Knjiga Drugačnost krepi sočutje v družbi in služi dobremu namenu

V mesecu juliju je izšla nova knjiga z naslovom Drugačnost. Osnovana je po resničnih zgodbah otrok iz otroškega oddelka URI – Soča, ki so bili navdih za knjižno delo o drugačnih otrocih, ki kljub svojim telesnim pomanjkljivostim najdejo srečo in smisel v življenju. Večinski del izkupička prodanih knjig bo namenjen novim nožnim protezam za paraolimpijca Darka Đurića.

Avtorica Alenka Kos je knjigo Drugačnost zasnovala na resničnih zgodbah petih drugačnih otrok, ki so bili deležni rehabilitacije na URI-Soča, kot šesti pa jim družbo v knjigi dela paraolimpijec Darko Đurič.

Glavni lik zgodbe je najstnica Jerneja, ki po amputaciji noge ne najde več smisla v življenju. Pisateljica jo popelje skozi življenjske zgodbe drugih drugačnih otrok, skozi svet vrednot, jo posledično osvobodi predsodkov in pripelje do brezpogojnega sprejemanja same sebe. Naracija knjige je drugačna, saj kljub temu, da opisuje zgodbe otrok, ki iščejo same sebe, se njena sporočilna vrednost dotakne ljudi vseh starosti.

Knjiga izpostavlja vrednote, kot so ljubezen, sočutje, sreča, harmonija, lepota, obilje ter odpuščanje in vsaka od teh vrednot je v zgodbi povezana z izseki resničnih izkušenj knjižnih junakov.

Pomembno sporočilo knjige je tudi sočutje, ki je vrednota zdrave in trajnostno naravnane družbe, saj pomeni so-čutiti z drugimi. Kot pravi že duhovni voditelj Dalai Lama: ''Ljubezen in sočutje sta nuja, ne razkošje. Brez njih človeštvo ne more preživeti.''

Od izkupička prve naklade prodanih knjig bo 65% namenjenih Darku Đuriću za nakup kvalitetnejših in izboljšanih nožnih protez, za katere je treba zbrati 79.456 EUR. Predstavitve knjig potekajo pod sloganom – Za dober namen – Za Darka Đurića – za Darkove nove noge.

Poleg knjige se v sodelovanju z Janezom Trilerjem (Slovenski oktet), Ano Karneža (Slovenija ima talent) in Mino Kunstelj (izvajalka zvočne meditacije) pripravlja tudi DVD. Njegova vsebina pa zaenkrat ostaja skrivnost.

nove_noge_za_darka

Več si lahko preberete na:

www.vilinskikljuc.si

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na avtorico: Alenka Kos, 041/862-238, alenka@vilinskikljuc.si

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: