Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Radiestezija in uporaba nihala

poupoune05 / Pixabay
Spremljaj objave: Matjaž Bogdan Zepan
X

Spremljaj objave: Matjaž Bogdan Zepan

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas
Nihala so različnih dimenzij, oblik in iz različnih materialov. Pri delu z nihalom je to v bistvu skorajda nepomembno. Kot nihalo bi lahko uporabili tudi prstan obešen na verižici, ali pa uhan na nitki Nihalo je, kot vemo, le pokazatelj odgovorov, kot jih mi sami  sprejemamo iz univerzalnega informacijskega polja / UIP /.Za dobivanje pravilnih/ verodostojnih / informacij oziroma odgovorov, pa moramo našo zavest odstraniti, pomeni, da se moramo nahajati v alfa stanju, globoke sproščenosti, v podzavesti, kjer se nahajajo / kamor jih sprejemamo / ti odgovori. Tako se edino lahko izognemo našim osebnim predsodkom, globoko zakoreninjenim pričakovanjem, željam in avto sugestijam, itd… Naša zavest je še kako lepo zmotljiva.Problem se poraja, ker večinoma iščemo odgovore in informacije z nihalom v zavestnem stanju. Zadeva je lepo rešljiva, samo dosledni moramo biti. In se zavedati, da smo le mikro majhen delček univerzuma. Da se soočimo s svojo omejenostjo  in posledično tako tudi delujemo, obenem pa se zavedamo, svojih resničnih zmožnosti. Sicer pa je delo z nihalom lepa zadeva. Dobimo lahko mnogo informacij, mnogo negativnih stvari lahko transformiramo, odstranimo. Stvari, kristale, pijačo, hrano, prostor lahko očistimo škodljivih energij, jih harmoniziramo, odpravljamo blokade v nas, dobivamo pravilno sliko delovanja  naših teles, o pretočnosti energije v nas in drugih osebah, poiščemo izgubljene stvari, prikaže nam sevanja, stopnjo onesnaženja prostorov, skratka vse kar občutimo mi globoko v sebi, informacije, ki jih dobivamo iz UIP.Obstaja pa tudi etični  oziroma pozitivno naravnan pristop pri iskanju odgovorov in tega se moramo še kako dobro zavedati. Kaj sprašujemo in kaj ne… kaj sploh počnemo. Delo z nihalom, ni povsem nedolžna zadeva in s tem si moramo biti na jasnem, kot tudi to, da smo prejemniki odgovorov mi sami, ne nihalo, da pri  raznih “čiščenjih ” ne postavljamo napačnih ukazov, ker energije gredo skozi nas, kakršne koli so že, lepe ali škodljive.Torej, nihalo nam lahko zelo veliko pripomore pri delu z energijami, pri samozdravljenju kot tudi pomoči drugim. Moramo biti pa vseskozi pravilno naravnani in se pri tem delu zavedati odgovornosti, ker vsak je odgovoren za svoje namere in dejanja, kot tudi  posledice  le teh.
Mogoče te zanima  Meridiani so energijski krvni obtok našega telesa

Kako nihalo držimo

Držimo ga v oddajni roki, ki je pri desničarjih desna, pri levičarjih leva. Nekateri navajajo, da ga držimo z palcem in kazalcem, drugi spet s palcem, kazalcem in prstancem, kar pa je po mojem mnenju malce nerodno. Osebno uporabljam le prva dva prsta. Dlan, s katero držimo nihalo, naj bo rahlo usločena, sproščena. Kadar delamo sede, roke ne naslanjamo na mizo ali podpiramo z drugo roko, roka naj bo svobodna. Tresenje roke ni nikakršen razlog za podpiranje, lahko je tudi znak večje senzibilnosti. Seveda moramo z nihalom delati v mirnih okoliščinah, nikakor, ko sem nam mudi in podobno. Če imamo težave z odzivom nihala, kar je normalno, saj vsi nimamo enako razvite senzibilnosti za tovrstno zaznavo, ga lahko segrejemo, recimo nad plamenom sveče ali v vroči vodi. Ugotovili boste, da se vrti mnogo močneje kot prej. Enako je tudi z okoliščinami v katerih delamo z nihalom, v mrazu je indikacija slabša, kot pa v toplejših okoliščinah.

Konvencija – dogovor z nihalom

Najprej moramo z nihalom skleniti / v bistvu z našo podzavestjo / dogovor, v katero smer se bo vrtelo, če bo odgovor pritrdilen in kako, kadar bo nikalen. To dosežemo tako, da zastavimo kakšno zelo preprosto trditev. Npr. sonce je toplo in nihalo se bo zavrtelo v določeno smer (navadno v desno, ni pa nujno) … potem mu zastavimo vprašanje, na katero je odgovor vsekakor nikalen… npr. sonce je mrzlo, in zavrtelo se bo v nasprotno smer od pritrdilnega odgovora. Drugače pa obstaja še navpično nihanje, ki navadno pomeni isto kot pritrditev, v levo in desno pa je navadno zanikanje. Vprašanja, ki jih postavljamo naj bodo nedvoumna,  jasna, tako, da je možen le odgovor DA ali NE.

Etika

To je sicer stvar posameznika, vendar naj ne bi spraševali po loteriji, po dobičku, pa tudi po napovedovanju prihodnosti ne, ker se nam to lahko v življenju marsikdaj vrne v negativni obliki. Imamo usodo, pa tudi svojo svobodno voljo, ki nam daje možnost lastne kreacije življenja. Tu govorimo v bistvu le o uporabi nihala v zdravstvene in osebnostno duhovno razvojne namene.
Mogoče te zanima  Meridiani so energijski krvni obtok našega telesa
Vsekakor pa je predpogoj za korektno delo (pravilni odgovori), delo z nihalom v alfa stanju. Ker pogosto prihaja do odgovorov, ki si jih vnaprej sami kreiramo – naša pričakovanja. Torej je potrebno, da se lotimo dela z nihalom brez vsakršnih koli misli, popolnoma sproščeni in brez vsakršne želje po tem, kakšen naj bi bil odgovor.

Diagnostika čaker

Energijske centre (čakre) diagnosticiramo oz. preverjamo njihovo delovanje ali smer vrtenja, od česar je odvisna količina in pretočnost energije v našem energijskem polju na način, da nihalo postavimo nad čakro (svojo čakro ali pa čakro druge osebe), če je oseba v ležečem stanju. Če je v stoječem položaju, položimo sprejemno roko na ali pa tik nad čakro in podamo trditev. Trditev se glasi: “pokaži mi smer vrtenja čakre”. Vse čakre se vrtijo v desno smer in tak bi moral biti tudi odziv našega nihala. Kadar se čakre ne vrtijo v desno, če recimo  nihalo nakaže smer vrtenja v levo ali pa stoji pri miru, če gre za gibanje v levo in desno, naprej in nazaj, pomeni, da je energijski center blokiran, v glavnem, da je neuravnovešen, v smislu energijsko psihične funkcije. Dr. John Pierrakos je v svojih raziskavah obrazložil simptomatiko in določene vzroke nepravilnega gibanja nihala v več oblikah gibanja. Premer kroga, ki ga opisuje nihalo, pa je povezan z močjo čakre, z njeno pretočnostjo zmogljivostjo, kot tudi s količino energije, ki se skozi energijski center pretaka. Nakazuje pa tudi količino energije tako v energijskem polju zdravilca, kot tudi zdravljenca v tistem trenutku. To je le ena od možnih uporab nihala pri energijski diagnostiki. Pomaga nam, da dokler nimamo sami toliko izkušenj in občutenja ali pa videnja (tudi vedenja), lahko na dokaj enostaven način preverjamo delovanje energijskih centrov pri sebi ali drugih osebah. Seveda z nihalom lahko opravljamo še kar nekaj mentalnih energijskih postopkov, imamo dokaj širok spekter delovanja.Izbira nihal v trgovini www.duhovnost.si: TUKAJ
Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Sporočilo ob otvoritvi zvezdnega Portala na poletni Solsticij

Sporočilo ob otvoritvi zvezdnega Portala na poletni Solsticij

Upasaka 4: Identiteta s telesom

Upasaka 4: Identiteta s telesom

Zaposlitve in poslanstva duhov

Zaposlitve in poslanstva duhov

Numerološka napoved 21. 6. 2021

Numerološka napoved 21. 6. 2021

Astrološka napoved: Danes, 20. 6. 2021 Jupiter stopi v retrogradno fazo

Astrološka napoved: Danes, 20. 6. 2021 Jupiter stopi v retrogradno fazo

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem