FeaturedOsebna rastZakon privlačnosti

Pozitivno razmišljanje, afirmacije, vizualizacija ter na drugi strani pozitivna naravnanost v življenju – Velika razlika!

Ker se še vedno kdo zatakne med pozitivnimi afirmacijami in gledanjem v ogledalo, ter preprečevanjem, da je življenje lepo, čeprav ni, me je prešinilo, da pojasnim to zmoto.

Veliko ljudi razume, da se bo s pozitivnimi mislimi spremenilo njihovo življenje. Ko tako »lepo« mislijo nekaj let, a se nič ne spremeni, obupajo. Popolnoma razumljivo. Le kdo ne bi?

Ti isti ljudje se istočasno bojijo konkretnih življenjskih preizkušenj, kjer so zajeta bolečina, izguba, neuspeh in še kaj »ubijajočega«, saj si predstavljajo, da se v življenju cedita med in mleko. Čeprav tega medu sploh ne okusijo, si nenehno ustvarjajo iluzijo, da bo ta med enkrat od nekod pritekel. Če čakamo na te čudežne preobrate, se ponavadi ne zgodijo. Ko se mi obrnemo, pa lahko opazimo, da je med povsod. Tudi v bolečini, revščini ali v žalosti. Mogoče se na začetku ne okuša njegov slad, toda globlje kot gremo, bolj lahko okušamo njegovo sladkobo.

Največja umetnost teh bolečih lekcij je ta, da nas dvignejo na novo zavedanje. Težke življenjske preizkušnje nam prinesejo notranje spremembe,
ki se posledično odražajo navzven.

Igralec lota se je posluževal afirmacij, verjel, da bo zadel in po več deset letih je končno zadel glavni dobitek. Verjel je v svoje sanje, jih vizualiziral in tako so se mu izpolnile. Ker ta oseba ni imela znanja o denarju, ki ga lahko osvojimo le skozi izkušnje, ki ponavadi niso lahke, je ta denar pošel v zelo kratkem času. Ta ista oseba se je znova znašla v finančni bedi. Zunanja sprememba, ki jo je priklical s pozitivnimi afirmacijami in razmišljanjem, mu ni prinesla notranje spremembe.

Tako to deluje na vseh področjih. Če si vizualiziramo partnerja, bo ta vsekakor prišel. Če bomo srečni v takem partnerstvu, to je pa drugo vprašanje. Ponavadi ne bomo… Dokler se ne pripravimo na partnerstvo od znotraj, ne moremo biti srečni v nobeni vezi.

Pozitivno razmišljanje, afirmacije in vizualizacija so za moje pojme bolj igra ega. Ljudje so nagnjeni k hitrim rešitvam in za to niso pripravljeni narediti veliko.
Zato je ta tehnika tako dobrodošla.

Ampak, ker smo v obdobju odkrivanja svoje resnice, svojega bistva, se vesolje pri veliko ljudeh odloči, da je čas za njihovo globlje učenje in jim tako neha izpolnjevati njihove površinske želje.

S tem nas sili, da se obračamo k drugemu delu naslova:
K POZITIVNI NARAVNANOSTI V NAŠEM ŽIVLJENJU.

S to tehniko mnogi začnejo takrat, ko po več letih ugotovijo, da vizualizacija ali jih ni izpolnila ali pa celo ne deluje… pozitivna naravnanost pomeni, da smo v življenju pripravljeni sprejeti tako dobro kot slabo. Oboje namreč obstaja, saj oba pola skrbita za ravnovesje. Ničesar se ne bojimo, ampak se zavedamo, da se lahko iz še tako bolečih lekcij kaj dobrega naučimo. Skozi neprijetne izkušnje se lahko prebijemo v višje stanje zavedanja in tako spremenimo sebe, svoje dojemanje in kvaliteto svojega življenja.

Človek, ki razume življenje, se zaveda, da stvari, ljudje ter priložnosti, ki so mu namenjene, pridejo same do njega. Za njih ni potrebno izgubljati časa in energije z vizualizacijo in vsakodnevnimi pozitivnimi afirmacijami. Naravnanost, da smo pripravljeni sprejeti vse, kar je dobro za naše življenje, je več kot dovolj, da nas življenje usmeri na pravo pot. Ob tem je pomembno poudariti, da se dobro včasih doživlja na začetku kot slabo, kot napad na našo integriteto. Zaradi tega marsikdo na tej poti kaj hitro obupa in ne vzdrži pritiska. »Vsako slabo je za nekaj dobro«, je eden mojih ljubših rekov.

Razlika med prvo in drugo tehniko je ta, da pripadniki prve tehnike niso pripravljeni sprejeti vseh slabih, bolečih preizkušenj, ki bi jih naučile ogromno, medtem ko se druga skupina popolnoma zaveda, da vse, kar pride v naše življenje, pride dobronamerno. Grenke izkušnje so naše lekcije, ki se jih ni potrebno bati ter se pred njimi zapirati.

Dobitek na lotu te lahko finančno obogati za leto, dve ali tri, pot po kateri stopaš do svojega finančnega bogastva, pa te oskrbi za celo življenje. Kot posladek te obogati tudi notranje, kar pa je seveda neprecenljivo.

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !