FeaturedOsebna rast

Vizualizacija – pobeg v čarobno deželo

Čeprav smo v nekaterih pogledih v tem fizičnem telesu omejeni in ne moremo ravno z rokami premikati stvari, lebdeti, potovati skozi čas… Imamo pa izjemno moč domišljije, ki je najbolj vidna pri majhnih otrocih, ki se skozi igro spomnejo razne igre in igrajo tisoč in eno vlogo ter so pri tem sproščeni in neobremenjeni. To domišljijo nosimo v sebi naprej skozi celo življenje in prav je, da jo negujemo in cenimo kot dobro orodje, ki nam pomaga, da tu in tam uidemo iz realnosti ali pa uporabimo bolj napredne vaje domišljijske vizualizacije za pomoč pri doseganju določenega cilja, ki smo si ga zadali.

Pa si poglejmo zakaj je vizualizacija koristna?

Ne rabimo biti pravi mojstri, da bi ugotovila, da je s tem svetom nekaj narobe. Ljudje smo podvrženi prehitremu tempu, ki ga spremlja stres. V takem tempu pa hitro pozabimo nase in na svoje dobro počutje. In tu vskoči vizualizacija. Ta nam namreč lahko pomaga, da se zopet povežemo s seboj in ustvarimo notranje ravnovesje, ki je v teh časih še kako potrebno. Za to ne potrebujete ogromno časa. Potrebujete le pet minut vašega časa. Najboljše zjutraj predno začnete dan ali pa zvečer, ko se že vse umiri. Seveda pa lahko to storite tudi preko dneva kadar koli to pač potrebujete.

Pa si poglejmo nekaj predlogov vizualizacije:

1. Opazujete svoje dihanje in si z vsakim vdihom predstavljate belo svetlobo kako vas polni z mirom in z vsakim izdihom začutite kako vas zapušča črn oblak skrbi.
2. Zaprite oči in si predstavljajte kako bosi hodite po gozdni poti. Občutite mah na svojih nogah, ki vam daje občutek povezanosti z Zemljo. Vonjajte prekrasen vonj dreves, petje ptic in občutek sonca na vaši koži. Vaš sprehod končate ob prekrasnem slapu, kjer se usedete in samo počivate v lepoti, ki vas obdaja. V sebi začutite močen občutek, da bo vse v redu.
3. Če imate občutek, da vam stvari uhajajo izpod nadzora oz. vam primanjkuje notranje moči vam predlagam, da zaprete oči in si predstavljajte, da jahate mogočnega konja. Na njem sedite s pokončno držo. Naj vam domišljija da prosto pot. V mislih si ponavljate, da ste močni in da ni izzivov, ki jim ne bi bili kos.

Tu je obilico možnosti, zato dajte svoji domišljiji prosto pot in bodite ustvarjalni, kadar si vzamete čas za sebe in v mislih odjadrate v čarobni svet, kjer ste lahko vse kar želite biti in potem vse te občutke prenesite v realnost. Naj napolnijo vašega duha, da bo življenje postalo bolj zabavno.

Kadar vizualiziramo z namenom, da bi v življenje pritegnili nek cilj za katerega se trudimo pa je pomembno, da želeno čutite z vsemi svojimi čutili.

Nič vam ne bo pomagalo, da vizualizirate nekaj kar bi radi imeli, ob enem pa čutite, da tega niste vredni. Vse je v vibraciji.

Če ste s svojimi čutili oglašeni na želeno, potem si z vizualizacijo lahko pomagate pospešiti proces doseganja določenega cilja. Seveda to ni zamenjava za delo. Še vseeno so potrebne določene delovne aktivnosti, ki jih morate izvajati med doseganjem cilja. Ne morete samo vizualizirati svoje sanjske hiše. Če jo želite imeti, jo boste morali tudi zgraditi, opremiti in še kaj. Z vizualizacijo pa lažje pritegnete energije, ki jih potrebujete, da določen cilj dosežete in tako ustvarite ti. naključja, za katera tako ali tako vemo, da ne obstajajo in da so le darilo vesolja, ki nam jih nastavi na pot takrat, ko to potrebujemo in ko je čas za to. Ničesar se ne da prehiteti ali izsiliti. Vse se bo pojavilo v vašem življenju točno takrat, ko je pravi čas za to. Do takrat pa se zabavajte z domišljijsko vizualizacijo, ki vas bo sprostila in ponesla v čarobno deželo izven tega ponorelega sveta.

Pokaži več

Alja Aljančič

Učiteljica življenja in raziskovalka duhovnega sveta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !