Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Kakšna je dobra spolnost?

dobra spolnost
foto:splet
Oglas

Polarnost med moškim in žensko ustvari subtilen pretok med dvema magnetnima poloma, kar se na energetskem nivoju ujame kot ključ in ključavnica. Jin (ženska, nežno, voda, noč, hladno, negativno, Luna) in jang (moški, močno, ogenj, dan, vroče, pozitivno, Sonce,) je simbol, ki opisuje osnoven zakon v univerzmu, naravi, fiziki ter nanazadnje tudi v postelji.

»Če ženska želi omrežiti močnega moškega, ga bo najlažje omrežila s svojo nežnostjo in prilagodljivostjo, nasprotno bo moški žensko zlahka osvojil s svojo stabilnostjo, močjo in vzdržljivostjo«, pravi Dušan Donko, učitelj naravne poti.
Dušan Donko: »Uživati v spolnosti pomeni uživati v povezovanju energij in združevanju nasprotij. V poenotenju dveh medsebojno privlačnih energij je skrita čarobnost, ki ustvarja dober občutek, občutek ustvarjanja.«

Zakaj je pri vsakem posamezniku občutenje spolnosti nekoliko drugačno?

Igra dveh polarnosti (jina in janga) ima lahko nešteto oblik in manifestacij, zato obstaja tudi nešteto realnosti doživljanja spolnosti. Na splošno bi lahko dejali, da je glavna razlika v kvaliteti oziroma prefinjenosti energije ter v medsebojni povezanosti partnerjev. Iz taoističnega vidika, spolnost ni omejena le na posteljo. Če spolnost omejimo samo na posteljo in fizični akt, je to le delni seks. Dva, ki se uskladita le na fizičnem ali čustvenem nivoju, se pogosto znajdeta v hitrem in strastnem razmerju, ki ponavadi nima nadgradnje.Partnerja, ki izvajata resnično spolnost, se ne omejujeta samo na fizično manifestacijo. Takšna partnerja se povezujeta in uklajujeta tudi na fizičnem, čustvenem, mentalnem in duhovnem nivoju. Njuna spolnost ni omejena samo na fizični akt, temveč jo lahko doživljata medtem, ko se pogovarjata, ko kaj naredita skupaj, skuhata kosilo itd. Čim bolj sta partnerja subtilna, da lahko zaznata pretok energije med seboj, tem bolj celovita je lahko njuna spolnost.

Kaj je dobra spolnost?

Dobra spolnost je naravna spolnost. Dobra spolnost je naravna izmenjava moških in ženskih energij. Dobra spolnost nastane, ko moški in ženska izmenjata vročo (moški) in hladno (ženska) energijo.Naravna spolnost nas poživi, okrepi in stabilizira našo naravno evolucijo. Če spolno energijo negujemo in vzgajamo, jo lahko uporabljamo za lepoto, vitalnost, mladost, partnerstvo, družino, posel, šport, osebno in duhovno rast. Ker je spolna energija najbolj ustvarjalna – iz nje smo se rodili, so taoisti razvili mnogo tehnik, ki ustvarjajo sposobnost moškega in ženske, da postaneta multiorgazemska.Ko lahko moški in ženska uživata v ljubeči spolnosti, lako spoznavata drug drugega in samega sebe.

Kako ženske doživljajo orgazem?

Tao modrost, ki izvira iz tisočletnega opazovanja naravnega delovanja in odziva, pravi, da obstaja devet nivojev ženskega orgazma. Vsak posamezen nivo ustreza telesnemu sistemu organov in ima svoje očitne znake. V večini primerov se ti nivoji medsebojno prepletajo in dopolnjujejo. Sposobnost ženske, da doživi orgazem je tako odvisna od prispevka energije iz notranjih organov, čutil, kostnega mozga, možganov in krvi. Ženska, ki ima na razpolago dovolj energije, si lahko privošči neomejeno prehajanje skozi orgazemske stopnje. Na drugi strani pa bo žensko telo, ki komaj zbere energijo za preživetje, z energijo varčevalo. Dokler se vitalni deli telesa ne obnovijo in povrnejo v energetsko ravnovesje, dotlej si telo ne bo moglo privoščiti orgazma.
Mogoče te zanima  7 načinov, kako reševati težave z modrostjo duše

Devet nivojev ženskega orgazma

Nivo 1 – Pljuča: Ženska vzdihuje, težko diha in izloča obilo sline.Nivo 2 – Srce: Medtem, ko se ženska poljublja, izteguje jezik proti moškemu. Vrh jezika, glede na teorijo o petih elementih, ustreza srcu. Zato se pri efektu izražanja srčne energije, ženska s svojim srcem povezuje z moškim preko iztezanja jezika.Nivo 3 – Vranica, trebušna slinavka in želodec: Ko njene mišice postanejo aktivirane, lačno grabi in tesno objema moškega.Nivo 4 – Ledvice in mehur: Ženska doživi serije vaginalnih krčev, izločati se prično tekočine. Ko je ženska na tej točki, mnogi verjamejo, da je doživela orgazem. Pravtako kot moški, se ženska prične sproščati, njeni sklepi se sprostijo.Nivo 5 – Kosti: Njeni sklepi in kosti se sprostijo in začne grizljati moškega.Nivo 6 – Jetra in živčevje: Ženska se razteza in zvija kakor kača, svoje roke in noge poskuša oviti okrog moškega.Nivo 7 – Kri: Njena kri se približuje točki vrelišča, ženska se poskuša moškega strastno dotikati vsepovsod.Nivo 8 – Mišice: Njene mišice se popolnoma sprostijo. Še bolj grize in prijema moškega za bradvice.Nivo 9 – Celotno telo je napolnjeno z jin energijo: Ženska kolapsne v »majhno smrt«. Popolnoma se odpre in preda moškemu.
Ključ do uspeha je sposobnost moškega, da se vzdrži ejakulaciji, medtem ko ženski omogoči polno orgazmično izpolnitev.

Ali obstajajo tehnike, ki pomagajo moškemu, da se vzdrži ejakulaciji?

Da. Obstajajo tehnike, ki moškemu pomagajo, da se nauči nadzorovati svojo spolno energijo. V Tao spolni kultivaciji se moške spodbuja, da dosežejo 98% ali 99% orgazma, vendar ne nadaljujejo v ejakuliranje. To sicer zahteva pošteno količino discipline s strani moškega, toda nagrade so orgazmi, ki lahko trajajo več ur, krepijo ter napolnjujejo z energijo.
Mogoče te zanima  Numerološka napoved za Avgust 2021: Čas je za korak naprej
Vendar obstaja praksa, ki presega vaje, ki moškemu dovoljujejo zadrževanje ejakulacije. Imenuje se injakulacija. Pri tej praksi se s pritiskanjem na akupunkturno točko, ejakulacija preusmeri iz prostate nazaj v telo, raje kot skozi sečevod navzven. Moški namesto eksplozije doživi implozijo. Ta točka, ki jo zaradi svoje vrednosti nekateri imenujejo tudi »Točka milijon dolarjev« leži približno na polpoti med zadnjikom in mošnjo. To je dejansko zelo zdravilna točka pri akupunkturi, toda zaradi svoje lokacije, ni uporabljena toliko kot bi lahko bila.Pri spolni praksi se ta točka uporablja za proizvajanje »super« orgazmov. Ponavadi se uporabi potem, ko je moški že nekaj krat prakticiral zadrževanje orgazma.

Kdaj partnerja najlažje občutita pretok zdravilne spolne energije?

Pri ljubljenju je dviganje in padanje nujno. Če ni doline, je vrh brez pomena. Brez vrha je dolina brezplodna. Partnerja se v dolini ustavita in bivata v popolnem mirovanju. Medtem, ko ležita skupaj v intimnem objemu, si vzameta čas, da uživata v energiji, ki sta jo ustvarila. Takrat lahko drug drugega občutita v trebuhu in prsih. Energija se samodejno pretaka po odprtih telesnih kanalih in nič ni narobe, če v tem stanju tudi zaspita. V sproščenem stanju se generira seksualna energija, ki se lahko zaradi svoje subtilnosti spremeni tudi v duhovno energijo. Tako lahko spolnost med partnerjema postane tudi duhovna izkušnja. Ko partnerja uživata v izmenjavi subtilne energije, je to popolni orgazem telesa in duše. Ta krog ne zagotavlja samo prisotnost spolne energije, prisotna mora biti ljubezen. Telo, um in duh morajo biti povezani v ljubeči pozornosti. Ta krog energije se ne vzpostavi, če moški vtakne penis v vagino, brez da bi žensko ljubil z vsem srcem.
Resnični orgazem se zgodi, ko moški in ženska harmonično vibrirata na vseh nivojih. Ta krog energije je bela in črna kapljica simbola jin in jang, ki vsebujeta drug drugega v svojem bistvu in tvorita popolno krožno harmonijo.
V partnerstvu je zelo pomembno medsebojno razumevanje in spoštovanje. Nekateri ljudje niso primerni za poroko ali spolni odnos. V tem primeru morajo takšni posamezniki najprej popraviti svoje življenjsko izražanje, in se šele nato osredotočiti na življenje v dvoje.Dušan Donko in Bernarda Pavič
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved za Avgust 2021: Čas je za korak naprej

Numerološka napoved za Avgust 2021: Čas je za korak naprej

Numerološka napoved 1. 8. 2021

Numerološka napoved 1. 8. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem