Išči
Generic filters
geralt / Pixabay

Z meditacijo nad stres

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Alja Aljančič
X

Spremljaj objave: Alja Aljančič

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
V današnji naglici in hitremu tempu, ki je je popisan z dolgimi seznami vseh opravil, ki jih moramo opraviti, se hitro nad nas dvigne oblak teže, ki mu pravimo stres. Ta je prisoten v življenju vseh nas živečih v tem sistemu, ki je kot kolo, ki se nikoli ne ustavi.Velikokrat ljudje blažijo stres z nezdravimi življenjskimi navadami kot so alkohol, nezdrava hrana, tobak itd., ki pa vodijo v slabše počutje in nikakor dolgoročno ne ublažijo posledice stresa, ki ga doživlja naše telo. Ko smo dlje v stanju stresa, se lahko pojavijo depresivna stanja, ponoči slabo spimo, pozabimo nase in na svoje potrebe, se preveč najedamo ali izgubimo apetit itd. Na ravni telesa se stres odraža tudi kot povišan srčni utrip, bolečina v prsih, visok krvni tlak, bolečine itd.Nikakor ne bi smeli zanemarjati vpliva stresa na naše telo saj ta v naših telesih naredi veliko škode. Namreč v takem stanju se telesu poruši naravno ravnovesje (homeostaza). Ta pa je zelo pomembna, da naše telo lahko normalno deluje in ohranja naravno zdravje. Dlje, ko telo prepuščamo stresu, bolj so okvarjene sposobnosti našega organizma, ki pa nam lahko čez čas odgovori z boleznijo, ki pa nikoli ni prijetna in se ji je pametno v bodoče izogniti.Da ne bi utrpeli trajnih posledic stresa pa moramo najprej priznati sami sebi, da stres doživljamo in ustrezno poskrbeti za počitek in regeneracijo našega telesa kadar se tega nabere preveč. Za sebe je najboljše, da najdete ustrezen način, ki vas bo pomiril s katerim si boste pomagali, da ohranite ravnovesje na telesni kot tudi duševni ravni, saj sta ti dve tako ali tako povezani. Lahko uporabljate enega ali več načinov hkrati.
Lahko zjutraj predno začnete dan, vključite v svojo meditacijo, popoldne pa se odpravite na sproščujoč sprehod v naravo. Ta nas namreč energetsko zelo podpre in nam pomaga pri čistilnih procesih naših energij.
Meni osebno je najbolj blizu meditacija, gibanje in čas, ki ga preživim v naravi. To so zame zdravila, ki mi pomagajo, da ostajam v stiku s seboj z obema nogama trdno na tleh.

Včasih se ljudje spotaknejo ob besedi meditacija in ne vejo kaj naj sploh počnejo. Je to početje čudno?

Meditacija je krasno orodje s katerim si lahko pomagamo umiriti um in se napolniti s svežo energijo.Da pa to ne bi bilo dilema, sem ustvarila meditacijo proti stresu, ki vas bo peljala korak z korakom in vam pomagala, da odložite bremena in se napolnite s svežo energijo. Predlagam, da poskusite to meditacijo izvajati vsaj en teden, enkrat na dan in opazujete svoje počutje. Ta rutina vam bo prinesla mir in notranjo zbranost. Veliko lažje boste kos izzivom, ki so pred vami. Ta čas, ki si ga boste rezervirali za meditacijo, se vam bo bogato poplačal. Poleg tega, da zdravo jemo, se gibljemo nikar ne pozabimo na to, da je tudi um treba umiriti. Ta meditacija vam bo pokazala kako se izklopite, odplavate v svojo notranjost in naberete sveže moči.

Ali ti je bil članek v pomoč?

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Priporočamo

Deli to s prijateljem