Radhanath Svami

Radhanath Svami

Radhanath Svami je priznan vedski učenjak in učitelj bhakti joge. Je avtor knjige Pot domov, osebne izpovedi o iskanju duhovne resnice. S svojim naukom, ki temelji na vedskih svetih spisih, kot so Bhagavad-gita, Šrimad-Bhagavatam inRamajana, razkriva, kako naj se ravnamo po svetih izročilih in izluščimo skupno bistvo, ki združuje navidezno različne vere oziroma duhovne poti ter tako kar najbolj obogatimo svoje življenje in prispevamo k duhovnemu preporodu družbe.

Delovanje: Radhanath Svami redno potuje po Severni Ameriki, Evropi in Aziji, kjer poučuje bhakti jogo ter z izkušnjami in poznavanjem različnih duhovnih izročil navdušuje množice po vsem svetu. Kot izvrsten predavatelj gostuje na uglednih univerzah, kot so Harvard, Princeton in Cambridge, ter v velikih gospodarskih združbah, kot so banka HCBS v Londonu in podjetja Google, Intel in Ford v Ameriki. Nagovoril je predstavnike britanskega parlamenta, z njim pa se je srečal tudi predsednik ZDA Barack Obama. Sodeluje tudi na jogijskih konferencah in podobnih prireditvah.

Projekti : Zadnjih petindvajset let skrbi za razvoj skupnosti in spodbuja številne priznane družbeno usmerjene projekte, med drugim tudi program Midday Meal (Opoldanski obrok), s katerim na dan podelijo več kot 260.000 krožnikov posvečene vegetarijanske hrane otrokom iz revnih mumbajskih četrti. V skladu z brezčasnim vedskim duhovnim izročilom je ustanovil misijonarske bolnišnice, očesne tabore, ekološke kmetije, šole, ašrame, sirotišnico in številne programe za pomoč ob kriznih dogodkih po vsej Indiji.

Otroštvo in mladost: Rodil se je 7. decembra 1950 kot Richard Slavin in se v najstniških letih nikakor ni mogel sprijazniti z življenjem v chicaškem predmestju in ameriškimi državljanskimi krivicami, ki so se godile sredi prejšnjega stoletja. Ko se je pri devetnajstih letih odpravil na poletno potovanje v Evropo, so njegovi notranji boji dosegli vrhunec, zato je trdno sklenil, da bo iskal Boga povsod, kamor ga bo zanesla pot. Med meditiranjem na otoku Kreti je zaslišal nadnaravni klic in se naslednjega jutra sam odpravil iskat duhovno Indijo.

Spletna stran: http://www.radhanathswami.com/

Knjige Radhanath Svamija v Trgovini Duhovnost

O Radhanath Svami

Priznan vedski učenjak in učitelj bhakti joge. S svojim naukom, ki temelji na vedskih svetih spisih, kot so Bhagavad-gita, Šrimad-Bhagavatam in Ramajana, razkriva, kako naj se ravnamo po svetih izročilih in izluščimo skupno bistvo, ki združuje navidezno različne vere oziroma duhovne poti ter tako kar najbolj obogatimo svoje življenje in prispevamo k duhovnemu preporodu družbe.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: