Osnove numerologije

Osnove numerologije
Osnove numerologije

Numerologija je znanost o simbolih in številkah. Uporablja se za določanje osebnosti posameznika, talentov, notranjih potreb, čustev, opisov obdobij našega življenja in nenazadnje, tudi naše karme.

Z uporabo numerologije ugotovimo talente, ki jih imamo v življenju, neraziskane zmožnosti ali pa jo uporabimo le zato, da ugotovimo kako iti naprej. Numerologija je uporabno orodje, ki nam pomaga razumeti sebe.

Numerologija predstavlja celotno sliko, ki razkriva vse dele naše osebnosti. S tem popolnim pregledom, bomo lahko čim bolje izkoristili svoje prednosti in opazili svoje pomanjkljivosti, na katere se lahko nato osredotočimo in jih popravimo.

Korenine numerologije segajo 10.000 let nazaj in izvirajo iz Egipta in Babilonije.

Vse v univerzumu vibrira s svojo frekvenco. Z uporabo načel numerologije in uporabo imena in rojstnih podatkov osebe in izračunano frekvenco, lahko dobimo podatke o osebnih lastnostih in karakterju posameznika. Te podatke lahko uporabimo tudi kot vodilo, kaj v življenju nam koristi ter nas podpira, in kake situacije za nas niso ugodne. Velikokrat se izzivi postavijo pred nas, za katere ne razumemo njihovega razloga. S pomočjo numerologije, natančneje izračuna življenjskih lekcij ter morebitnih karmičnih dolgov, lahko lažje razumemo situacije in vzorce, ki se nam ponavljajo.

V numerologiji so vse številke zmanjšane na eno številko od 1 do 9, razen posebnih številk, t.i. mojstrska števila: 11, 22, 33, 44, 55, 66, 77, 88 in 99.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 in 22 predstavljajo glavne vibracijske stopnje povezane z značilnostmi ljudi, različnimi situacijami, nauki, preteklostjo, ipd. 

Večmestne številke se zmanjšajo enostavno tako, da jih med sabo seštejemo. Na primer številka 11, se zmanjša tako, da seštejemo 1+1 in dobimo 2. Letnica 1970 se zmanjša tako, da seštejemo 1+9+7+0 in dobimo 17. To številko nato zopet zmanjšamo tako, da seštejemo 1 + 7 in dobimo 8.
Vsekakor ima najbolj močan vpliv ravno seštevek, a nikakor se ne sme zanemariti vpliv posameznih številk – torej 1 in 1, ali 1, 9, 7 in 0.

Črke in imena posameznikov se pretvorijo v številke in se nato seštejejo. Na primer črka A je številka 1, črka B je številka 2, črka C je 3 in tako naprej.

Z uporabo preprostih matematičnih formul s številkami, ki predstavljajo osebo, ime in datum rojstva, pridobijo numerologi 5 glavnih bistvenih števil, katere imenujejo Osebna števila. Taka analiza nas morda lahko spomne na natalno karto. Nudi nam namreč podroben opis nas.

1 2  3 4  5 6  7 8 9
A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: