Najdi svoj center 3. del - Meditacija

Najdi svoj center 3. del – Meditacija

Vaje so krasno orodje, ki nam pomagajo iskati notranjo resnico in jo krepiti. Ena izmed teh vaj je meditacija. Meni osebno najljubše orodje po katerem posegam skoraj vsak dan. Sem na taki točki v življenju, ko se mi na energetskem nivoju stvari odvijajo zelo hitro in potreba po meditaciji postaja vse večja. Temu glasu se z veseljem odzovem, najdem miren kotiček, si za ozadje nastavim prijetno glasbo in odplavam v svojo notranjost.

Meditacija je zame osebno krasen pobeg iz realnosti v svoj pravi jaz, kjer poiščem svoj center, ga začutim in ugotovim, da je vse tako kot mora biti, da samo sem in da vse kar potrebujem je le zaupanje, da bo v življenju vse tako kot mora biti.

Če nimate veliko izkušenj z meditacijo nič zato. Vse kar morate storiti je to, da zaprete oči in sledite spodnjim navodilom. Če bo vaš um nemiren in ne boste znali ustaviti misli, se ne grajajte. To je normalno. Um se umiri z vajo. Bolj kot boste vadili meditacijo in vaje, ki sem jih priporočila v prejšnem prispevku, lažje vam bo šlo in čutili boste napredek. Tu se ne gre za to, da bi zadevo naredili brezhibno. Gre se za to, da se ustavite in posvetite sebi. Da se naučite poiskati svoj pravi jaz – center in ga prenesti tudi v budno stanje. Sama sem prišla do spoznanja, da je pri meditaciji najbolj pomembno, da se samo prepustim dogajanju. Če mi hodijo misli, jih samo zaznam, sprejmem in spustim, da grejo. Ko to storim se osredotočim nazaj na meditacijo. Torej lotite se meditacije neobremenjeno z željo po umirjanju.

Pa si poglejmo meditacijo skozi katero boste prebudili svoj center:

1. Najdite miren prostor kjer vas ne bo nihče motil. Zaprite oči in se osredotočite na svoje dihanje. Najprej naredite tri globoke vdihe in izdihe, potem pa samo opazujte svoj vdih in izdih. Opazujte kako se prstni koš dviga in spušča. Zadržite nekaj trenutkov svojo pozornost na dihanju.

2. Pozornost iz dihanja preusmerite na telo. Začutite vsak predel telesa postopoma. Začnite pri glavi in nadaljujte navzdol po vratu, rokah, sprednji in zadnji del trupa, medenica in noge. To storite počasi po občutku. Če kje čutite napetosti, jih z dihanjem poskusite sprostiti.

3. Zdaj že verjetno čutite kako je vaše telo sproščeno. Uživajte v tej sproščenosti nekaj trenutkov.

4. Osredotočite se na predel med popkom in prsmi. Predstavljajte si svetlečo zvezdo in opazujte kako žari. Spoznajte, da je to vaš center. Vaš pravi dom in vse tisto kar vi v resnici ste. Začutite mir in spokojnost, ki vam jo nudi center. Ponovite si besedo JAZ SEM in samo opazujte energijo za tem. Počasi dovolite, da se svetleča zvezda razširi v vse predele vašega telesa in onkraj v neskončnost. Predajte se občutku miru in sproščenosti.

5. Ko boste pripravljeni počasi začutite svojo okolico in sebe v njej, odprite oči in zaključite meditacijo.

Predlagam, da si vsak dan vzamete vsaj deset minut in izvajate to meditacijo. Občutili boste, da boste imeli več energije in lažje se boste spoprijemali z vsakodnevnimi izzivi.
Naj opozorim še, da boste lahko na začetku čutili tudi kakšne stranske učinke. Ko boste meditirali več dni zapored, se lahko zgodi, da bodo energije, ki vam ne služijo več povzročile kakšno malo slabše počutje a za tem sledi veliko več zbranosti in miru.

Luis L Hay je v svoji knjigi zapisala, da ko se človek enkrat loti čiščenja svoje notranjosti, to zgleda tako kot, če bi pomivali posodo. Najprej je voda bolj umazana predno postane lepa in čista. Enako je z delom na sebi. Naj vas to ne odvrne od tega, da bi vadili. Z potrpljenjem in vztrajnostjo boste našli svoj center in se ga naučili živeti večino dni. In to je pot, ki vam bo prinesla mir, ki ga tako iščete.

Deli to s prijateljem