sreda, 25 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Začetek poletja je priložnost za od-ločitve

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Mesec Rožnik (čas, ko so vrtnice v razcvetu) nas obdarja z obiljem rastlin in moč sonca je na vrhuncu. To je priložnost, da združimo nasprotja in se od-LOČIMO, kako naprej! Čas poletja je tukaj in z njim Kresna noč s svojimi starodavnimi sporočili.

Letos je čas poletnega solsticija zaznamovan še s sončevim mrkom, mlajem, retrogradnim Merkurjem … z negotovimi časi zaradi sprememb (večjega zavedanja po Koronavirusu).

Znanstveniki ta čas imenujejo Antropocen, to je geološka doba, kjer smo ljudje postali ključna sila v preoblikovanju narave.

Zvečer, ko zaključim dan, se zazrem v nebo. Prve zvezde mi je pokazal stari ata in od takrat me navdušujejo. Preplavi me spokojnost in rada opazujem ta utrip življenja … Na prvi pogled se nam zdi, da zvezde mirujejo, vendar so še kako hitre in oddaljene! Pravzaprav zrem v preteklost in ujamem trenutek tukaj in zdaj. Saj vemo kajne, ko se zazrete v Luno, se zazrete 1 sekundo v preteklost, ko vidite Sonce, našo veličastno zvezdo, zrete v preteklost 8 minut. Vse to, kar vidimo, na neki način je, ne neki drugi pa ni … – lahko je samo vpogled v preteklost, privid … ravno kroženje Zemlje nam kaže popačeno sliko, da se Sonce premika po nebu.

Kaj je torej merilo zdravega razUMa, saj se dojemanje resničnosti kaj hitro popači, sploh če si priredimo resnico!?

Po moje je to notranji ritem, ki je ubran v rahločutni odgovornosti, v plesu z zvezdami in vesoljem v nenehnem gibanju … Gibanje? Naj vam osvetlim nekaj podatkov: Zemlja se vrti okoli svoje osi (465,12 m/s, – to sta dan in noč) in kroži okoli sonca (30,287 km/s leto), tudi Sonce kroži po galaksiji, in naša galaksija Mlečna cesta ravno tako … Planetov v našem osončju in Lune nisem omenjala. Naša galaksija je le ena od množice zvezd, ki jih vidimo na nebu … Neverjeten ples v ubranosti! In to ubranost so v davnih tisočletjih (ravno z opazovanjem sonca) zarisali kot simbol Jin & Jang.

Rada poudarjam, kako je pomembno, da naša energija ali elektrika v telesu ves čas kroži, da smo pretočni – tako v prebavi kot v krvnem, limfnem obtoku, kot v svojih mislih, dihu … Tudi zato uživam v svojem delu. Naj bo to izvajanje masaže, vodenje vadbe, tapkanje … Vsi ti pristopi urejajo pretočnost. In ponovno vam priporočam vse to! Poznavanje vsega tega ne pomeni, da sem sama vedno usklajena, poskušam pa biti to, kar sem.

Sploh v tem času nas večina teži k ponovnemu zagonu poslovnih dejavnosti, ki nam omogočajo vsakdanji kruh.

Vemo, kje smo, toda mar se res zavedamo svoje veličine?

Res lahko prevzamemo odgovornost (mislim tudi na izkoriščanje narave, do posledičnega izumiranja različnih vrst …). Smo ubrani z življenjem? Včasih želimo nekaj izsiliti, prehiteti, nadzorovati, toda ne gre … Zakonitosti življenja (mislim na temeljne zakone) se ne da preseči, čeprav je naš vpliv zelo velik. O tem se še vedno prepiram z mojstrom Martinom Kojcem, ki govori (tudi) o predaji veliki prasili – hm, morda je to ravno tista sila, ki poganja naše vesolje?!

Dobro je, da si vzamemo preDAH in tudi da predamo svojo namero. Včasih moj pristop ni najboljši in vaš odziv mi to pove, kar le pomeni, da ga vedno lahko spremenim … do večje ubranosti.

Dih je most, ki povezuje duhovni svet z materialnim. Z dihanjem prenašate svojo duhovno hrano v telesni jaz, ki oskrbuje vašo dušo, um in telo. Globoko dihanje je sorodno počitnicam, zato slednjim drugače pravimo tudi ‘Predah.’ Postanite pozorni na svoje dihanje. – Doreen Virtue, Angelski napotki za vsak dan

Za premišljevanje ne spreglejte prispevka Nasmehni se svojemu notranjemu soncu >>, kjer so vam na voljo starodavne modrosti s priporočili za več ubranosti v poletnem času in meditacijo.

Helena Cesar iz Žarka

Avatar of Helena Cesar
Moj pristop delovanja je celosten, zato povezujem starodavne modrosti in različne pristope, ki so pisani na kožo posameznikom. Osnovno vodilo vseh soustvarjalcev je: »Z resnico srca do svetlobe sveta« in tako postati najsvetlejši Žarek v Grosupljem ter širše pri ozaveščanju ljudi, pri iskanju samega sebe.
follow me
No Tab Selected

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Potovanje v vaša pretekla življenja (vodena meditacija) 910
18:30 - 20:30