torej mora obstajati razlog, da je, kakor je. Ker ljudje nismo vsevedi, je seveda povsem možno, da tega razloga ta hip ne poznamo, kar pa ne pomeni, da ne obstaja.

A bolj kot logika takšnega prepričanja so pomembne njegove praktične posledice za vaše življenje. Če verjamete, da je vse točno tako, kot mora biti, boste dogajanje okrog sebe začeli sprejemati zelo umirjeno. Če nekaj mora biti tako, kot je, ni razloga za vznemirjenje in paniko, kajne?

Ali to pomeni, da se na dogodke ne smete odzvati in morate postati zgolj njihov pasivni opazovalec?

Ravno nasprotno: ker jih boste sprejeli umirjeno, se boste lahko nanje odzvali veliko bolj trezno in premišljeno, kot bi se odzvali v stanju vznemirjenja. Bolj učinkovito boste lahko načrtovali in izvedli praktične korake, ki jih situacija morda zahteva.

Poznam veliko ljudi, ki si želijo živeti lepše, obenem pa ne zmorejo mirno sprejeti trenutnih okoliščin svojega življenja. Verjamejo, da so se jim zgodile krivice, verjamejo, da se ne bi smelo zgoditi, kar se je zgodilo, verjamejo, da ljudje ne bi smeli početi, kar počnejo … torej verjamejo, da stvari ne bi smele biti takšne, kakršne so. Naravna posledica tega je, da svoj čas izgubljajo z zamerami, jezo, obžalovanjem in drugimi dramami. Ne le, da so zaradi tega nesrečni, temveč v takšnem stanju tudi ne zmorejo pametno načrtovati in izvesti korakov, ki bi jim omogočili lepše življenje, po katerem tako zelo hrepenijo.

Če verjamete, da je vse točno tako, kot mora biti, pa ni razloga za kakršno koli dramo. Mirno in trezno se lahko vprašate, kam in kako od tu naprej; mirno in trezno lahko načrtujete in izvedete korake, ki se vam zdijo v posamezni situaciji primerni in potrebni, ter imate obenem seveda mirnejše in srečnejše življenje.

Kaj bi za vas pomenilo, če bi verjeli, da je vse točno tako, kot mora biti, in bi se lahko zato bolj mirno odzivali na dogodke v svojem življenju? Če menite, da bi bil s pomočjo tega prepričanja vaš svet mirnejši in srečnejši, ga seveda še danes vzemite za svojega. 

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: