Opis Velike Arkane

Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum
OGLAS
Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa
OGLAS

Prvi del, simbolike, ki jo bomo skupaj obravnavali so Velike Arkane. Velike Arkane Tarota predstavljajo splošne velike nauke arhetipov, ki jih skozi svoje življenje in izkustva občuti prav vsak izmed nas.

Že veliki mislec Carl Gustav Jung jih je definiral kot način orodij, skozi katere rastemo, se razvijamo, poglabljamo in posledično z njihovo pomočjo slikamo naša življenja.

Velike Arkane in nauki njenih arhetipov so sorodni definicijam številom numerologije in prav tako ozvezdjem, ter astrološkim hišam. Moje osebno največje izkustvo se je našlo v podobnosti 22 igralnih Tarokov v snopiču originalnih Tarok kart, kot sem že omenila v predhodnem uvodnem članku o izvoru Tarota.

Vsak od nas se rodi in svoje življenje začne popolno in neustrašno (NOREC). V trenutku, ko se začenjamo zavedati sebe in okolice, se učimo sporazumevati (ČAROVNIK). Iskati začnemo svoje notranje bistvo (VELIKA SVEČENICA). Medtem, ko širimo ljubezen in modrost (CESARICA), posledično dobivamo čut za odgovornost in poštenost (CESAR). V kasnejših izzivih in naukih razvijamo svoje duhovne sposobnosti in sledimo intuiciji (SVEČENIK). Takrat se začenja naša pot do vseh vrst odnosov (LJUBIMCA). Vidiki sprememb, ki nas vodijo do soočanja z lastnim jazom (KOČIJA), od nas zahteva, da v življenju najdemo ravnovesje in se prilagodimo (URAVNAVA/PRAVICA). Skozi globok vpogled in zaznavo za opuščanje preteklih vzorcev (PUŠČAVNIK), sebi ponudimo možnost za srečnejše življenje (KOLO SREČE). Tako lahko izrazimo vso svojo Božanskost (MOČ/SIJAJ). Naučimo se žrtvovati in takrat uvidimo čemu se moramo odpovedati (OBEŠENEC), da lahko doživimo notranjo preobrazbo (SMRT/PONOVNO ROJSTVO). Ko se ponovno rodimo postanemo alkimisti (UMETNOST/NADZOR). Spoznamo, da ima vsak od nas tudi temno in humorno plat (HUDIČ) ter, da moramo včasih porušiti zmotne gradnje (TRDNJAVA). Ko se naučimo slednjega, pridobimo veliko samozaupanje (ZVEZDA). Odkrijemo pot v neznane svetove (LUNA) in naše bistvo lahko končno zažari v popolnosti (SONCE). Končno se naučimo presojati in stati za lastnimi odločitvami (VEK/PRESOJA) in spoznamo, da smo ENO z svetom (VESOLJE).

Zgoraj napisani je manjši sestavek, 22 iskustev, ki ga doživlja vsako človeško bitje v svojem življenju. Mi, skupaj se bomo lotili tega čudovitega kroga razlage Velikih Arkan in sicer vsakega simbola posebej.

Predno začnemo z opisom prve Velike Arkane, bi Vam rada navedla še imena angleškega izvora le teh, kajti skoraj vsi snopiči kart so v prvi vrsti še vedno napisani v angleškem jeziku.

0 = NOREC = THE FOOL

1 = ČAROVNIK = THE MAGUS

2 = VELIKA SVEČENICA = THE PRIESTESS

3 = CESARICA = THE EMPRESS

4 = CESAR = THE EMPEROR

5 = SVEČENIK = THE HIREOPHANT

6 = LJUBIMCA = THE LOVERS

7 = KOČIJA = THE CHARIOT

8 = URAVNAVA/PRAVICA = ADJUSTMENT

9 = PUŠČAVNIK = THE HERMIT

10 = KOLO SREČE = FORTUNE

11 = MOČ/SIJAJ = LUST

12 = OBEŠENEC = THE HANGED MAN

13 = SMRT/PONVNO ROJSTVO = DEATH

14 = UMETNOST/NADZOR = ART

15 = HUDIČ = THE DEVIL

16 = TRDNJAVA = THE TOWER

17 = ZVEZDA = THE STAR

18 = LUNA = THE MOON

19 = SONCE = THE SUN

20 = VEK/PRESOJA = THE AEON

21 = VESOLJE = THE UNIVERSE


Začeli bomo z rojstvom in se tudi na koncu vrnili domov.

Avtor: Sara Germain

30
SEP
POSTANI SAM SVOJ DUŠNI MOJSTER
AKAŠKI ZAPISI, ONLINE PROGRAM – »Ključ do duše«
VEČ
3
NOV
WEBINAR
Kaj vam prinaša nepredvidljivo leto 2021?
Priznana numerologinja Lili Sorum je za leto 2020 napovedala, da nas bo vrglo.
VEČ
Naslednji članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Išči…

Search
Generic filters
Exact matches only

Promocijsko besedilo

Izbrani svetovalci

Brezplačne E-novičke