Išči
Generic filters
Previous
Next

Zakaj je pomembno skrbeti zase (tudi) miselno in duhovno?

IMG_8296
vir: Instagram, profil: positive.insipirational.quotes
Oglas

Včasih te tokovi življenja preko brzic ponesejo do prisilne (z)aktivacije, v kateri se zaveš, da je potrebno stalne opomine, ki kričijo iz svetovalnih objav v revijah, spletnih straneh in na družbenih omrežjih o tem, kako pomembno je poskrbeti zase v večih ozirih, vzeti bolj zaresno. Ko se enkrat zavestno odločiš, da boš nekaj storil zase, boš v svojem novem pristopu k načinu življenja in razmišljanja tudi lažje vztrajal(a).Zanimivo je, da ko v stanju zbranosti kot objektivni opazovalec samega sebe v miselnem kontekstu med prebiranjem čtiva naletiš na nove miselne vzorce, vznemirjeno presenečen opažaš, da na prebrana dejstva in ideje prej še pomislil(a) nisi. Takšna odkritja so v redu, ker te dodatno navdajo z občutkom, da se odpiraš – kot školjka, ki je prej stiskala svoje pokrovke skupaj, ker tega ni poznala, zdaj pa, ko si začel brusiti ta biser – svoje bistvo, si na poti k razprtju v svet.Ne le branje, tudi meditacija te zavestno ozavesti, pomagala ti bo najti ravnovesje v sebi v povezavi z vključenostjo v zunanje dogajanje na način, ki bo pomenil odprto sprejemanje sveta po začetnem koraku vse po(po)lnejšega sprejemanja samega sebe. Korak za korakom, ko se boš odločil(a) zavestno delati na sebi, se ti bodo odpirale nove sfere (spo)znanj o življenju samem in tudi o tvojem – kako najti pravo bistvo svojega obstoja, svoj smisel. Da, če še nisi poduhovljen(a) po dolgem in počez in odprt(a) v svet pripravljen(a) na nov dan vsako jutro, je navedenih dovolj razlogov, da se poglobiš vase, v mnogotere vire na temo duhovnosti, osebne rasti, meditacije, moči pozitivnega razmišljanja, zakona privlačnosti… Se ne neha, ko se enkrat zares začne, a to ni utrujajoče delo kot kupi gradiva za šolo, faks ali službo na tvoji mizi (čeprav bo tudi motivacijo za takšne kupe po investiciji v svoj osebnostno-duhovno razvoj nedvomno takoj lažje najti 😉 ), povleče te notri na neobremenjen način tudi s tem, da z vsakim novim korakom v svet sebe in stvarstva in povezav z vesoljem pridobivaš na prej nepredstavljive načine.

Mogoče te zanima  Veliki načrt - teorija vsega
Začne se lahko z nekaj članki in kakšnim blog postom na temle portalu, nadaljuje pa skozi iskanje motivacije na družbenih omrežjih (ki se jih da uporabljati tudi zelo pametno v smislu dela zase in na sebi, ko spremljaš pravilno usmerjene objave nepovršno – na primer strani o osebni rasti, duhovnosti, meditaciji, pozitivni naravnanosti in miselnosti ter slediš ljudem, ki te spiritualno navdihujejo), branje blogov (vabljeni tudi k mojemu, kjer je moč najti veliko glede dela na sebi-link najdete v informacijah o profilu) in knjig, ki ti dajo dodatno širino in globino.Dodaten benefit tovrstnega vložka v svoj napredek je sproščenost, ki bo znatno prispevala k temu, da bodo stvari v vašem življenju tekle bolj nalahno in da boste lahko neobremenjeno uživali v stvareh, ki ste jih prej morebiti zgolj prežvečili in izpljunili ali pa ste se jim neprisotni zgolj površno prepustili. Prisoten in zavedajoč se človek odprtega uma, duše in srca življenje na vsakem koraku izkuša bolj polno, črpa iz vsake izkušnje bistveno več, ni več površinske površnosti in postaja globok, kar je sicer v obdobju rasti sicer lahko občasno tudi malo v breme, ampak saj je tudi pridobivanje kondicije pri ukvarjanju s športom stvar časa in truda, vložka, angažmaja in prepuščanja toku z zaupanjem v dober rezultat. Telovadba za um in sprostitev uma sta enako pomembna kot je oboje pomembno za telo za naše celotno bistvo, zdravo bitje, ki je tu, da v polnosti uresniči svoje potenciale skozi svoje kapacitete in pusti svoj edinstveni pečat v svetu.Dodatna prednost je, da pri poglobitvi vase lažje odkrijemo vse potenciale, ki jih nedvomno imamo vsi, a v površni zakrčenosti tega ne uvidimo tako kot bi morali in zato ni čudno, da nemalokdo praska v temi, misleč da ni nič posebnega, nima posebnih talentov in nima kaj dosti za ponuditi svetu. Pa ni res, vsak ima svojo vlogo – najsi bo finančno uspešen poslovnež, tavajoči umetnik ali osamljeni brezdomec. V vsakem je ključ do doma, ki ga najdeš pod vsemi plastmi kože, skozi um v dušo potujoč vztrajaj in naredi, kar je v tvoji moči, da bo tvoje bivanje vse bolj izp(op)olnjeno.
Mogoče te zanima  Veliki načrt - teorija vsega
Delo na sebi je delo zase, je investicija vase – zase, za boljše čase. Ne čakaj ti, ampak pojdi naproti vsem (spo)znanjem, ki te čakajo, ko se odločiš za boljši jutri in pošlješ misli v nove smeri – takrat šele spoznaš kdo v resnici (lahko) si.Wingia

Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Kako se energijsko dobro pripraviti na jesen?

Kako se energijsko dobro pripraviti na jesen?

Numerološka napoved 5. 8. 2021

Numerološka napoved 5. 8. 2021

Zakaj je Keto dieta tako učinkovita?

Zakaj je Keto dieta tako učinkovita?

Numerološka napoved 4. 8. 2021

Numerološka napoved 4. 8. 2021

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem