Kaj zdravimo s thetaHealing-om

Kaj zdravimo s thetaHealing-om
Kaj zdravimo s thetaHealing-om

Theta zdravljenje (včasih se uporablja tudi naziv Orian) je sistem energijskega zdravljenja in samozdravljenja, ki ga je utemeljila Vianna Stibal leta 1995. Je meditativni proces, ki omogoča zdravljenje na psihološki, duhovni in fizični ravni.

Gre za soustvarjanje, pravzaprav prestrukturiranje določenega nezaželjenega, bolnega, negativnega stanja v direktni povezavi z Bogom ali kozmično zavestjo. Theta Healing je zdraviteljska tehnika, katero je avtorica imenovala po stanju podzavesti theta, kjer se delovanje ali aktivnost človeških možganov omejuje na 4-7 Hz (hertz je mera za frekvenco) in v tem stanju praktikant Theta sistema opravlja določene procese na sebi ali drugi osebi.

Možgansko valovanje opredeljujemo s petimi stanji zavesti:

Beta stanje zavesti (od 14 do 25 Hz), ki je idealno za delovanje v fizični dimenziji. Je stanje logike, analitike, racionalnosti, skratka stanje budnosti in miselnega možganskega procesa. V tem stanju smo večino časa, ko ne spimo.

Alfa stanje zavesti (od 7 do 14 Hz), kar bi lahko opredelili kot stanje globoke fizične (frekvenca od 10 do 14 Hz) in tudi psihične sprostitve (frekvenca od 7 do 10 Hz).To je meditativno stanje uma. Tu prihaja do sanjarjenja, vizualizacije, prikazovanja barv, podzavestnih psihičnih slik…V tem stanju možganskega valovanja smo zelo sugestivni, sprejemljivi za afirmacije in je primerno tudi za avtohipnozo. V alfa stanju poteka tudi zdravljenje z reikijem in podobnimi bioenergetskimi metodami. To stanje ima več pozitivnih učinkov na človeka.
Med drugim deluje protistresno, protibolečinsko, pride tudi do istočasne uporabe obeh možganskih hemisfer – leve polovice, ki je odgovorna za analitiko, logiko, fokusiranje, komunikacije na zavestnem nivoju in desne polovice, kjer se pojavlja intuicija, vizualne in senzualne sposobnosti. Pomeni da v tem stanju lahko sprejemamo notranje resnice in jih istočasno tudi miselno analiziramo in izoblikujemo. Seveda pa je alfa stanje tudi prehod med beta in theta možganskim valovanjem.

Theta stanje zavesti (od 4 do 7 Hz) je stanje globoke relaksacije, tudi spanja, izredno živih sanj, stanje za prebujanje posebnih čutnih zaznav in aktiviranja samozdravljenja. To je stanje popolnega notranjega miru. Tu se skriva večji del naših podzavestnih spominov, slik otroštva, resničnih čustev in občutkov, prepričanj in podzavestnih misli, ki pogojujejo naše zunanje reakcije, skratka krojijo naše življenje v odnosih in našem doživljanju, sprejemanju in razumevanju fizične realnosti.
Skozi to stanje (frekvenčno valovanje) tudi zdravimo, spreminjamo, preprogramiramo in izboljšujemo sebe, kot tudi druge v tehniki Theta-Orian zdravljenje.
To je na nek način povezano z periodičnimi preskoki v gama frekvenčno območje možganskega valovanja, kjer se poraja zmožnost nadzavestne kreativnosti. V tem stanju, theta-gama, smo povezani tako z biološko, kot tudi duhovno inteligenco, kar bi lahko opredelili kot povezavo s kozmično, ustvarjalno zavestjo ali z drugo besedo, z Bogom.

Delta stanje zavesti (od 0,5 do 4 Hz) je stanje globokega spanja, narkoze, to je stanje uma, ko „vemo“ vse.

Gama stanje zavesti (od 40 do 100 in več Hz) je stanje popolne koncentracije, popolnega osredotočenega pridobivanja informacij, stanje učenja. Obstaja mnenje, da se v tem stanju aktivira mentalni nivo, ki je višje od percepcije in zavesti.

Iz vsega tega lahko sklepamo, da gre za ustvarjanje pogojev za trenutne spremembe in sokreacije z višjim, univerzalnim umom, v stanju možganskega valovanja theta-gama, s preskoki iz enega stanja v drugo, brez postopnega prehajanja skozi ostala frekvenčna območja zavesti (alfa, beta).
Torej naj bi v trenutku ozdravljenja ali kreativne spremembe naši možgani bili v frekvenčnem območju med 4 in 100 in mnogo več Hz. O teh pojavih obstaja kar nekaj raziskav in dognanj, vendar to samo po sebi pri tehniki zdravljenja sami, ni najvažnejše.


KAJ ZDRAVIMO S THETA METODO

Theta healing nima nikakršne povezave z določenimi religijami, temveč je le potrebno verjeti oz. verovati v obstoj nečesa, ki je bodisi stvarnik, kreator, bog, ustvarjalna sila, kozmična zavest. Verovati v nekaj, kar je ustvarilo kozmos, planete, zemljo, naravo, vsa bitja, nas same…
Imen za boga je mnogo, vendar tu ne gre za določeno ime, v tehniki sami največkrat uporabljamo ime stvarnik, kreator, stvaritelj vsega kar je.
Z poglobljeno meditacijo, postopkom globokega prizemljevanja in postopnim prehodom skozi ravni obstoja do sedme ravni in iskreno molitvijo ali prošnjo – namenom izzovemo energijske spremembe, ki se manifestirajo na koncu koncev tudi v fizični obliki.
Takoj, tukaj in sedaj!

Zelo važna je komponenta srca, odprtost srca, zaupanje, gotovost, vera, iskrenost in globoko prepričanje in vedenje, da vsak naš namen in uresničitev tega prinese spremembe, ki morajo biti v skladu z splošnim dobrim, v dobro vsem in v skladu z voljo boga. Kadar nismo prepričani, prepustimo raje stvarniku, da izbere tisto kar je v tem trenutku najbolje za nas in posledično za vse.

Theta tehnika deluje trenutno. Seveda je pogoj, da so vsi procesi korektno opravljeni in da gre vse ne samo skozi mental, temveč predvsem z močjo naših čustev, močjo našega odprtega srca.

To tehniko moramo jemati kot pot ljubezni, kot srčno metodo, ne le kot kreacijo naših misli. Zato pa je potreben vstop v svet theta valovanja, kjer se nam odpre izvenčutno zaznavanje ter obenem povezava s stvarnikom.V theti delamo skupaj z stvarnikom vsega kar je.

Osnovni elementi tehnike theta so: moč besede in misli, moč naše usmerjenosti skozi izraženo močjo odprtega srca, intuitivna zaznava, energijski centri, svobodna volja z zavedanjem odgovornosti do soustvarjanja, zapoved (prošnja – namen), moč videnja poteka trenutne realizacije ali pričanje postopku manifestacije, stvarnik vsega kar je.
Kadar z globoko prošnjo iz srca in namenom soustvarjamo spremembe, se stvari lahko manifestirajo na mnogih področjih. In tukaj jih bom nekaj naštel.

V TRENUTKU lahko vplivamo na:

 • fizične bolezni in tudi na njihove vzroke
 • energijsko odpiranje in uravnavanje naših energijskih centrov, zdravljenje vseh energijskih teles, zdravljenje naše avre.
 • energijsko čiščenje prostorov, predmetov, transformiranje energij
 • spreminjanje vseh naših prepričanj (osnovna, genska, zgodovinska, prepričanja iz ravni duše-popolna sprememba naših prepričanj)
 • spremembo naših čustev, občutenj
 • preprogramiranje vseh negativnih miselnih in čustvenih vzorcev ( prepričanja!!)
 • odpravo vseh vrst prekletstev in urokov
 • povrnitev delov duš (travme ob izgubi ljubljene osebe, žalost, izguba energije itd…)
 • vse vrste odvisnosti
 • prestrukturiranje DNK
 • naše sedanje in bodoče življenje na vseh ravneh (čustveno, fizično, mentalno, duhovno, materialno…)

Če so vsi elementi theta metode opravljeni korektno in v skladu z božjim načrtom (tu je sicer svobodna izbira, ki pa je lahko, če ni v skladu z univerzalnimi zakoni, še kako boleča izkušnja za nas ali za druge), se naš namen (prošnja, v praksi – zapoved) manifestira v TRENUTKU.

Verjetno je Theta healing v pravih okoliščinah, s pravim namenom in z močjo vere ter srca, najmočnejša tehnika zdravljenja in samozdravljenja trenutno v svetu. Vendar pa je (kot pri mnogo drugih metodah) potrebno dokaj široko poznavanje in tudi striktno izvrševanje določenih pogojev. Drugače lahko naredimo nič, lahko pa tudi mnogo več škode, kot če ne bi delali nič. Poudaril bi še enkrat: Theta healing je zdravljenje z vero, z lučjo boga, z ljubeznijo in mislijo, z usklajenim delovanjem odprtega ljubečega srca in uma.

Avtor: Matjaž Bogdan Zepan

O Matjaž Bogdan Zepan

Bil je ustanovitelj Društva Spoznanje, katero je nesebično ponujalo brezplačne terapije za tiste, ki si tega niso zmogli privoščiti. Bil je kritičen do materialnega razvoja sodobne ezoterike. Avtor številnih strokovnih člankov ter knjig.

Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

2 KOMENTAR

 1. Pozdravljeni,

  Zanima me ali nudite tudi zdravljenje s to metodo. Kakšna je cena? kje zdravljenje izvajate?

  Najlepša hvala za odgovore.
  Lepo vas pozdravljam,
  Patricija P.

PUSTI SPOROČILO: