Korak 10: Sam svoj mojster

Korak 10: Sam svoj mojster

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

“Od celote in k celoti,” je mantra tega tedna.

Uspelo nam je … Nikoli si nisem mislila, da bo tako hitro minilo. Skoraj smo že na koncu. Predstavljam si, kaj se vam sedaj plete po glavi. Najbrž enako, kar je prešinilo tudi mene: “Saj vendar še ne more biti konec – za to nismo pripravljeni, poleg tega pa nam ni uspelo, da bi čutili srečo ves čas, in da ne govorimo o asanah, ki so daleč od tega, da bi se v njih lahko počutili udobno, medtem ko smo sproščeno povezani s svojim srcem. In seveda nam ni uspelo, da bi se držali rutine, ki smo si jo zastavili na začetku programa ves čas.”

Karkoli ste storili, je dovolj, saj ste to storili po svojih najboljših zmožnostih

Če zdaj razmišljate o kateremkoli izmed zgoraj navedenih stavkov, potem je čas, da vam čestitam: “Resnično ste zase naredili veliko.” Trdo ste garali, morda celo preveč in vse, kar je bilo potrebno, da bi lahko čutili radost v vsakem trenutku, je, da se sprostite in sprejmete sebe takšne, kot ste – z nasmehom na obrazu in veseljem v svojem srcu.

Negativno in pozitivno, dobro in slabo – vse je del celote

Ko postavimo namero in si prizadevamo za njeno izpolnitev, se kmalu lahko pojavi občutek frustracije, še posebej če se začnemo primerjati z drugimi. Pojavijo se lahko občutki krivde, jeze, žalosti ali razočaranja. Nikakor niste edini, ki imate ta čustva – vsi jih imamo. Medtem ko smo bombardirani z vseh strani s podobami popolnih teles, kože, las, zdravja, hrane in življenjskega sloga, se zelo hitro lahko počutimo manjvredni. Osebno me zelo žalosti, da se velika večina v trenutku ranljivosti še vedno raje zapre vase in se skrije, vse dokler se ponovno ne počuti odlično, kot da bi se odprli navzven.

Prava popolnost je naučiti se, kako biti zadovoljni z vsemi našimi pomanjkljivostmi

Kot promotorka zdravega in uravnoteženega načina življenja sem sama sebe postavila pod zelo velik pritisk, saj sem dolgo časa verjela, da zato, da bi lahko svoje izkušnje delila z drugimi, moram sama biti popolna in popolnoma uravnotežena. Vendar pa bolj, kot sem se trudila, da bi dejansko bila ta oseba, manj je delovalo. Ko sem nekega dne le dojela svojo zmoto, je to bil prvi dan v mojem življenju, ko sem zares uživala v vseh svojih občutkih – tudi v jezi in razburjenosti. Od takrat je mojim čustvom dovoljeno, da pridejo na površje, kadarkoli je to potrebno. Ne sramujem se jih, niti me ne skrbi priznati, da imam občutke jeze, žalosti ali skrbi itd.

Biti sposobna sprejeti vsa svoja čustva enakovredno in kadarkoli se pojavijo, mi omogoča, da v sebi ustvarjam veselje in popolno ravnotežje. Zavedam se, da vse mine in da bodo tudi solze v nekem trenutku prenehale ter da sem popolnoma v redu takšna, kot sem.

Še nekaj nasvetov za predzadnji teden:

Uporabite svoj dih: Mirno stojte ali sedite, zaprite oči, povežite se s tlemi in zemljo, odprite se v nebo, nato pa obe sili združite v svojem srcu in začutite celotno vesolje v sebi. Občutite svojo moč in povezanost vsakogar in vsega med seboj. Zavedajte se, da je vesolje v vas in da imate moč uresničiti, karkoli si želite. Začutite enost in zdravilno energijo. Mirno sprejmite vse misli in občutke, ki se pojavijo. Lahko si pomagate tudi z uporabo vonjev: mire, ožepka ali smilja (Helichrysum).

Prebudite svoje čute in se povežite: Ta teden se povežite s svojo čisto in pravo naravo, brez da bi kdorkoli ali karkoli vplivalo na vas. Spomnite se, kako je biti otrok, popolnoma sproščeni in neobremenjeni. Poiščite svojega notranjega otroka in se z njim še malo poigrajte. Bodite eno s tem otrokom, tekajte in norite, počnite vse najbolj nenavadne stvari, ki ste si jih že tako dolgo želeli storiti in predvsem uživajte.

Negujte in skrbite za svojo prebavo: Preizkusite prehrano z veliko vlaknin, polnozrnato hrano in zelenjavo. Namesto vode lahko telo hidrirate s tem, da pojeste sadež kokosa ali pijete kokosovo vodo. Da bi vnesli v telo manj sladkorjev, uporabite stevijo ali druge vrste naravnih sladil.

Ustvarjajte: Povežite se z ljudmi okoli sebe, svojo skupnostjo in predlagajte pobudo za skupen projekt. Združite moči in delajte za skupen cilj ter občutite, kako močno smo vsi med seboj povezani. Ustvarite lahko dogodek za ljudi v stiski ali čudovito srečanje za prebivalce svoje vasi, prijatelje ali družino. Spoznajte, da si na koncu dneva vsi želimo zelo podobne reči.

Zavedno se gibajte: s tem ko uporabite asane ali joga položaje za mojstrstvo v življenju: SARVANGASANA ali POZA SVEČE. VEČ: TUKAJ

Ko izberemo radost, to pomeni, da sebe sprejemamo v vsakem trenutku svojega življenja z brezpogojno ljubeznijo in sočutjem.

Normalno je, da potrebujemo čas in prakso, da bi lahko tako čutili, vendar boste tudi vi nekega dne prišli na svoj cilj. Ko začnete uživati, sprejemati in samo opazovati svoja čustva, brez da jih sodite ali analizirate, boste opazili, da se začnejo pojavljati redkeje in imajo na vas dosti manjši vpliv.

  • Članki
Zelo sem radovedna, obožujem naravo, mir in odkritost. Verjamem, da je v življenju mogoče vse, če smo le pripravljeni uporabiti pozitven odnos in ščepec naravne logike. Hvaležna sem, saj imam veliko srečo, da se že več kot deset let lahko izobražujem in udejstvujem pod vodstvom čudovitih mentorjev in vodilnih mojstrov svoje stroke v različnih deželah sveta.
Deli to s prijateljem