Notranje in zunanje onesnaževanje

Notranje in zunanje onesnaževanje

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

Čustvena preslikava je revolucionarna metodologija in orodje za vizualizacijo reakcij ljudi na okolico.

Zaključek eksperimenta je pokazal, da se čustva navadno čutijo v našem telesu ali se manifestirajo v našem telesu, ne glede na starost, spol ali narodnost.

Preko povezave med telesom in umom naše telo pošilja signale, kje so težave, da odstranimo in izženemo vse, kar povzroča blokado, vzpostavi ravnovesje in ponovno vzpostavi zdrav pretok energije v sistemu.

Kateri so vzroki za onesnaženje osebnih energij oziroma blokade, neharmonijo?

–          Notranje okolje

–          Zunanje okolje

Notranje okolje vključuje čustva, misli, čakre, avre,..

Če v sebi shranjujete negativne in temne misli in čustva, ustvarite negativno notranje okolje. Ko se v vašem sistemu nabirajo negativne in temne misli in čustva, vaš imunski sistem postaja šibek in dovzeten za bolezni.

Zunanje okolje vključuje vse, kar je izven osebnih energij.

Najbolj znan zunanji onesnaževalec zraven elektromagnetnega, zvočnega, svetlobnega, kemičnega in radioaktivnega onesnaževanja je Psihično in stresno onesnaževanje. Obstajajo ljudje, ki lahko proti vam pošiljajo negativne, temne energije ali energijski vampirji, ki izsesajo vašo energijo in vas pustijo šibke in bolne.

Če potegnemo črto, smo na vsakem koraku izpostavljeni onesnaževanju.

Dokazano je, da zavestno dihanje pomaga na več nivojih in se lahko delno ubranimo pred zunanjim in notranjim onesnaževanjem. Raziskave kažejo, da se na stresno situacijo lažje in hitreje odzoveš, v kolikor vdihneš skozi nos. Seveda na to vpliva tudi dolžina vdiha. Sodobni človek v povprečju naredi med 12 in 15 vdihov v minuti, v visoko stresnih situacijah tudi do 20 in več. Optimalno število nikakor ne bi smelo preseči 10 vdihov in izdihov v minuti.

In kako lahko dihanje vpliva na tvoje čustveno stanje? Limbični sistem je del velikih možganov. Gre za prstanasto oblikovan predel v notranjosti možganov, odgovoren za nekatere vegatativne funkcije, čustvene reakcije, učenje, spomin, za izločanje endorfinov itd. Z dihanjem močno vplivamo na tri večje dele možgan – na hipokampus, ki je odgovoren za spomin, na amigdalo, ki predstavlja tvoj čustveni center ter piriformni korteks, povezan z vonjem. Vsi omenjeni centri so del limbičnega sistema, znanstveniki pa so tudi dokazali, da so te spremembe bolj eksplicitne ob vdihu kot izdihu.

Torej lahko sklepamo, da se z umirjenim vdihom skozi nos, lahko hitreje odzoveš na stresno situacijo ter umiriš svoje čustveno stanje.

Prednosti na fizičnem nivoju

 • Ojača pljuča
 • Izboljša krvni obtok
 • Olajša srčno obremenitev
 • Zagotavlja več kisika možganom
 • Spodbuja boljše zdravje in počutje
 • Psihološke prednosti
 • Čustvena stabilnost
 • Umska jasnost
 • Prednosti na energijskem nivoju
 • Očiščenje starih, bolnih energij
 • Kroženje Prane in kisika do delov, ki potrebujejo zdravljenje

V opisu je vaja, ki jo lahko izvajate v naravi ali v pisarni:

Nežno vdihnite kisik skozi nos.

Vizualizirajte, kako si polnite svoj popek, območje trebuha, prsi in pljuča, s kisikom.

Popolnoma izdihnite skozi nos.

Delajte približno 5 minut, 2 do 3 krat na dan.

Dihanje – naj postane zavestno dejanje in naj ne bo le naravni instinkt.

ScalarPrana terapevt in inštruktor Barbara Köveš

ScalarPrana terapija je zelo močan način energetskega zdravljenja, edinstven v svetu, ki temelji na uporabi dveh univerzalnih energij, skalarni energiji in prani. Razvila ga je filipinska zdravilka Fe Pacheco, ki je diplomirala psihologijo in metafizične znanosti.
No Tab Selected
No Tab Selected
Deli to s prijateljem