Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Reševanje težav z mikroskopom

foto pexels.com
Oglas

V našem življenju imamo področja, ki nam gredo dobro od rok in področja, kjer se še lovimo. Nekdo ima finance, pa ne zna uživati življenja. Nekdo je uspešen v poslu, pa mu škripa doma. Nekdo ima zdravje, pa nima veselja za življenje. Nekdo ima partnerstvo, pa nima financ. In vsak človek želi rešiti področje, ki ga muči. Ta mu predstavlja trn v peti in razlog zakaj se ne more povsem oddahniti. Temu nesojenemu področju želimo zato, da bi ga spravil pod streho, posvetiti največ svoje pozornosti.Tako eno problematično področje izvzamemo iz življenja zato, da bi ga lahko posamezno preučevali in se z njim ukvarjali. Postavimo ga pod drobnogled. Izločimo ga iz konteksta, iz celote in večplastnosti življenja, da ga bomo lahko skrbno, podrobno, usmerjeno in natančno reševali. Več pozornosti in razmišljanj, kot bomo usmerili vanj, več možnosti je, da ga rešimo. Bližje, ko bomo gledali, bolj bomo videli.Če je področje morda povezano s finančnimi težavami, se bo tako okoli tega vrtelo celo naše življenje. Bili bomo zategnjeni in fokusirani. Vse upe bomo polagali na to področje, češ “samo še to poštimam, pa bo”. Ostala “dobra” področja pa bomo zanemarjali, kaj šele da bi bili zanje hvaležni. Zaradi sence, ki jo nanje meče eno problematično področje, tudi teh ne bomo uživali.Seveda, če težave rešujemo z mikroskopom!Medtem, ko smo prilepljeni na lupo in je to vse kar vidimo, pozabimo, da gledamo skozi mikroskop. Pozabimo, da je ta problem izbran, majhen segment našega življenja in da to ni njegova prava velikost. Pozabimo, da smo ga samo povečali! Pozabimo, da je to kar gledamo v resnici majhen delček, življenje okrog pa je široko in veliko.

Mogoče te zanima  7 načinov, kako reševati težave z modrostjo duše
Izgubimo perspektivo! Izgubimo širino gledanja. Izgubimo občutek za umeščanje tega problema v širši kontekst. Izgubimo veselje za druge aspekte življenja, ker jih ena težava zagreni in nam vzame veselje.Vsak obdeluje svoj vrt, vsak se briga za svoje probleme in lepe stvari gredo mimo nas. Pozabimo, da se lahko za hip odlepimo od povečevalnih stekel in pogledamo okrog. Ko dobimo perspektivo si lahko rečemo; “Imam težave, ampak še vedno sem lahko srečen/na! Življenje ponuja toliko več!”

Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

Tjaša Macerl je sociologinja, ki se ukvarja z energijskimi metodami za izboljševanje kvalitete življenja. Preko svojega bloga (https://www.tjasamacerl.com/), na to temo, ustvarja in deli različne vsebine ter sporočila. Organizira in vodi pa tudi skupinske ter individualne energijske tretmaje, kjer se ljudje učijo povezovanja z Energijo in treniranja ega.
No Tab Selected

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved za Avgust 2021: Čas je za korak naprej

Numerološka napoved za Avgust 2021: Čas je za korak naprej

Numerološka napoved 1. 8. 2021

Numerološka napoved 1. 8. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem