Hvaležnost je temelj srečnega življenja

Hvaležnost je temelj srečnega življenja

Razlika med srečnimi in nesrečnimi ljudmi je v izražanju hvaležnosti. Nesrečni posvečajo pozornost temu česar nimajo, srečni pa so hvaležni za tisto kar imajo. Mi se ne rodimo hvaležni, ampak se učimo biti hvaležni. Hvaležnost je veščina, ki se je lahko naučimo. Kako? Hvaležnost dosežemo z ozaveščanjem, s pozornostjo in z vajo.

Ko boste zares ozavestili, kako blagoslovljeni ste v resnici, takrat se vam bo spremenila zaznava življenja. Takrat boste svojo pozornost preusmerili na blagoslove in opazili jih boste vedno več. Vedno bolj jih boste privlačili in vedno več jih boste imeli.

Zakaj je hvaležnost pomembna? Mi smo vibracijska bitja, mi smo energija, a hvaležnost dvigne našo energijo in vibracijo do stopnje spremembe našega celega sveta.

Hvaležnost je stvar izbire. Vaša je izbira ali boste hvaležni ali nehvaležni, ali svoje zdravje in zdravje vaših ljubljenih jemljete za samoumevno, da hrano in pijačo, ki jo uživate vsak  dan jemljete za samoumevno, da imate starše, partnerja, prijatelje za samoumevne. Dnevno izbirate in zato ste sami odgovorni za vrednost svojega življenja.

Morda mislite, da nimate biti za kaj hvaležni. Imate nešteto možnosti za hvaležnost. Kaj zjutraj, ko se zbudite najprej naredite? Odprete oči! In vi vidite! Mislite da je vid nepomembna stvar? Vprašajte tiste, ki ne vidijo, kaj bi dali, da bi lahko videli.  Vaš vid jemljete za samoumeven. To je prvi razlog, za katerega ste lahko vsako jutro hvaležni še preden vstanete iz postelje. Imate tudi streho nad glavo, imate posteljo, imate najbrž tudi avtomobil, imate toliko tega, kar nekdo nima, vendar tega ne opazite. To pomeni biti nehvaležen. Vaša pozornost je na tem, česar nimate, in tako kreirate svoje nesrečno življenje. S spreminjanjem pozornosti, pa se vam ponuja nešteto blagoslov, za katere ste lahko hvaležni v vsakem trenutku.

Ko ste hvaležni, se vam spreminja celo življenje. Na vašo hvaležnost bo vesolje odgovorilo s tem, da vam bo podarilo vedno več  razlogov za hvaležnost. Zakon privlačnosti bo prepoznal vašo vibracijo in priča boste vedno več razlogom za hvaležnost

Tako kot ostale veščine, tudi ta potrebuje vajo.

Prvi dan najdite in izrazite samo eno hvaležnost. Drugo jutro izrazite dve. Naslednji da tri itn.. Kaj se bo dogajalo? Pričeli boste dajati pozornost na tiste stvari, ki jih do zdaj niste niti opazili. Spoznali boste, da ste zaradi njih lahko hvaležni.

Sčasoma se boste začeli zahvaljevati za stvari za katere niste niti pomislili, da bi lahko izrazili hvaležnost. Da, to je mogoče.

Odlomek iz knjige Safari duha :

  • Lahko ste hvaležni, ker še vedno nimate vsega, kar si želite, ker, česa bi se potem lahko še veselili. Lahko ste hvaležni, ker še vedno ne veste vsega , ker, kako pa bi drugače še imeli priložnost učiti se. Lahko ste hvaležni tudi za težke čase, ker je to priložnost za vašo duhovno rast.
  • Lahko ste hvaležni, če ste kje fizično omejeni, ker vam to daje priložnost, da se trudite in pokažete svojo moč.
  • Lahko ste hvaležni za vsak izziv, ki je pred vami, ker vam to daje možnost, da vidite svojo moč, da zgradite svoj karakter.
  • Lahko ste hvaležni za napake, ki jih delate, ker obogatijo vaše izkušnje in vam dajo priložnost, da vidite svojo moč in vam pomagajo pri tem, da se naučite nekaj novega.

Bodite hvaležni, če ste utrujeni, izčrpani, to pomeni, da ste ta dan nekaj naredili. Lahko je biti hvaležen za dobre stvari, ampak tisti, ki so hvaležni v težkih trenutkih bodo zares živeli popolnoma izpolnjeno življenje.

Če se zares želite podati na avanturo vašega novega življenja, začnite s hvaležnostjo.

Povzeto po: U Vortexu ostvarenih želja, Ana Bučević, str. 117
Deli to s prijateljem