četrtek, 26 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

S spolnostjo do večnosti

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Voda je kakor spolna energija

Voda iz oceanov izpareva in se spremeni v oblake na nebu. Oblaki se postopoma spremenijo v dež, da namočijo zemljo. Voda se usmeri nazaj v ocean in sonce vodo iz oceanov ponovno upari, da se zemlja znova namoči. Že milijone in milijone let se skozi to igro ognja in vode ustvarjajo pogoji za življenje in razvoj vseh bitij in stvari.

Voda je kakor spolna energija. Na Zemlji je 70% vode, ki nenehno kroži in se prečiščuje. Ta delež je vselej enak, kar pomeni, da je narava poskrbela, da ne izgubi niti kapljice svoje spolne energije. Narava je zato venomer ustvarjalna in mlada. To ji daje večnost. Če bi človek podobno ravnal s svojo spolno energijo, kaj mislite, kaj bi dosegel?

KATERO BOŽANSTVO DAJE ŽIVLJENJE?

V starodavnosti so vodo in ogenj častili kot božanstvo, saj sta to dve sili, ki imata moč ustvarjanja življenja. Moderni človek se je od narave že toliko odtujil, da mu sonce in voda ne pomenita nič več kot le samoumevni vsakodnevni pojav. Nerazumevanje naravnih pojavov povzroča modernemu človeku izgubo naravnega delovanja in s tem si po nepotrebnem prinaša težave v življenje. Če prisluhnemo naravi, lahko dobimo vse informacije, ki jih potrebujemo pri svojem zdravju, v spolnosti, medsebojnih odnosih …

Sonce daje moč za življenje, iz vode se življenje razvija. Skupaj omogočata življenje. Skupaj predstavljata harmonijo oziroma življenje. Podobno imata na človeškem nivoju moški (ogenj) in ženska (voda) sposobnost podarjanja življenja, v telesu, um (ogenj) in spolna energija (voda) omogočata rast in razvoj, srce (ogenj) predstavlja ljubezen in moč, spolni organi (voda) predstavljajo spolnost in nežnost.

Na vseh nivojih, mikro in makro, sta voda in
ogenj transformatorja in ustvarjalca življenja.

Ta dognanja so plod večtisočletnih opazovanj delovanja človeka, narave in univerzuma, ki so zbrane v tradiciji taa. Vso resnico življenja so ponazorili z enim simbolom, jin in jang ali »tai chi tu«. Taoisti pravijo, da je univerzalna resnica samo ena in ta zaobjema vse. Jin in jang sta dve nasprotno delujoči sili, ki se dopolnjujeta in ne moreta obstajati druga brez druge. Pod jin in jang lahko uvrstimo noč in dan, luno in sonce, vodo in ogenj, žensko in moškega, nežno in grobo, majhno in veliko itd. Podobno kot se voda giblje navzdol, ogenj pa širi navzgor, imata ženska in moški različne načine delovanja. Vendar, ko se pravilno pomešata, nastane čudovita harmonija, ki podarja zalet, energijo in ustvarjalnost na vseh področjih.

Zakaj ženske živijo dlje kot moški

Glede na Tao moški in ženska delujeta kakor ogenj (jang) in voda (jin), tudi skozi življenje. V spolnosti je moški kot ogenj, saj se hitro razvname in hitro dogori, ženska pa kot voda, saj se počasi segreva in ostaja dalj časa vroča.

Moški kot jang pomeni dajanje, ženska kot jin pomeni sprejemanje. Princip sprejemanja in dajanja se izraža tudi skozi spolne organe; moški je na področju spolovil izbočen, ženska vbočena. Moški med orgazmom običajno ejakulira in se razprši kot ogenj, ženska pa običajno med orgazmom krči sramnotrtične mišice in s tem energijo posrka vase ter jo zbira. To je eden izmed razlogov, zakaj ženske živijo dlje kot moški. Ženske med orgazmom navadno ne izgubljajo energije tako kot moški z ejakulacijo, prej jo pridobivajo in doživijo koristno sprostitev zdravilnih moči. Ženskam se pri orgazmu ponavadi v zaporedju krčijo vaginalne mišice, kar samodejno požene energijo po hrbtenici navzgor in ji okrepi glavne žleze in možgane. Proces prehajanje spolne energije po hrbtenici navzgor do možganov ji običajno hrbtenico zvija in poravnava hkrati. Takšna ženska je med orgazmom ponavadi videti kot zvijajoča se kača. Moški lahko na drugi strani skozi ejakulacije svoje najboljše moči odmetava vsakodnevno, kar vodi v izgubljanje vitalnosti in življenjske moči. Ejakulacije so pri moškemu nekaj podobnega kot menstruacija pri ženski, le da je moški cikel v nasprotju z luninim 28-dnevnim lahko vsakodnevni, saj je vezan na energijo Sonca, ki ima dnevni cikel. Moški so naravno nagnjeni k dajanju energije, zato lahko svojo energijo prej porabijo kot ženske, ki so naravno nagnjene k sprejemanju energije. Če se moški nauči svojo energijo pridobivati, reciklirati in ohranjati, bo lahko prijetno podaljšal tudi svoja leta.

Do orgazma brez ejakulacije

Moški v spolnosti svoje seme daje in je zato nagnjen k potrošnji semena. Moški ima navidezno neomejene zaloge sperme, saj ima sposobnost, da kmalu po ejakulaciji seme ponovno proizvede. Toda razumeti je treba, da ima ejakulacija podoben učinek kot darovanje krvi. Po darovanju je človek oslabljen in utrujen še kakšen dan ali dva, dokler se izgubljena kri ne nadoknadi. Inštituti za darovanje krvi svetujejo, da naj bi kri v smislu preprečevanja kronične utrujenosti, slabše odpornosti in preobremenjenosti na krvni obtok, darovali le nekajkrat na leto. Tudi kitajska medicina podobno svetuje, kadar se gre za ejakulacije. Le da se izgubljeno seme še težje nadoknadi. Znani so primeri, ko največji mačoti in žigoli v nekaj letih popolnoma izgubijo svojo prejšnjo podobo. Dobijo temne podočnjake, suho kožo, izgledajo utrujeni, nezadovoljni in postarani. To se zgodi, če moški brezglavo izgublja nekaj tako dragocenega, kot je spolna energija.

Večina moških ne razlikuje orgazma od ejakulacije, čeprav sta to dva različna procesa v telesu. Večina moških se ne zaveda, da bi lahko dosegali orgazme, ne da bi ejakulirali. S posebnimi tehnikami sprostitve in dihanja lahko moški obdrži penis v erekciji toliko dolgo, kolikor časa želi, medtem ko lahko doživi tudi po več orgazmov, ne da bi sploh ejakuliral. To niso samo sanje vsakega moškega, temveč tudi dobro znana informacija iz preteklosti. Tak proces je vsak moški doživljal že tedaj, ko je bil še dojenček oziroma majhen otrok. Vsaka mati zna povedati, da imajo dojenčki moškega spola redne erekcije brez izliva. Ker so sproščeni in nimajo spolnih fantazij oziroma idej o spolnosti, se spolna energija pri erekciji z lahkoto dvigne v možgane, ko pa so možgančki napolnjeni, se energija ponovno spusti v spolne organe. Energija se reciklira, zato lahko otroci rastejo in se razvijajo.

Podoben proces naravne reciklacije energije lahko opazujemo v naravi, kadar voda kroži. Voda se dviguje v nebo (nastajajo oblaki), nato pa se spusti na Zemljo v obliki dežja.

Dvig spolne energije v možgane

V otroštvu, običajno do pubertete se spolna energija vsakodnevno samodejno dviga v možgane in jim sporoča, da je telo aktivno in ustvarjalno. To velja tako za moške kot za ženske. Z leti, ko se zaposlimo z manj pomembnimi aktivnostmi in pozabimo na svoje telo in spolno energijo, ta proces ni več tako samoumeven. Ta proces se lahko preneha že zaradi ene slabe navade, kot je recimo nepravilno sedenje, spanje, pretirana spolna dejavnost, nemiren um, negativna čustva, prekomerno uživanje hrane, alkohola, drog. Spolnost je po zaužitju alkohola iz vidika naravnega življenja zelo nevarna, saj neposredno prizadene kostni mozeg in možgane. Tudi če moški sedi na modih, se zaradi previsoke temperature preneha proizvodnja semena. Moški postane turoben, nezbran, nezadovoljen…

Če je hrbtenica kot glavni prenosnik informacij / energije med možgani in celotnim telesom – na kateremkoli delu blokirana, se tam prične proces propadanja. Na primer, če imamo navado sedeti na križnici, se na tem področju omrtvi živčevje, kar pomeni, da je prenos informacij v možgane blokiran. Ker možgani ne dobivajo informacij iz tega področja, se aktivira proces staranja, propadanja. Kot posledica dolgotrajnih blokad nastajajo razne bolezni, kot so ciste, rak, vnetja, povečana prostata, impotenca, frigidnost itd.

Če energija ne more krožiti, se reciklirati in se dvigniti do možganov, se s tem konča tudi naša evolucija in duhovna rast.

Energija se v možgane samodejno dvigne, če je prečiščena in lahka (kot para). Takrat imamo lahko občutek plavanja v oblakih, občutja razširjene zavesti in povečevanja možganov. Možganske celice se takrat tudi zares proizvajajo. Sčasoma se nam začno odpirati tudi možganski šivi. Starodavne slike velikokrat prikazujejo taoistične mojstre z veliko lobanjo. Mojster Mantak Chia zase pravi, da si mora vsakih nekaj let kupiti nov klobuk, ker mu je stari premajhen.

Taoisti svojo spolno energijo kultivirajo in jo prečiščujejo, da postane tako lahka in čista, da se dvigne v možgane in se spremeni v shen ali duhovno energijo. Takšna kultivacija temelji na poustvarjanju univerzalnih procesov in zakonov. Njihov največji učitelj je narava. Pri prečiščevanju spolne energije si pomagajo z invokacijami za priklic primerne energije ter z vodenjem energije po pravih kanalih – meridianih. Vedo, da lahko vsakodnevna meditacija brez prakticiranja nežnih fizičnih gibov za usmerjanje energije (tao yin, chi gong, tai chi) uspava um in devitalizira telo. Uspavan ali raztresen um je največja ovira na poti do nesmrtnosti. Ko um postane služabnik duha in ne obratno, bo vse sledilo veliki red univerzalne narave. Invokacije so v ta namen odličen pripomoček. Beremo jih, ko smo iskreni (le takrat dobimo primeren odziv) lahko tudi večkrat na dan, najbolje je, če se jih naučimo na pamet.

Invokacija

Skozi kultiviranje našega prefinjenega bistva
lahko dosežemo božansko nesmrtnost.
Prečiščena energija znotraj nas lahko cveti,
da proizvede sveti zarodek večnega življenja.

Če ohranjamo svoje umirjeno bistvo
v spodnjem tan tienu (področje tankega črevesa)
se življenjska energija lahko prečisti,
da poveča trajanje našega bitja.

Energija je realnost življenja,
kadar zapusti obliko, njena otipljivost preneha.
Energija v resnici nikoli ne umre,
temveč le zamenja stanje.

Da bi dosegli večno življenje,
je nujno potrebno ohranjati ne delovanje
in slediti prečudovit primer mistične matere,
s tem ko poosebljamo ustvarjalno praznino.

Tako lahko kultiviramo naš resnični duh in energijo.
Ko um odtava, se energija razprši.
Če se um nastani na pravilnem kraju,
mu energija sledi.

Če želimo postati nesmrtnik,
se morata naš duh in božanska energija
pomešati skozi mistični spolno združenje.

Naš um mora vedno biti umirjen in nemoten,
tako, da se naša energija ne pretvori v misli in uide.
Tako nič ne more v ali iz resnične vitalnosti.

Na ta način se v našem telesu zgodi mistično
spolno združenje med duhom in božansko energijo
in mistično spočetje postane zanesljivo in resnično.

S tem, ko duha in božansko energijo
prehranimo z umirjenostjo,
se bo sveti zarodek varno rodil v veliko neskončnost
in izpolnili bomo globoko resnico univerzalnega tai chi.

To je resnična pot nesmrtnosti.

Proces dvigovanja energije skozi hrbtenico do možganov, ki se nam je normalno dogajal v otroštvu, lahko ponovno obnovimo s pravilnim načinom življenja (gibanje, dihanje, prehranjevanje, mišljenje) in posluhom do samega sebe. Ko dosežemo, da se energija iz spolnih organov ponovno dviguje v možgane, postanemo ponovno kot cvetlica z močnimi koreninami, ki vidi pred seboj še veliko življenja in rasti.

Spolna moč je gorivo za telo, dušo, duha in je vrelec mladosti. Zato ni nobenega razloga, da bi to najbolj ustvarjalno energijo univerzuma, ki ima moč razvijati in ustvarjati nova bitja, potlačili ali ignorirali. Bolje bo če poskrbimo, da se prečisti in postane tako lahka in subtilna, kot para, da se lahko dvigne v Nebo. Takrat sledimo svoji naravi in jo izpopolnjujemo. Mistična voda in vitalni ogenj sta že v nas, naše telo že zna s spolno energijo zelo dobro delati, mi mu moramo samo omogočiti prosto pot in energetsko pretočnost. In vedite, stvar je v resnici mnogo lažja, kot se zdi.

Avtorja: Dušan Donko, Bernarda Pavič

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij