Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ko se partner odljubi

ko se partner odljubi
foto:pixabay.com
Oglas

Odljubiti se

To pomeni, da oseba neha ljubiti, ni več zaljubljena in želi ven iz partnerske zveze.

Kdaj pa človek ve, da ni več v ljubezni?

O odljubljanju mi je povedala ena stranka. Je rekel: »Žena se je nekega dne odljubila in odšla«. Ga gledam in si mislim, kako zanimiva beseda pa kakšen ogromen pomen ima. Ste se vi kdaj odljubili? Malce pomislite, se zamislite in bodite s seboj iskreni.Vsak od nas se je kdaj v življenju odljubil. Morebiti lahko ta pojem raztegnemo tudi na recimo hobije, ki jih nehamo ‘ljubiti’ in se zatorej prenehamo ukvarjati z njimi. Lahko pa je to res ljubezen, ki smo jo čutili do nam drage osebe, je nekega dne izzvenela, morebiti prenehala imeti svojo draž.Marsikdo od nas ima velika pričakovanja glede zaljubljenosti in ljubezni. Dekleta odraščamo ob ljubezenskih šund romanih, gledamo holivudske romantične drame, ki imajo vedno srečen konec in nekako tudi v našem dojemanju ljubezenske zveze menimo, da se brez veliko truda lahko naše sanje o princu na belem konju uresničijo. Ko v svoji domišljiji in željah hočemo in imamo vizijo, kako naj bi živeli v partnerski zvezi oziroma kako naj bi bil videti naš ljubezenski odnos, smo običajno premalo realni. Vem, zaljubljenost briše realnost. A ko občutimo prve znake, da vidimo našo ljubezen že malce bolj prizemljeno, z napakicami in s tem, da za seboj ne pospravi na primer kopalnice in pušča štumfe naokoli po spalnici, je verjetno čas, da se prijazno usedeta na kakšno kosilce in se ob prijetnem druženju pomenita, kakšna so vajina pričakovanja glede skupnih partnerskih dogovorov. Verjamem, da ko je obema jasno, kaj si eden od drugega želita, pa pričakujeta, pa hočeta, pa zahtevata in sta to pripravljena tudi dajati, ne samo in zgolj prejemati (saj veste, dajanje in prejemanje mora biti uravnoteženo), potem je mnogo manjša možnost, da se bosta čez čas odljubila.
Mogoče te zanima  Če se ne naučimo reči ne, bo to namesto nas morda reklo naše telo

Zakaj to tako odločno trdim?

Ko se vsak od vaju zaveda, da je ljubezen oziroma zveza ena taka krhka in nežna rožica, ki jo oba zalivata in prijazno gnojita s svojo pozornostjo, spoštovanjem, ljubeznijo in naklonjenostjo, bo ta rožica lepa, močna, imela bo čudovite cvetove in bo dišala dolga leta. Ni vama nič težko narediti, se dogovoriti in po potrebi tudi prilagoditi stare dogovore.Ker sprejeti in upoštevani dogovori varčujejo našo energijo in čas. Saj to že veste, ne?Vajin odnos je zavestna odločitev, da eden drugemu delata dobro in lepo, varno in prijazno. S tem in z zdravo in ljubečo komunikacijo omogočata eden drugemu tudi osebnostno rast, ki je po mojem mnenju nujno potrebna za zdrav partnerski odnos. S tem še enega od razlogov za »odljubitev« prečrtamo.Nista si samoumevna temveč gradita in vzdržujeta odnos. Pri tem se oba v enaki meri zavedata, da to zajema prilagajanje, sklepanje kompromisov, trdo delo in seveda pridejo tudi rezultati. Vroč objem, topel pogled, oba si delita dobre in slabe trenutke, tudi takrat, ko sta noro utrujena in izčrpana od zahtevnega dela, pleničk in dudic ter nista spala celo noč že nekaj let. Pa se še vedno znata pohecati in poiskati pozitivne lastnosti eden v drugem, lahko pa zgolj v situaciji in okoliščinah, v katerih sta.No, če bosta vsaj malce delovala v skladu z zgoraj napisanim receptom, se vama ne bo zgodila boleča in žalostna situacija gospoda z začetka mojega sestavka. Bosta ljubljena in sprejeta, varna in srečna.
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

Avtorica prispevka sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka Melita Kuhar, ki vodim projekt Svetovalnica.
No Tab Selected
No Tab Selected

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem