Išči
Generic filters
Previous
Next

Paulo Coelho

Paulo Coelho
Oglas

Paulo Coelho se je rodil v Braziliji v zelo verni in tradicionalno usmerjeni družini. Študiral je pravo, a je študij opustil in se podal na potovanje po svetu. Po vrnitvi domov je napisal številna besedila za različne glasbene skupine. Leta 1986 se je podal na dolgo in slavno romarsko pot Santiago de Campostela v severozahodnem delu Španije, ki je zapustila odločilen pečat v njegovem življenju. Njegovo navdušenje nad spiritualnostjo pa izvira iz časov, ko je kot hippie potoval po svetu in spoznaval skrivne združbe ljudi, orientalske religije in misticizem. Paulo Coelho je postal eden najbolj množično branih avtorjev na svetu.Slaven je postal predvsem zahvaljujoč svojima romanoma Alkimist in Zahir. Paulo Coelho je za nekatere alkimist besed, za druge fenomen množične culture, najvplivnejši pisatelj današnjega časa. Bralci iz več kot 157 držav so ga spremenili v vodilnega pisca sodobnosti. Po vsem svetu je bilo prodanih več kot 100 milijonov njegovih knjig, prevedenih v 67 jezikov. Misli, filozofija in teme njegovih del so navdihnile milijone bralcev, ki iščejo svojo lastno življenjsko pot in nove poglede na razumevanje sveta. Prejel je številne prestižne mednarodne nagrade, med katerimi velja izpostaviti Crystal Award, ki mu jo je podelil World Economic Forum, in francosko odlikovanje Legije časti (Legion d’honneur). Leta 2002 je bil sprejet v Brazilsko akademijo družbenih ved (Academia Brasileira de Letras). Leta 2007 pa je postal UN-ov glasnik miru.»V delih Paula Coelha se zdi, kot da se obrača k vsakomur izmed nas, kar je njegov prav poseben dar. Poleg tega je nežen in sočuten učitelj. In prav to so razlogi, zakaj je Paulo Coelho tako dobro sprejet med ljudmi in zakaj so njegove knjige prodane v sto milijonih izvodov.«  – Dana Goodyear, The New Yorker “Paulo Coelho ni le eden izmed najbolj načitanih, je tudi eden izmed najvplivnejših sodobnih pisateljev.” – Žirija na podelitvi nagrade “Bambi” Paulu Coelhu leta 2001 “Njegove knjige so dobro vplivale na milijone ljudi.” – The TimesKNJIGE V SLOVENŠČINICITATI :

“Ljubezen je sila, ki spreminja in plemeniti Dušo Sveta.”

“Ljubezen je edina stvar, ki spodbuja moč misli in ustvarjalnosti, tisto nekaj, kar nas očiščuje in osvobaja.”

“Ljubezen je ključ za razumevanje vseh skrivnosti.”

“Kako se luč razlije po hiši? Tako da odpremo okna. Kako vstopi luč v človeka? Tako, da ta ljubezni odpre vrata.

“V ljubezni je seme naše rasti. Bolj ko ljubimo, bližje smo duhovni izkušnji.”

“Noben dan ni enak drugemu in vsako jutro ima svoj posebni čudež, svoj čarobni trenutek, v katerem ponikajo stara stvarstva in se rojevajo nove zvezde.”

“Ničesar onkraj ljubezni ni. Ljubezen je tista, ki vrti ta svet in varuje zvezde na nebu.”

“Ljubezen je resnična izkušnja svobode. Nihče si ne more lastiti drugega človeka.”

“Ljubezen ni še nikogar nikoli odvrnila od njegovih sanj.”

“Ljubezen nam podarja moč, ki je potrebna za uresničitev nemogočih nalog.”

“Ljudje podarjamo rože, kajti v rožah se skriva resnični smisel ljubezni. Kdor se skuša polastiti rože, bo priča umiranju njene lepote. Kdor pa bo to rožo le občudoval, kako raste na poljani, bo ta vselej ostala njegova.”

“Nihče se ne more polastiti tistega najlepšega, kar obstaja na Zemlji – mirnega popoldneva, ko dež trka na okenska stekla, ali spečega otroka, ki s svojo spokojnostjo prevzema vse okoli sebe – lahko pa se naučimo ljubiti. To so trenutki, ko se Bog razodeva ljudem.”

“Prava Ljubezen dopušča, da vsak sledi svoji lastni poti, vedoč, da to nikoli ne razdvoji polovic.”

“Ljubezen ne omejuje; razmika naša obzorja, da lahko jasneje vidimo, kaj je tam zunaj. Še bolj jasno pa lahko uzremo temne kotičke našega srca.”

“Ljubi svojo pot; brez te ljubezni je vse brez smisla.”

“Barka je varnejša v pristanišču; pa vendar za to niso zgradili bark.”

“Bojevnik luči tvega svoje srce le za tisto, kar je njegovega srca vredno.”

“Moč Ljubezni – kadar ljubimo, si vselej želimo postati boljši, kot smo.”

“Ljubezen potrebuje svobodo, da lahko izrazi svojo čarobnost. Četudi ta svoboda pomeni veliko tveganje.”

“Čustva morajo vedno biti svobodna. Nikoli ne sodi prihodnje ljubezni po trpljenju iz preteklosti. Ljubiš, ker pač ljubiš. Nobenega posebnega razloga za ljubiti ni.”

“Bistvo življenja je zmožnost ljubiti. In ne ime, ki ga nosimo zapisanega v potnem listu, pa tudi ne vizitke, ki jih izročamo, in prav tako ne osebne izkaznice.”

Trpljenje se rodi, kadar pričakujemo, da nas bodo drugi ljubili tako, kot si to zamišljamo sami, in netako, kot naj bi se razodevala ljubezen – prosto, brez nadzora, silovito, brez možnosti, da jo uravnavamo.”

“Kadar ljubimo, iz dna svoje duše verujemo v nekaj, v čustva, močnejša od sveta, in polasti se nas spokojnost, porojena iz gotovosti, da nič ne more premagati naše vere.”

“Treba je tvegati. Čudež življenja resnično doumemo šele tedaj, ko dopustimo, da se zgodi nepričakovano.”

“Ljubezen je vedno nova. Ni pomembno, ali ljubimo enkrat, dvakrat, desetkrat v življenju – zmeraj smo pred nečim novim, nečim, česar pravzaprav ne poznamo. “

“Ljubezen nas lahko popelje v pekel ali v nebesa, a vselej nas nekam popelje. Treba jo je sprejeti, zakaj hranilo našega obstoja je.”

KNJIGE V SLOVENŠČINI

Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Paulo Coelho je postal eden najbolj množično branih avtorjev na svetu. Slaven je postal predvsem zahvaljujoč svojima romanoma Alkimist in Zahir.

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Kako se energijsko dobro pripraviti na jesen?

Kako se energijsko dobro pripraviti na jesen?

Numerološka napoved 5. 8. 2021

Numerološka napoved 5. 8. 2021

Zakaj je Keto dieta tako učinkovita?

Zakaj je Keto dieta tako učinkovita?

Numerološka napoved 4. 8. 2021

Numerološka napoved 4. 8. 2021

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem