torek, 24 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Radiestezija in uporaba nihala

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Nihala so različnih dimenzij, oblik in iz različnih materialov. Pri delu z nihalom je to v bistvu skorajda nepomembno. Kot nihalo bi lahko uporabili tudi prstan obešen na verižici, ali pa uhan na nitki Nihalo je, kot vemo, le pokazatelj odgovorov, kot jih mi sami  sprejemamo iz univerzalnega informacijskega polja / UIP /.

Za dobivanje pravilnih/ verodostojnih / informacij oziroma odgovorov, pa moramo našo zavest odstraniti, pomeni, da se moramo nahajati v alfa stanju, globoke sproščenosti, v podzavesti, kjer se nahajajo / kamor jih sprejemamo / ti odgovori. Tako se edino lahko izognemo našim osebnim predsodkom, globoko zakoreninjenim pričakovanjem, željam in avto sugestijam, itd… Naša zavest je še kako lepo zmotljiva.

Problem se poraja, ker večinoma iščemo odgovore in informacije z nihalom v zavestnem stanju. Zadeva je lepo rešljiva, samo dosledni moramo biti. In se zavedati, da smo le mikro majhen delček univerzuma. Da se soočimo s svojo omejenostjo  in posledično tako tudi delujemo, obenem pa se zavedamo, svojih resničnih zmožnosti. Sicer pa je delo z nihalom lepa zadeva. Dobimo lahko mnogo informacij, mnogo negativnih stvari lahko transformiramo, odstranimo. Stvari, kristale, pijačo, hrano, prostor lahko očistimo škodljivih energij, jih harmoniziramo, odpravljamo blokade v nas, dobivamo pravilno sliko delovanja  naših teles, o pretočnosti energije v nas in drugih osebah, poiščemo izgubljene stvari, prikaže nam sevanja, stopnjo onesnaženja prostorov, skratka vse kar občutimo mi globoko v sebi, informacije, ki jih dobivamo iz UIP.

Obstaja pa tudi etični  oziroma pozitivno naravnan pristop pri iskanju odgovorov in tega se moramo še kako dobro zavedati. Kaj sprašujemo in kaj ne… kaj sploh počnemo. Delo z nihalom, ni povsem nedolžna zadeva in s tem si moramo biti na jasnem, kot tudi to, da smo prejemniki odgovorov mi sami, ne nihalo, da pri  raznih “čiščenjih ” ne postavljamo napačnih ukazov, ker energije gredo skozi nas, kakršne koli so že, lepe ali škodljive.

Torej, nihalo nam lahko zelo veliko pripomore pri delu z energijami, pri samozdravljenju kot tudi pomoči drugim. Moramo biti pa vseskozi pravilno naravnani in se pri tem delu zavedati odgovornosti, ker vsak je odgovoren za svoje namere in dejanja, kot tudi  posledice  le teh.

Kako nihalo držimo

Držimo ga v oddajni roki, ki je pri desničarjih desna, pri levičarjih leva. Nekateri navajajo, da ga držimo z palcem in kazalcem, drugi spet s palcem, kazalcem in prstancem, kar pa je po mojem mnenju malce nerodno. Osebno uporabljam le prva dva prsta. Dlan, s katero držimo nihalo, naj bo rahlo usločena, sproščena. Kadar delamo sede, roke ne naslanjamo na mizo ali podpiramo z drugo roko, roka naj bo svobodna. Tresenje roke ni nikakršen razlog za podpiranje, lahko je tudi znak večje senzibilnosti. Seveda moramo z nihalom delati v mirnih okoliščinah, nikakor, ko sem nam mudi in podobno. Če imamo težave z odzivom nihala, kar je normalno, saj vsi nimamo enako razvite senzibilnosti za tovrstno zaznavo, ga lahko segrejemo, recimo nad plamenom sveče ali v vroči vodi. Ugotovili boste, da se vrti mnogo močneje kot prej. Enako je tudi z okoliščinami v katerih delamo z nihalom, v mrazu je indikacija slabša, kot pa v toplejših okoliščinah.

Konvencija – dogovor z nihalom

Najprej moramo z nihalom skleniti / v bistvu z našo podzavestjo / dogovor, v katero smer se bo vrtelo, če bo odgovor pritrdilen in kako, kadar bo nikalen. To dosežemo tako, da zastavimo kakšno zelo preprosto trditev. Npr. sonce je toplo in nihalo se bo zavrtelo v določeno smer (navadno v desno, ni pa nujno) … potem mu zastavimo vprašanje, na katero je odgovor vsekakor nikalen… npr. sonce je mrzlo, in zavrtelo se bo v nasprotno smer od pritrdilnega odgovora.
Drugače pa obstaja še navpično nihanje, ki navadno pomeni isto kot pritrditev, v levo in desno pa je navadno zanikanje. Vprašanja, ki jih postavljamo naj bodo nedvoumna,  jasna, tako, da je možen le odgovor DA ali NE.

Etika

To je sicer stvar posameznika, vendar naj ne bi spraševali po loteriji, po dobičku, pa tudi po napovedovanju prihodnosti ne, ker se nam to lahko v življenju marsikdaj vrne v negativni obliki. Imamo usodo, pa tudi svojo svobodno voljo, ki nam daje možnost lastne kreacije življenja.
Tu govorimo v bistvu le o uporabi nihala v zdravstvene in osebnostno duhovno razvojne namene.

Vsekakor pa je predpogoj za korektno delo (pravilni odgovori), delo z nihalom v alfa stanju. Ker pogosto prihaja do odgovorov, ki si jih vnaprej sami kreiramo – naša pričakovanja. Torej je potrebno, da se lotimo dela z nihalom brez vsakršnih koli misli, popolnoma sproščeni in brez vsakršne želje po tem, kakšen naj bi bil odgovor.

Diagnostika čaker

Energijske centre (čakre) diagnosticiramo oz. preverjamo njihovo delovanje ali smer vrtenja, od česar je odvisna količina in pretočnost energije v našem energijskem polju na način, da nihalo postavimo nad čakro (svojo čakro ali pa čakro druge osebe), če je oseba v ležečem stanju. Če je v stoječem položaju, položimo sprejemno roko na ali pa tik nad čakro in podamo trditev. Trditev se glasi: “pokaži mi smer vrtenja čakre”. Vse čakre se vrtijo v desno smer in tak bi moral biti tudi odziv našega nihala. Kadar se čakre ne vrtijo v desno, če recimo  nihalo nakaže smer vrtenja v levo ali pa stoji pri miru, če gre za gibanje v levo in desno, naprej in nazaj, pomeni, da je energijski center blokiran, v glavnem, da je neuravnovešen, v smislu energijsko psihične funkcije. Dr. John Pierrakos je v svojih raziskavah obrazložil simptomatiko in določene vzroke nepravilnega gibanja nihala v več oblikah gibanja. Premer kroga, ki ga opisuje nihalo, pa je povezan z močjo čakre, z njeno pretočnostjo zmogljivostjo, kot tudi s količino energije, ki se skozi energijski center pretaka. Nakazuje pa tudi količino energije tako v energijskem polju zdravilca, kot tudi zdravljenca v tistem trenutku. To je le ena od možnih uporab nihala pri energijski diagnostiki. Pomaga nam, da dokler nimamo sami toliko izkušenj in občutenja ali pa videnja (tudi vedenja), lahko na dokaj enostaven način preverjamo delovanje energijskih centrov pri sebi ali drugih osebah. Seveda z nihalom lahko opravljamo še kar nekaj mentalnih energijskih postopkov, imamo dokaj širok spekter delovanja.

Izbira nihal v trgovini www.duhovnost.si: TUKAJ

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij