Išči
Generic filters
Hrana ki nas poneumlja
foto:pixabay

Hrana, ki nas poneumlja

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Dolgoročno uživanje hrane, utopljene v sladkorju, močno vpliva, seveda negativno, na zdravje malih sivih celic.Vsi smo že slišali za hrano, ki redi, zapira, dviguje tlak ali ga znižuje, utruja.

Toda, ali ste slišali, da določena hrana tudi poneumlja?

Če želite ostati pametni, se je dobro izogniti ali vsaj omejiti vnos naslednje hrane, svetuje Health Digezt.

Alkohol

Ni skrivnost, da preveč alkohola uničuje jetra, toda ob tem počasi zmanjšuje tudi umske sposobnosti. Če se česa težko spomnite ali niste prepričani, ali se je nekaj v resnici zgodilo ali pa se vam je le sanjalo, je to znak za preplah, da pijete odločno preveč alkohola.

Hitra hrana

Ta hrana lahko zmoti nastajanje dopamina, snovi, ki spodbuja spomin, učenje in motivacijo. Dopamin, kot je že dobro znano, povzroča tudi tesnobo, potrtost in depresijo.

Hrana z malo ogljikovimi hidrati

Želite shujšati in uživate prehrano z malo ogljikovimi hidrati? Nekaj, kar boste zagotovo pri tem izgubili, je možganska moč, za kilograme pa nismo tako prepričani.

Natrij

Vsi vemo, da preveč natrija ni zdravo za krvni tlak in srce, toda ali veste, da ta hrana lahko zmanjša tudi umske sposobnosti? Če torej želite, da vaši možgani ostanejo čili, se v velikem loku izogibajte hrani, v kateri je veliko soli.

Rafinirana žita

Veliko bolj preudarna je odločitev za hrano iz celovitih žit, saj rafinirana žitna živila pospešujejo proces prezgodnjega staranja, vključno s staranjem možganov, ob tem pa tudi slabšajo koncentracijo.

Predpripravljena hrana

Tovrstni hrani pogosto dodajajo konzervanse v veliki meri, takšna hrana pa lahko poveča tveganje za razvoj degenerativnih možganskih bolezni, kot je Alzheimerjeva.

Sladkarije

Vsi vemo, da je rafinirani sladkor sovražnik vitkosti, toda morda niste vedeli, da lahko škodi tudi spominu in zmanjša sposobnost za učenje novih stvari. Dolgoročno uživanje hrane, utopljene v sladkorju, močno vpliva, seveda negativno, na zdravje malih sivih celic.

Umetna sladila

Če sladkor poneumlja, ali to pomeni, da bo prehod na umetna sladila ohranil vaše umske sposobnosti? Nikakor. Uživanje umetnih sladil v večjih količinah deluje ravno nasprotno in lahko možgane celo poškoduje.

Trans maščobe

Med nakupovanjem se vedno prepričajte, da izdelek, ki ga nameravate postaviti v svojo nakupovalno košarico, ne vsebuje trans maščob. Hidrogenizirano olje viša holesterol in maši arterije, kar lahko povzroči številne zdravstvene težave kot tudi zmanjšanje možganov, kar lahko povzroči simptome, podobne tistim pri Alzheimerjevi bolezni.Avtor: Tili Kojić www.viva.si

Ali ti je bil članek v pomoč?

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Priporočamo

Deli to s prijateljem