Srce-Duša-Um-Telo-Duh

Srce-Duša-Um-Telo-Duh
Srce-Duša-Um-Telo-Duh

Duh je na fizični in energijski ravni združitev obojega – fizičnega in energijskih teles, tako ga vsaj jaz dojemam.

Človek lahko upravlja s svojim življenjem, se posluša, v glavnem je zmožen narediti vse kar hoče (tudi pogovarjati se s seboj) ko je stanje duha v ravnovesju.

Potrebna je čista povezava: telo, srce, duša, um, duh, da je prizemljeno, in povezano z božanskim.

Srce je naš most med fizičnim in energijskim svetom, zato je potrebno naučiti se poslušati svoje srce, priti v stik z njim in mu dopustiti, da je odprto za ljubezen.
Um in duša nista manifestirana na fizični ravni, tako kot srce, imata pa vseeno veliko vlogo v našem življenju.
Naš um lahko razdelimo na več nivojev (vendar se sedaj s tem ne bom ukvarjali). Večinoma naš um upošteva navodila duše, če mu duša daje jasna navodila, če ne, se um igra z našimi čustvi, mislimi, »je kot razposojen otrok«, če nima kaj početi, si sam poišče delo. Če smo mi čustveni tip, nam nagaja na čustvih ali nam vsiljuje različne misli na mentalni ravni. To počne zato, ker nima povezanosti z božanskim in ne dobi informacij, kaj naj bi počel za naše dobro in si izbere pač tisto, kar mu je pri roki, da zadovolji svoje potrebe.

Naša duša pa ima dostop do božanskega in s tem je sposobna sprejeti navodila, ki so za nas najboljša in tudi ve odgovoriti na vprašanje, če ji ga zastavimo. Duša je sposobna priti do vseh potrebnih informacij, ki jih rabimo v življenju, potrebno je le priti v stik z njo in ohraniti povezavo. Stik z dušo nam preprečujejo tudi razna prepričanja in vzorci (vzroki, da nismo sposobni poslušati navodila duše).

Srce ima podobno vlogo kot ima naša duša, poleg tega pa se nahaja na fizični ravni in vse te informacije posreduje našemu fizičnemu telesu, če je potrebno da se pozdravi in kaj je potrebno narediti, se premakniti (motorika). Hkrati pa drži stik z dušo ter je posrednik med dušo in fizičnim telesom. Posreduje tudi informacije fizičnega telesa duši in obratno.
Um je tisti, ki potem poganja naše fizično telo v akcijo, da se premaknemo in naredimo stvari, ki so potrebne, da zadovoljimo vse naše potrebe.
Duh je tisti, ki potem to vse izžareva navzven, nas predstavlja v svetu – to kar smo.

Naprimer, da imamo slabo mišljene o sebi, o svoji podobi (da smo predebeli), nekje obstaja vzrok, ki je za nas moteč. Lahko smo bili deležni posmehovanja in je to ostalo zapisano v naši podzavesti, um se pa izraža preko našega duha in ko zopet pride do te situacije, se vedno stisnemo skupaj. Razni oglasi in prepričanja kakšni bi morali biti, vse to v veliki meri vpliva na naše stanje.
Ko imamo jasno povezavo božansko – zemeljsko, smo sposobni komunicirati sami s sabo, se poslušati in delati stvari, ki so za nas neprecenljive vrednosti, smo povezani s celoto z vsem kar obstaja in takrat nismo odvisni od drugih ali od zunanjih stvari, ampak si sami krojimo svojo usodo takšno kot jo hočemo. Ko te povezave ni, smo ujeti v usodo in drugi upravljajo z nami.

Dimenzije:
Prva dimenzija je naše fizično telo, ki ga bolj ali manj poznamo vsi (anatomija, motorika).
Druga dimenzija je naša aura, ki je razdeljena na več teles (eterično, čustveno, mentalno in ostala telesa) in čakre preko katerih sprejemamo in oddajamo energijo.
Tretja dimenzija je naša povezava z božanskim in zemeljskim (os – sveta, hara, reiki,..).
Četrta dimenzija je naša jedrna zvezda, skozi katero se razširimo v neskončnost, na vse kar obstaja.

Zasledijo se tudi še druge dimenzije, kot je na primer peta dimenzija, kar pa ni nič drugega kot razčlenjevanje le teh štirih, na različne vrste sposobnosti ali poddimenzije, kot na primer komunikacija z angeli. To pa so dimenzije zavesti.

Vse stvari se v nas hranijo, tako dobre kot slabe, in ko pridemo v stik z določeno stvarjo, posledično odreagiramo na določen način.

Nekaj primerov:
Ko imamo prepričanje, da smo debeli, nas že reklama za hujšanje vrže iz ravnovesja.
Ko imamo strah pred hitro vožnjo z avtomobilom, ga občutimo že, ko sedemo v avto.
Ko imamo sposobnost petja, jo bomo izkoristili, ko se ponudi priložnost.
Ko imamo sposobnost iznajdljivosti, to izkoristimo vsakič, ko jo potrebujemo.

Avtor: Zoran Zavor
www.pesem-duse.com

O Zoran Zavor

Predsednik društva Pesem duše, specialist za osebno in kreativno rast in razvoj, osebna svetovanja, ustvarjalana akademija življenja Pesem duše, svetovanje karmična diagnostika, regresija, hipnoza in NHRâ„¢, organizacija in vodenje oddaje "Preprosto naravno" ...

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: