srce

Zakaj je tako zelo pomembno, da v tem času prečiščujemo svoja čustva?

OnLine ključ do dušeOnLine ključ do dušeOnLine ključ do duše
OGLAS

No, najprej je dobro vedeti, da je že z raziskavami potrjena povezava med našimi mislimi, čustvi in telesom. Bolj natančno – naše misli in čustva vplivajo na naše telo, naš imunski sistem, in sicer preko kompleksne kemijske izmenjave sporočil med možgani in telesom. Zato je tako zelo pomembno, da se svojih čustev zavedamo, jih prepoznamo in tudi obvladujemo. Neobvladano, predvsem negativno razmišljanje in čustva ter stres vplivajo na naše telo tako, da rušijo vse dobro delo, ki ga naše telo, organizem in organi sicer za nas opravljajo.

Dobro je vedeti, da telo vedno deluje v dobro za nas in slabo počutje (in končno bolezen) nikoli ne pride samo od sebe – tam nekje iz neba. Pri tem so izjemnega pomena misli in čustva, ki jih imamo. Zato je meditacija tako zelo pomembna in dobrodošla (ali katerakoli druga podobna tehnika), z njeno pomočjo tako zaslišimo tisto, kar nam v hrupnem vsakdanu ostane skrito in dobro potisnjeno pod preprogo. Medtem ko hitimo iz točke A do točke B in naprej do točke C, pa čustveni mehanizmi v ozadju delujejo »po svoje«.

Skočimo v energijski svet in poglejmo, kaj so čustva in misli?

So energija. Naše misli in čustva kot energija obdajajo nas, so okoli nas. Človek ima najmanj 4 ravni obstoja: telesno, čustveno, mentalno in duhovno in na vsaki izmed teh ravni lahko delamo – to pomeni, da do določene mere lahko sami ustvarjamo energijo. Vsako raven lahko razvijamo in vsako raven lahko prečistimo. A ne gre preskočiti dejstva, da so vse ravni med seboj tudi tesno prepletene in soodvisne.

Trenutno je izjemno pomembno, da se postopoma začnemo uriti pri delu z mislimi in čustvi. Zelo preprosto povedano: da postanemo samo-opazovalec – z meditacijo ali kakršno koli drugo tehniko, metodo itd. in ne reagiramo na »prvo žogo«.

Šele, ko se zavedamo lastnih misli in čustev lahko delamo naslednje korake, npr. se osvobodimo tistih, ki nam ne služijo več, nas bremenijo, vplivajo na naše počutje (slabo počutje), otežujejo življenje, odnose, nižajo vibracijo itd. in jih zamenjano s tistimi, ki si jih želimo…

Kako iz teorije v prakso?

Najbolj enostavno je, da se vprašate »kako se sedaj počutim?« in si seveda zelo iskreno tudi odgovorite. Iskrenost do samega sebe je pravzaprav prvi in zelo pomemben korak. Iskreni do sebe boste prišli do realnih čustev in si jih priznali. Bodisi, da čutite strah, jezo, žalost, nemoč ali ljubezen, radost, veselje in notranjo moč in mirPravzaprav gre za dva pola, ki tvorita celoto in verjetno ste že slišali, da brez žalosti ni veselja in brez strahu poguma. Na nek način bi lahko rekli, da eden brez drugega ne morejo. Čustva, njihovo doživljanje in situacije povezane z njimi, so ena izmed ključnih »poant« na Zemlji. In človek t.i. 5 dimenzije (5D) bo pravzaprav mojster svojih misli in čustev, in kot tak, bo lahko deloval iz srca.

V tem času imamo izjemno priložnost, da svoja čustva, ki nam ne služijo več (t.i. negativna) predelamo, se jih osvobodimo in stopimo na tisto pot, po kateri hrepeni naše srce in po kateri kliče naša duša. Torej, pomembno je čutiti. Poglejmo, kako lahko to preizkusimo v praksi:

Recimo, da ste zaradi nekega dogodka ali situacije žalostni in se počutite osamljeno. To si sedaj priznate in zavedate se, da čutite žalost. Nato se ODLOČITE in si podarite trenutke tišine in meditacije. Poiščete miren kotiček in se z zavedanjem tega čutenja usedete in, zelo pomembno, začnete globoko dihati, vdih in izdih. Večkrat. Če prepoznate, v katerem delu telesa čustvo je, dihajte v ta predel (žalost je običajno srce, pljuča). Lahko, da se boste očiščevali skozi solze, kajti solze imajo svoj namen – čistijo bolečino. A pomembno je, da dihate in se zavedate trenutka tukaj in zdaj. Ko boste začutili olajšanje, pa se v mislih in s čustvi preselite recimo na čudovito peščeno turkizno plažo in občutite radost tega trenutka, lepoto plaže, šum pomirjujočega morja … V tem trenutku veste, da je vse dobro… In sedite s temi občutki še nekaj časa…

Na pomoč lahko vedno pokličete tudi angele in nadangele, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč in vas objeli s svojimi nežnimi in mehkimi krili.

Mojca Koprivnikar

Certificirana Angelska učiteljica Šole Diane Cooper (Diana Cooper School of White Light) in Sprostitvena terapevtka po SNHS

V opoju narcisaV opoju narcisaV opoju narcisa

PodobneObjave

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni dogodek

Zadnje objave

Izpostavljamo

Društvo Pesem duše

Društvo Pesem duše

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Joe DispenzaJoe DispenzaJoe Dispenza
Deli to s prijateljem