torek, 24 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Korak 9: Radost in zabava

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Življenje – prepogosto ga jemljemo preveč samoumevno.

To je še posebej značilno za čas, ko smo močno osredotočeni na doseganje nekega cilja. Zato se ta teden za trenutek ustavimo in spontano spremenimo svoje načrte. Presenetimo ljudi okoli nas kot tudi sebe. V svoje življenje vnesimo svežino, poskrbimo za preobrat in izkusimo, kaj vse nam življenje lahko ponudi.

Praznujmo!

Slavite sebe, svoje telo, svoje prijatelje, družino, hrano in naravo. Bodite hvaležni in uživajte v drobnih trenutkih, ki jih življenje ponuja, da se povežete tako s seboj kot tudi s tistimi, ki jih imate najraje. Pozabite vse, kar naj bi oziroma ne bi smeli početi, spustite ustvarjene miselne koncepte zdravega in nezdravega in počnite vse, kar vam srce poželi. Recite ne ljudem in dejavnostim, ki vas ne osrečijo in izpolnjujejo. Pozivam vas, da se v tem tednu postavite zase. Na koncu koncev je to edina stvar, ki bo z vami ostala za vse življenje, medtem ko vse ostalo pride in gre.

Ko smo veseli, je vse mogoče

Ta teden sem se odločila presenetiti svoje prijatelje, ki jih že dolgo nisem videla, z obiskom. Lahkotno in sproščeno, pripravljena na karkoli, sem plesala po ulicah Španije in med drugim spoznala neverjetno pevko, ki je po naključju bila v vlogi mojega voznika. Ker sem se zaljubila v eno izmed njenih pesmi, mi jo je celo dovolila uporabiti v svojem videu. Šele takrat, ko sem bila pripravljena spustiti vsa pričakovanja in nadzor, sem dobila vse, kar sem želela in tudi veliko več, kot sem kadarkoli mislila, da obstaja.

Še nekaj nasvetov, kako odpreti svoje srce, narediti zasuk in se veseliti:

Uporabite svoj dih: Poiščite varno mesto, kjer se počutite udobno in umirjeno. Sedite vzravnano in za trenutek zaprite oči. Z vsakim vdihom v svoje srce pripeljite ljubečo in hranilno energijo, z vsakim izdihom dovolite, da se ljubezen razširi po vašem celotnem telesu in postane vedno močnejša. Predstavljajte si njeno obliko, barvo, morda lahko zavohate njen vonj, ko se širi. Takoj, ko začutite, da je dovolj močna, jo začnite deliti navzven: vaši družini, prijateljem, ljudem v stiski, naravi ali komurkoli drugemu, za kogar menite, da bi lahko bil vesel te ljubezni. Nato se vrnite nazaj k sebi in samo bodite ta čista ljubezen. V primeru, da nimate časa, da bi za trenutek posedeli, samo pomislite na ljudi, za katere ste hvaležni, da jih imate v svojem življenju. Tekom celotnega dneva poskusite svoje telo napolniti s toliko ljubezni kolikor lahko. Postanite poosebitev ljubezni. Vaša realnost se bo spremenila – preizkusite in videli boste. Da bi lahko začutili več ljubezni, si lahko pomagate tudi z uporabo naslednjih vonjev, ki odpirajo srce: vrtnica, lilija, jasmin ali lotus.

Prebudite svoje čute in se povežite: Svojo roko položite na svoje srce ali si vzemite čas za poslušanje bitja srca prijatelja, družinskega člana ali hišnega ljubljenčka – resnično se povežite z nekom. Če to ni mogoče, objemite neznanca. Opazujte, kako se počutite, opazujte svoje srce, občutite svoje srce … Kako pogosto se ustavite, da bi občutili svoje srce? Ste to že kdaj storili? Objemite drevo, poslušajte svoj srčni utrip in se poskusite povezati s srčnim utripom drevesa. Ostanite prisotni v svojem srcu tako dolgo, kot vam tekom dneva to uspe. Spomladi, ko je topleje, lezite pod češnjo, opazujte njene cvetove in vdihnite globoko ter razprite svoje srce.

Negujte in skrbite za svojo prebavo: Amaranth, avokado, orehi, jagode, špinača in nekaj koščkov plodu kakavovca bodo okrepili vaše srce, da se boste počutili zdravi in srečnejši od znotraj navzven. Uporabite lahko tudi zelišča in čaje, ki navdihnejo z ljubeznijo in vam bodo pomagali se povezati z ljudmi okoli vas; tovrstni čaji so: vrtnica, jabolko, cvetovi češnje, lovor, kardamom, cimet, kumina in koriander. Ljubezni nikoli ne more biti preveč, kljub temu vam svetujem, da ne pretiravate.

Ustvarjajte: Poslikajte vaše stene, plešite goli, spremenite postavitev pohištva – storite nekaj, kar se vam ne zdi popolnoma vsakdanje in naravno. Pojdite iz hiše in zaplešite – na ulici, pod tušem, v dežju, sami ali z nekom, plešite z odprtim srcem in pojte, kot da vas nihče ne sliši. Naj vas ne skrbi za nič in nikogar; samo čutite ljubezen in vsakdo bo začel plesati z vami.

Zavedno se gibajte: s tem ko uporabite asane ali joga položaje za občutenje globoke ljubezni in veselja: RDHVA DHANURASANA ali POZA KOLESA. VEČ: TUKAJ

Ta teden ne pozabite, da se najbolj neverjetne stvari zgodijo ravno takrat, ko ste sproščeni, veseli in srečni. Čeprav se vam zdi, da so se stvari zgodile brez vašega truda, ste naredili veliko več, kot si sploh lahko upate verjeti – vsak dan ste izbrali radost, vse dokler se le-ta ni pomnožila in postala tako sijoča, da je nase pritegnila ogromno čudovitih stvari in dogodkov. Zato ne razmišljajte preveč o tem, kaj počnete – če se večino časa počutite radostno in veselo, je to je popoln znak, da je vse, kar počnete, prav. Še naprej sijte kot zvezda.

  • Članki
Avatar of Michelle Ternovšek
Zelo sem radovedna, obožujem naravo, mir in odkritost. Verjamem, da je v življenju mogoče vse, če smo le pripravljeni uporabiti pozitven odnos in ščepec naravne logike. Hvaležna sem, saj imam veliko srečo, da se že več kot deset let lahko izobražujem in udejstvujem pod vodstvom čudovitih mentorjev in vodilnih mojstrov svoje stroke v različnih deželah sveta.

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij