Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Sarvangasana – Joga položaj Sveča

asana sveca
foto:Michelle Ternovšek
Spremljaj objave: Michelle Ternovšek
X

Spremljaj objave: Michelle Ternovšek

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas
Ta poza je zelo zdravilna in vam lahko pomaga, da se osvobodite pritiska iz okolja oziroma gravitacije. Le-ta na vas vpliva in vas ves čas potiska navzdol, kar povzroča, da so tekom let vaši notranji organi vedno bolj stisnjeni skupaj. Medtem ko v tej pozi vztrajate vsak dan nekaj minut, svojemu telesu pomagate, da se povrne v naravno stanje. Naj poudarim, da je to zelo napredna asana, zato bo večina od vas, da bi resnično lahko stali na ramenih in ne na lopaticah, potrebovala pomoč rekvizitov. Če niste sigurni, da si to asano želite preizkusiti sami, samo ležite s hrbtom na tla in svoje noge iztegnite ob steni v zrak. Opozarjam vas, da med prakso nikakor ne premikate svojega vratu v nobeno smer.

Začnimo:

• Pripravite svoje pripomočke (bodisi bloke ali odeje), s katerimi boste podprli svoj vrat in si pomagali, da dejansko težo preusmerite na svoja ramena. Višina blokov se razlikuje za vsakega posameznika, običajno zadostuje 10–15 cm. Za podrobnosti si oglejte slike s pripravo pripomočkov. • Lezite na hrbet. Ramena položite približno 3 prste stran od zgornjega roba vašega bloka/odeje. Poskrbite, da je vaš vrat poravnan z vašo hrbtenico. • Kolena pritegnite k prsim, medtem ko z dlanmi istočasno pritiskate ob tla. • Dvignite boke in se z nogami zazibajte navzgor ter preko glave nazaj, tako da so noge za vašo glavo, medtem ko teža vašega telesa počiva na ramenih. • Poravnajte svoje telo in se prepričajte, da je teža vašega celotnega telesa na ramenih brez občutka pritiska na vratu. Ramena so sedaj zelo blizu roba vašega bloka. Poravnajte vrat in glavo, tako da ležita v eni ravni liniji udobno na tleh. • Roke so na spodnjem delu hrbta in podpirajo vaš spodnji del hrbta. • Počasi dvignite eno nogo navpično v zrak in nato še drugo. • Vztrajajte v ravnotežju sveče in svoj pogled usmerite proti popku. • Ostanite tukaj vsaj deset vdihov. • Nato počasi spustite noge navzdol čez glavo in vretence za vretencem dovolite trupu, da se preko glave premakne nazaj v ležeči položaj. • Lezite plosko na hrbtu in se sprostite. • Za podrobnosti o prilagojeni različici s pomočjo stene, v kateri lahko ostanete tudi do 15 minut, vas prosim, da mi pišete.
Mogoče te zanima  Hormonska joga - Alternativa vsem nadomestnim hormonskim terapijam
Prakticiranje te asane stimulira ščitnico in žleze ob ščitnici, krepi roke in ramena ter ohranja vašo hrbtenico fleksibilno, izboljšuje cirkulacijo in neguje vaše možgane, saj v času inverzije v glavo priteče več krvi, kar posledično umiri vaš um in izboljša vašo prebavo.Te asane nikakor ne izvajajte, če imate visok krvni tlak, srčne ali možganske bolezni, prav tako ne med nosečnostjo in menstruacijo.Pomembno je, da se med pozo počutite udobno. Ne pozabite pozornosti ponovno usmeriti na zavedno gibanje, poslušanje, povezovanje in občutenje svojega telesa. V trenutku, ko se v pozi začnete počutiti nelagodno, prenehajte.
Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Zelo sem radovedna, obožujem naravo, mir in odkritost. Verjamem, da je v življenju mogoče vse, če smo le pripravljeni uporabiti pozitven odnos in ščepec naravne logike. Hvaležna sem, saj imam veliko srečo, da se že več kot deset let lahko izobražujem in udejstvujem pod vodstvom čudovitih mentorjev in vodilnih mojstrov svoje stroke v različnih deželah sveta.

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Numerološka napoved 13. 6. 2021

Numerološka napoved 13. 6. 2021

Vsaka duša pride na Zemljo s karmičnimi dolgovi

Vsaka duša pride na Zemljo s karmičnimi dolgovi

Dinamika sestavljene družine

Dinamika sestavljene družine

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 14. - 20. 6. 2021:  Varni ste

Numerološka napoved 14. – 20. 6. 2021:  Varni ste

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem