Energijski gibi za ločevanje in spajanje energije levega in desnega telesa (jin-jang)

 

Človeško telo sestoji iz dveh delov, iz dveh različnih vrst energije; dveh različnih energijskih tokov, dveh sil, ki si nasprotujeta in se dopolnjujeta obenem, obstajata druga ob drugi in zrcalita dvojno zgradbo vsega, kar biva v vesolju. Energija levega telesa je kot sončni signali, žarki, ki jih levo telo projicira navzven (pravokotno na okroglo telo) – energija se širi v neskončnost. Energija desnega telesa pa se spiralasto vrtinči v globino – energija se neprestano vrti v krogu, kar v ljudeh poraja občutek neznanske zdolgočasenosti nad samim seboj.

S pomočjo tehnik krepimo levo telo, ki je pri večini ljudeh v podrejenem položaju in šibkejše od desnega telesa, ki je dominantno. Gibe za levo in za desno telo je treba izvajati v popolni tišini. Če se nam posreči, da s tišino levega telesa prekrijemo desno, nam dejanje nasičenja omogoči neposreden dostop do notranje tišine; stanja, po katerem so šamani vseh rodov najbolj hrepeneli.

Tehnike lahko izvajajo le zdravi ljudje, ki ne uživajo, drog, alkohola, pomirjeval. Tehnike zbujajo različne občutke, kar je normalno, ni pa za začetnika, ki dela to prvič morda stvar prijetna ali razumljiva, ker se dela z energijami iz višjih ali nižjih nivojev, kar pomeni, da bo naše običajno stanje začasno spremenjeno! Za vse nadaljnje informacije se obrnite na strokovnjake v našem društvu Magičnost gibanja.

  • Članki
Na individualnih in skupinskih delavnicah učimo različne energijsko-gibalne, meditacijske in dihalne tehnike. Vsaka delavnica je tematsko zaokrožena in omogoča kontinuirano ozaveščanje notranjih procesov posameznika. Več informacij: www.magicnost-gibanja.si
Deli to s prijateljem