Razne Tehnike

Kinergetix – znanost pomlajevanja

Dinamična meditacija Kinergetix pomlajuje in zdravi

Z gibalno meditacijo do zdravja, dolgoživosti in dviga zavesti

V Sloveniji je že nekaj let prisotna posebna gibalna metoda, ki nas povrne v naravno stanje, nam da energijo in v nas prebudi (samo)zdravilne ter pomladitvene procese. Oče te revolucionarne dinamične meditacije, je 64-letni David Labushagne, avstralski mag. fiziologije, ki je metodo osnoval na podlagi dolgoletnih izkušenj s področja gibalnih tehnik vzhoda in zahoda. Vse vrste vadb (joga, tai chi, pilates in številne borilne veščine) je vrsto let živel in intenzivno proučeval, nato pa njihove elemente dopolnil z vidika biomehanike, fiziologije ter fizioterapije in razvil novo metodo KINERGETIX, ki je prilagojena tempu in načinu dela zahodnjakov.

Pri Kinergetix metodi gre za preprosto gibanje s katerimi najprej odpremo energijske kanale, da lahko energija kroži, potem energijo proizvajamo, da je imamo dovolj, na koncu pa se jo naučimo še shraniti. Mag. Labushagne razlaga: »Kinergetix je veliko več kot le meditacija v gibanju. Kinergetix sproža procese notranje alkimije, ki nas privedejo do globjega zavedanja samega sebe in sveta okoli nas«.

Če redno (vsaj 4x/teden po 30 min) vadimo Kinergetix, se naučimo živeti iz centra. Ko smo v centru, stvari vidimo jasno, v nasprotnem primeru smo na milost in nemilost prepuščeni silam, ki delujejo okoli nas. »Statična stabilnost oz. statična meditacija nista več dovolj« pravi David, »saj je življenje dinamičen proces! Zato je pomembno, da meditacijo izvajamo v gibanju. Resnično zavedanje dosežemo le, če smo v harmoniji, in če znamo harmonizirati tudi svet okoli sebe. Biti moramo v centru – popolnoma mirni, stabilni, trdni in hkati pretočni kot voda in veter«, še doda mag. Labushagne.

Ko opazujemo nekoga, ko vadi Kinergetix, izgleda kot da se giblje v upočasnjenem posnetku. S počasnim gibanjem se pri vadbi najprej izzove ravnotežje. Vadeči se začne zavedati, kako se premika njegovo telo. Prek gibalnih vzorcev se človek počasi zave tudi samega sebe. S takim gibanjem začne proizvajati energijo, ki jo požene po telesu, prečisti in na koncu shrani. »Telo v tem primeru deluje kot črpalka. Če je štedilnik mrzel, ne bomo jedli kosila. Če je prevroč, in bomo hrano zažgali, tudi ne. Enako je z energijo. Ko se gibamo počasi, v telesu proizvajamo ravno prav energije, ki ni prevroča in ne izhlapi, tako da jo lahko shranimo. Vendar Kinergetix ni samo metoda gibanja, je proces razvoja zavedanja samega sebe in sveta okoli nas.« Saj se med izvajanjem vadbe surova energija tako zelo prečisti, da lahko s tem hranimo naš um in duha.

Končni cilj vadbe Kinergetix ni »samo« doseči zdravje in polne baterije. David pravi, da »je zdravje samo začetek, osnovni predpogoj za razvoj zavesti«. Bistvena vprašanja so: Kako upravljati s to energijo, kaj vse si želite doseči v življenju ter s kom in na kakšen način ga želite preživeti, da bomo za sabo pustili svet v boljšem stanju kot smo ga našli.

»Biti zaveden namreč pomeni, da se zavedamo vsega kar se dogaja v nas in okoli nas, pomeni biti sposoben usmeriti svojo energijo, postati bolj učinkovit, produktiven ter poleg vsega še bolj zdrav«, iskrivih oči razlaga David.

Avtor: Lea Avsec
www.kinergetix.com

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !