sreda, 25 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Sarvangasana – Joga položaj Sveča

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Ta poza je zelo zdravilna in vam lahko pomaga, da se osvobodite pritiska iz okolja oziroma gravitacije. Le-ta na vas vpliva in vas ves čas potiska navzdol, kar povzroča, da so tekom let vaši notranji organi vedno bolj stisnjeni skupaj. Medtem ko v tej pozi vztrajate vsak dan nekaj minut, svojemu telesu pomagate, da se povrne v naravno stanje. Naj poudarim, da je to zelo napredna asana, zato bo večina od vas, da bi resnično lahko stali na ramenih in ne na lopaticah, potrebovala pomoč rekvizitov. Če niste sigurni, da si to asano želite preizkusiti sami, samo ležite s hrbtom na tla in svoje noge iztegnite ob steni v zrak. Opozarjam vas, da med prakso nikakor ne premikate svojega vratu v nobeno smer.

Začnimo:

• Pripravite svoje pripomočke (bodisi bloke ali odeje), s katerimi boste podprli svoj vrat in si pomagali, da dejansko težo preusmerite na svoja ramena. Višina blokov se razlikuje za vsakega posameznika, običajno zadostuje 10–15 cm. Za podrobnosti si oglejte slike s pripravo pripomočkov.
• Lezite na hrbet. Ramena položite približno 3 prste stran od zgornjega roba vašega bloka/odeje. Poskrbite, da je vaš vrat poravnan z vašo hrbtenico.
• Kolena pritegnite k prsim, medtem ko z dlanmi istočasno pritiskate ob tla.
• Dvignite boke in se z nogami zazibajte navzgor ter preko glave nazaj, tako da so noge za vašo glavo, medtem ko teža vašega telesa počiva na ramenih.
• Poravnajte svoje telo in se prepričajte, da je teža vašega celotnega telesa na ramenih brez občutka pritiska na vratu. Ramena so sedaj zelo blizu roba vašega bloka. Poravnajte vrat in glavo, tako da ležita v eni ravni liniji udobno na tleh.
• Roke so na spodnjem delu hrbta in podpirajo vaš spodnji del hrbta.
• Počasi dvignite eno nogo navpično v zrak in nato še drugo.
• Vztrajajte v ravnotežju sveče in svoj pogled usmerite proti popku.
• Ostanite tukaj vsaj deset vdihov.
• Nato počasi spustite noge navzdol čez glavo in vretence za vretencem dovolite trupu, da se preko glave premakne nazaj v ležeči položaj.
• Lezite plosko na hrbtu in se sprostite.
• Za podrobnosti o prilagojeni različici s pomočjo stene, v kateri lahko ostanete tudi do 15 minut, vas prosim, da mi pišete.

Prakticiranje te asane stimulira ščitnico in žleze ob ščitnici, krepi roke in ramena ter ohranja vašo hrbtenico fleksibilno, izboljšuje cirkulacijo in neguje vaše možgane, saj v času inverzije v glavo priteče več krvi, kar posledično umiri vaš um in izboljša vašo prebavo.

Te asane nikakor ne izvajajte, če imate visok krvni tlak, srčne ali možganske bolezni, prav tako ne med nosečnostjo in menstruacijo.

Pomembno je, da se med pozo počutite udobno. Ne pozabite pozornosti ponovno usmeriti na zavedno gibanje, poslušanje, povezovanje in občutenje svojega telesa. V trenutku, ko se v pozi začnete počutiti nelagodno, prenehajte.

  • Članki
Avatar of Michelle Ternovšek
Zelo sem radovedna, obožujem naravo, mir in odkritost. Verjamem, da je v življenju mogoče vse, če smo le pripravljeni uporabiti pozitven odnos in ščepec naravne logike. Hvaležna sem, saj imam veliko srečo, da se že več kot deset let lahko izobražujem in udejstvujem pod vodstvom čudovitih mentorjev in vodilnih mojstrov svoje stroke v različnih deželah sveta.

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij