Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Neptun – kako odložiti meč uma?

neptun
foto:splet
Oglas

Neptun spada med tako imenovane transpersonalne planete, to so giganti našega osončja, ki se nahajajo daleč od Zemlje in s tem tvorijo ogromne cikle, ki odsevajo zlasti na kolektivni ravni. Že samo ime nakazuje na transcendenco, na nekaj, kar je onkraj vsakdanje zemeljske izkušnje, zato so ti planeti naš osebni jaz, naš notranji center, ki nam daje občutek identitete, naš ‘ego’ pošiljajo na pot preseganja samega sebe, na soočanje z nivoji in izkušnjami, ki naš center ‘razpočijo’ in prisilijo v razvoj onkraj meja, ki si jih je sam zastavil.Neptun se trenutno nahaja v svojem domu, v znamenju Rib in s tem je njegova dinamika še toliko bolj poudarjena. Že nekaj let nas poplavlja z raznimi duhovnimi in psihološkimi temami, saj kot vsi transpersonalni planeti sega v najgloblje plati človeškega nezavednega in jih prinaša na zavestno raven. Sooča nas s poplavo nezavednega, s sanjami, fantazijami in tudi strahovi, zakopanimi v dno človeške psihe, tako na osebni kot na kolektivni ravni.Trg postaja preplavljen z duhovno ponudbo, s sporočili iz raznih svetov, od katerih je marsikateri zgolj fantazijski in spada v domeno zakrivanja in ne odkrivanja resnice. To je namreč ena od Neptunovih pasti, da je zmožen realnost prekriti s čudovitimi učinki fantazijskega uma, ki lahko delujejo kot tolažba, ne pa kot zdravilo (ki je v resnici nemalokrat grenko in trpko).

Soočanje z realnostjo in resnico je torej z Neptunom še poseben izziv, vendar pa kljub temu ne smemo pozabiti na njegov duhovni in subtilni klic, ki naš um poziva k širjenju, odkrivanju drugih, višjih in prefinjenih dimenzij.
Neptun v Ribah želi kolektiv oplemenititi in prečistiti – Neptun je povodenj, ki poplavi, odplakne, vendar tudi prinese nekaj novega, očiščenega, nekaj svetejšega, če smo le pripravljeni spustiti staro in se predati celoti.Trenutno se Neptun nahaja v retrogradnem gibanju na 13 stopinji Rib – sabijski simbol za to je ‘meč, ki ga odložimo po mnogih bitkah’. Sabijski simboli se uporabljajo za simbolno razlago stopinj v zodiaku, proizvedla pa jih je Elsie Wheeler leta 1925. Neptun se sedaj torej nahaja na simbolu odloženega meča, med 13. in 12.stopinjo, kliče nas, da predamo svojo ostrino, svoje bitke, s tem je mišljena zlasti ostrina meča kot uma, kot dvoma, kot toge, trde, napadalne racionalnosti, ki je človeka razklala, razkosala, ga spravila v konflikt s samim seboj.
Mogoče te zanima  Numerološka napoved 26. 7. – 1. 8. 2021: Izpolnite si svoje otroške sanje
Človekov um je lahko čudovito orodje, ki nam prinaša jasnost in natančnost v izkušnjah, ki nas varuje lažnih, neresničnih konstruktov, ki bi preprečili pot do resnice – vendar je um hkrati lahko sam sebi ovira, ko pod prizmo omejene, stroge racionalnosti zavrže vse, kar smatra kot zgolj domišljijsko ali ‘nematerialno’. Spričo prevlade znanosti in racionalnosti smo v znanstveni dobi močno podvrženi kritični presoji in dvomu, ki vsekakor imata svoje mesto – vendar lahko meč dvoma odreže in zavrže dragocene izkušnje, ki prihajajo iz drugih, racionalnemu umu nedosegljivih svetov. Neptun nas poziva, da odložimo ta meč bitk in bojev, da dovolimo umu, da se bolj odpre celoti, da svet zazna bolj enotno, da sprejme tudi tiste plati človeške izkušnje, ki presega racionalne formule.Človeštvo se kolektivno vedno bolj ozavešča in želi preseči dane formule in obrazce, se duhovno prebuditi in spoznati svojo resnično naravo.Neptun v Ribah je v svoji odločilni in na nek način zadnji postaji – prispel je domov in s tem tudi v zadnje znamenje zodiaka, kar nakazuje na zaključek velikega potovanja in dokončanje cikla. Ribja individuacija poteka preko spuščanja, preko pretočnosti, preko odlaganja, preko predaje in z Neptunom v Ribah potrebo po predaji čutimo na kolektivni ravni. Kliče k spuščanju ego omejitev, poziva k odplaknjenju zaverovanosti vase in v svoj osebni načrt, uči ponižnosti, da smo le del večje celote in hkrati nam s tem daje največjo digniteto. Človekova edinstvenost kot bitja je v tem, da je velik v svoji majhnosti, da se lahko zave, da pripada celoti. Vsa bitja pripadajo celoti, a le človek to lahko polno ozavesti – velikokrat skozi stiske, izgube in razočaranja, ki zlagoma odnašajo proč vse navezanosti in ideje, ki so ustvarjale lažno iluzorno predstavo o sebi. To je individuacija Rib in to je sedaj, z Neptunom v svojem domu, največji klic celotnemu človeštvu, prebujenje v pravo, vseobsegajočo naravo, za katero moramo žrtvovati – sebe. Žrtvovati moramo predstavo o jazu-egu, ki ustvarja občutek posebnosti, ločenosti in lažne individualnosti – s tem pa pridobimo resnično, kozmično, vseobsežno individualnost, oceanski jaz, presežni jaz in nazadnje jaz, ki ga več ni, ker ostane samo še Celota.Pomembno je torej, da gojimo, da damo prostor subtilnejšim platem uma in bivanja, da smo delikatni in zavestni, ko hodimo – plujemo – skozi življenje. Spomnimo se na zvok oceana, na zvok bivanja, ki preseva skozi nas in skozi sleherno bitje ter izkušnjo – dovolj je, da smo naravnani, odprti, da je naš um pripravljen in sprejemljiv in že se vse zgodi, celota je že tu, vedno je bila tu, zdaj je čas, da jo ozavestimo, podpremo in si jo dovolimo živeti.
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Certificirana psihološka astrologinja IPAL, certificirana Osho Prana Healing terapevtka in Memory Access terapevtka.

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem