DuhovnostEzoterikaRazno

Nit rdeče volne za srečo in zdravje

V čem je njena zdravilna moč? Nosijo jo slavne osebe in resni duhovni guruji, pa tudi naše babice jo vežejo okoli rokic svojih otrok ali vnukov.

SUBTILNA IN DUHOVNA DIMENZIJA

Starejši ljudje že od nekdaj verujejo, da jih lahko košček rdeče volje reši in zaščiti pred katerim koli urokom. Številne kulture in religije so prepričane, da je s pomočjo misli ali preko zavistnega pogleda mogoče škodovati drugi osebi tako, da zboli, se poškoduje ali celo umre. Urok je strela, ki izhaja iz duše tistega, ki zavida ali deli uroke, in je namenjena tistemu, čigar dejanja so vredna zavidanja. Običajno strela zadene, lahko pa tudi zgreši.

Rdečo nit pogosto najdemo pri Židih (posebni pri kabalistih), budistih in hindujcih (sveta nit, ki ščiti, izpolnjuje duhovne želje in ponuja zaščito). V hebrejščini se imenuje rojte bindele in je narejen iz tankih rdečih niti, povezanih v nekakšno zapestnico, ki jo nosimo na levi roki.
Večino teh rdečih niti ljudje prinašajo iz Izraela. Tudi grob židovske biblijske mučenice Rahele v bližini Betlehema je debelo ovit z rdečo volno. Prevladuje prepričanje, da ima nit rdeče volne veliko moč, da prinaša srečo in daje tistemu, ki jo nosi kot magijsko zaščito.
Nekateri Židje, ki se bojijo negativnih vplivov urokov, imajo staro tradicijo, da rdečo nit zavežejo na otroško posteljo in molijo, da bi odvrnili uroke zla in priklicali božjo milost, da bo otrok zaščiten pred vsakršnim zlom.

Kalava je sveta hindujska nit, ki se v hindujščini imenuje “mauli”. Ljudje jo nosijo med hinduističnimi rituali, kot so Yajna in Puja. Svečeniki nit zavežejo na roko vernika, ki prisostvuje molitvi, in sicer na desno roko moških in neporočenih žena, medtem ko jo poročene žene nosijo na levi roki. Takšna nit je simbolično dejanje v umu osebe, da se ji bo izpolnila duhovna obljuba.
Ob koncu devetdesetih let je rdeča nit postala popularna med glasbeniki in filmskimi igralci v Ameriki, kot so Madonna, Michael Jackson in Rosie O’Donnell, kasneje pa se je ta običaj prenesel še na mladino Hollywooda. Med tistimi, ki še danes nosijo rdečo volno okoli roke, so Lindsey Lohan, Ashton Kutcher, Britney Spears, David in Victoria Beckham, Demi Moore, Avril Lavigne, Rihanna, Charlize Theron, Mick Jagger, Zac Efron, Paris Hilton, Vanessa Hudgens, James Van Der Beek in številni drugi.

RDEČA NIT ZA ZDRAVSTVENE TEŽAVE

Volnena nit, ovita okoli sklepa, zmanjšuje bolečine v sklepih in krepi cirkulacijo krvi, saj se različna vnetja pojavijo zaradi upočasnitve krvnega obtoka. Prav tako zmanjšuje težave s statično elektriko.
Volna je tudi higiensko najbolj zdravi termoregulacijski material, saj njena struktura koži omogoča, da diha. V starih časih so ljudje zobobol, glavobol in bolečine v križu zdravili tako, da so na boleče mesto položili kos prave naravne volne. Prav tako so prezgodaj rojene otroke zavili v ovčjo runo. Naravna volnena vlakna, ki niso bila obdelana s kemikalijami, se odlično vpijajo v kožo in jo umirjajo.

Če uporabljate posteljnino iz čiste volne, lahko lanolin, ki je v njeni sestavi in je topen pri telesni temperaturi, prehaja v kožo. Na ta način pomirjujoče deluje na mišice, sklepe in hrbtenico, blaži vsake vrste bolečine in uravnava krvni obtok. Temperaturna prevodnost volne je nižja od mnogih drugih tekstilnih materialov.

Obstaja tudi verovanje naših babic, da lahko z volneno vrvico pozdravimo bradavice. V primeru, da je bradavica na prstu, zavežemo rdečo volneno nit okoli zapestja, če pa je na prstih noge, okoli gležnja. Tako zavezano volno nosimo dva tedna. Po tem času jo odstranimo in zakopljemo v zemljo. Ko volnena nit strohni (približno po enem mesecu), izginejo tudi bradavice.

Avtor: Sonja A. Mrak
www.karmaplus.net

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !