Zdravi nasvetiZdravje

Hujšanje s pitjem soka pirine trave

Dobro vemo, da ne obstaja nobena čudežna tabletka ali napoj, ki bi raztopil odvečne kilograme, vsaj ne za dolgo. Obstaja pa nekaj boljšega – večnega. Obstaja zavest!

Številni ljudje se lotevajo hujšanja na različne načine. Jaz te načine imenujem: »na silo«. Telovadijo, ker se spodobi, jej zdravo, ker bodo le tako shujšali, stradajo… Ampak koliko doživetih frustracij je za tem pristopom, pa se žal premalokrat vprašamo. Le kdo bo vzljubil gibanje, če je v to prisiljen?

Sama sem zagovornica spontanih sprememb, kar pomeni, da sami začutimo željo po zdravem in lažjem življenju. Če želimo shujšati zgolj zato, da bomo lepi, je to žal premalo.

sok pirine trave

Ne dolgo nazaj mi je stranka potožila, da se očitno redi. Je samska, fantje se je izogibajo na kilometer, potrebuje objem, potrebuje nežnost, zato se »objema« s čokolado. Tudi maščoba nas objame, če dobro pomislim.

Svetovala sem ji, naj gre raje na sprehod, ko se pojavi želja po sladkem. Zavila je z očmi in rekla: »Ne ljubi se mi iti na sprehod.« Takoj sem ugotovila, da punca nima energije za karkoli! Ko pride iz službe, komaj čaka, da se zlekne na kavč in odpre svojo najljubšo sladico. Težko je takega človeka prepričati v karkoli drugega. Najprej je potrebno njenemu telesu povrniti energijo. Marsikdo svoje telo le zlorablja zato da preživi. Povrh vsega ga potiska v stres, kar naše telo lahko še dodatno ohromi. Vsaka poškodba, bolečina, bolezen ali utrujenost je signal našega telesa, da mu moramo pomagati! A kaj mi takrat naredimo: nalepimo obliž, pogoltnemo tableto (ni važno ali naravno ali sintetično) in pičimo dalje.

Da se vrnem nazaj k stranki: Njena vibracija je bila takrat usklajena z vibracijo nezdrave, redilne hrane. Njen organizem ni imel energije, da bi se poslužil kakršnekoli druge opcije preživljanja večernih uric. Bila je vpeta v svoj ritem, a v tem ritmu ni bilo prostora za vitko postavo.

Predlagala sem ji pitje soka pirine trave. Ta sok je namreč številnim že pomagal shujšati, a ga niso začeli piti iz tega razloga. Sok pirine trave je odlično zdravilo in podpora imunskemu sistemu, ki pokriva širok spekter bolezni. Zakaj se je to zgodilo? Sok deluje očiščevalno na telo. Čisti kri, uredi našo prebavo in posledično potisne naše telo na višjo vibracijo. Saj poznamo občutek vožnje v čistem ali umazanem avtomobilu. Ali celo razliko redno servisiranega in nikoli servisiranega avtomobila.

Telesu se na račun čistke začne dvigovati vibracija, kar povzroči več vitalne energije. Prebudi se želja po gibanju. Želimo si iti na sprehod, ker tako čutimo, ne zato, ker nam je to nekdo priporočil! Od takega sprehoda imamo veliko več, mar ne? Najprej je torej potrebno svoje telo pripraviti do tega, da se bo želelo gibati, to pa lahko dosežemo le takrat, ko smo v visokih vibracijah. Nikoli na silo!

Posledično nam ne bo več dišala nezdrava in predelana hrana. Zakaj mnogi segajo po biološko pridelani hrani? Ker ima ta hrana drugačen vonj in okus. To je živa hrana, ki nas dejansko lahko nahrani! Njihova vibracija telesa jim ne pusti, da bi vase vnašali mrtvo in predelano hrano. Mrtva hrana mnogim enostavno smrdi.

Tako se lahko na zelo prijeten način shujša. Najprej telesu dvignemo vibracijo in se nato prepustimo novim energijam, ki nas dobesedno vodijo po novi poti. Brez prisile, brez odrekanj in živčnih zlomov. Najprej se uredi dobro počutje, za katerega se ni potrebno prepričevati z mislimi in vizualizirati, da smo poskočni in vitalni. Te občutke začutimo skozi svoje telo.

Le zakaj se veliko shujševalnih podvigov konča s še več kilogrami? Ker si ljudje navlečejo se več frustracij zaradi odrekanja, po drugi strani pa se silijo v neko gibanje, ki mogoče sploh ni primerno za njih. Ker ne upoštevajo čustvene in čutne sfere. Ko nekaj počnemo na silo, smo v konfliktu s svojimi čustvi. Ker smo v konfliktu s svojimi čustvi, se slej ali prej zlomimo oz. pademo še nižje.

Tagi
Pokaži več

2 thoughts on “Hujšanje s pitjem soka pirine trave”

  1. Draga Lidija !
    Danes sem bila pri vas doma in spoznala sem vašo mamo, resnično je posebna oseba, izžareva toplino, je prijazna, delovna, skrbna, polna znanja, skromna, zares me je očarala vaša draga mama. Želim vama še veliko let skupnega sodelovanja in dopolnjevanja.

    Lep pomladni pozdrav !

    Bernarda iz okolice Ptuja

  2. Spoštovani, zanima me ali je možno zeleni sok iz pirine trave dobiti tudi kje v Kranju? V Ljubljano namreč ne hodim. Hvaležna vam bom za odgovor. Lep pozdrav

    Ljubica Keršič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !